Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаКошарка

Вукоичић пред Уникс: „Борбеност и пожртвовање доносе победу“

Vukoicic i KaticПосле правог путешествија кошаркаши и стручни штаб Црвене звезде Телеком коначно су стигли у Казањ. Пут далеког Татарстана експедиција црвено-белих кренула је у понедељак око поднева по нашем времену, а на крајње одредиште стгла је јутрос око 10 часова по локалном времену (разлика три сата).

Црвено-белима у понедељак увече отказан је лет из Москве до Казања, па су после петочасовног чекања били принуђени да преноће у хотелу у склопу аеродрома у главном граду Русије. Због проблема са путовањем и каснијег доласка у Казањ, отказан је преподневни тренинг, па ће у уторак изабраници Владе Вукоичића тренирати само у вечерењем термину.

План припреме утакмице самим тим је у значајној мери поремећен.

– Кренули смо дан раније како бисмо имали више времена за концентрацију, да радимо на психолошкој припреми и анализи. Али, шта је ту је. На проблеме нисмо могли да утичемо, тако да морамо да се прилагодимо – почео је причу тренер Црвене звезде Телеком Влада Вукоичић и потом додао:

– Уникс је имао кикс на почетку сезоне, ако тако може да се каже, јер састав који су формирали требало је да им обезбеди тријумф у квалификацијама за Евролигу. Имена попут Еидсона, Лајдеја, Четмена, Кајмајкоглуа, Вујукаса заслужују огромно поштовање и то је на папиру деловало као састав који би могао и требало да освоји тај квалификациони турнир. Међутим, сплет околности са повредама и каснијим прикључивањем појединих играча мало их је пореметио. Зато су сада присиљени да кроз Еврокуп пробају да дођу до Евролиге. Своју снагу Уникс је показао победом у Истанбул, а ми смо на делу могли да видимо колико Галатасарај има моћан тим. Брејк који су направили у Турској испустили су у једној лежерној утакмици против Улма. Мислим да је основни разлог њиховог пораза била чињеница да су потценили Улм. Међутим, сада ће сигурно бити врло опрезни и потпуно спремни за меч против нас.

И поред огромног индивидуалног и тимског квалитета Уникса тренер Вукоичић је оставио простора за могуће изненађење:

– И они као и све друге екипе имају мане, а да могу да да изгубе доказао је и Улм. Ја се надам и хоћу да верујем да њихове мане и пропусте можемо да искористимо и претворимо у нашу предност.

На питање како би требало играти против тима који у својим редовима има толико звезда, Вукоичић је рекао:

– Пре свега, морамо да покажемо већу енергију и жељу и да их на том пољу победимо. То је основ свега. Јер, индивидуални квалитет Уникса је на веома високом нивоу, па ако на свом терену покажу више енергије и жеље, јасно је да све остало што урадимо неће бити довољно. Морамо да искажемо огромну борбеност и пожртвовање, да неке наше недостатке компензујемо на тај начин и бар у том делу их надиграмо. Ако у томе будемо успешни можемо да причамо о неким тактичким детаљима. А, наша концепција се зна тако да не можемо много тога да променимо са једним тренингом.

За противника на другој клупи Вукоичић ће имати Ацу Петровића, тренера кога одлично познаје:

– Ову утакмицу не посматрам кроз призму личних дуела. Ацо Петровић је одличан тренер, а све његове екипе су добро утрениране. Познајем његов стил, али то није фактор који је довољан за победу – закључио је Вукоичић.

Меч између Уникса и Црвене звезде заказан је за среду 23. јануар са почетком у 16 сати по средњеевропском времену.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

13 comments

Anka јан 22, 2013 at 16:17

I njima i nama je vazan mec. Inace grupa nam je grupa smrti, i dokaz da se mirne glave i hrabrog srca mora ici iz utakmice u utakmicu kako bi dosli do cilja. Bez lazne skromnosti, sve cetri ekipe da su u durgim grupama bila bi druga rica, ovako prve dve ekipe nece se znati do kraja, a opet dve kvalitetne ce otpasti. Uniks jeste tim za postovanje, mi posle dosta dugo vremena igramo u Evropi (bez obzira na iskusne igrace), ali nisu nepobedivi. Prema tome MOMCI NAKRIVITE KAPU I IGRAJ TE NAJBOLJE STO ZNATE, ISPOSTUJTE SVE STO SE DOGOVORITE! Srecno, svim srcem uz vas!

Reply
Delija јан 22, 2013 at 14:18

Ako vec dovodimo nekog bilo bi dobeo da to bude brajant iz ulma…..Nije los ni jahovic iz panioniosa pravi suter….Gledao sam ga nekoliko puta i briljirao je a narocito protiv olimpijakosa gde je dao preko 20 poena sa samo jednim promasajem…Srecno sutra i sacuvati se lajdeja plejmejkera nzm da li je jos u uniksu verovatno jeste strasan igrac razbio je protiv hemofarma u Vrscu…Pozz

Reply
Delija јан 22, 2013 at 14:29

Izvinjavam se nije jahovic nego Jankovic!Strasan igrac http://www.eurobasket.com/player.asp?Cntry=GRE&PlayerID=108730

Reply
Delija јан 22, 2013 at 14:30

http://www.eurobasket.com/player.asp?Cntry=GRE&PlayerID=108730
Nije Jahovic nego Jankovic strasan igrac!!!!

Reply
@Delija јан 22, 2013 at 15:51

Trebaju nam pojacanja na beku,krilu i centru,za Brajanta se slazem sa tobom,za beka bih predlozio Dru Nikolasa koji je slobodan igrac,a za trojku mi niko ne pada na pamet.

Reply
Spiritus јан 22, 2013 at 13:39

1. Marko Marinovic, DeMarkus Nelson i Cvetkovic
2. Igor Rakocevic, Vuk Radivojevic, B. Lazic
3. Marko Keselj, T. Dragicevic, Majkl Skot
4. Savovoc, Simonovic, Subotic
5. Elton Braun, Rasko Katic i jos jedan ?

Dakle, vratitii Marinovica, Dragicevica i Keselja uz jos jednu kvalitetnu peticu. Ovo uopste nije nerealno. Keselj i ne igra, Marinovic igra za Levski a Tadija za Azovmas … ? WTF ?! Nemam jedino resenje za poziciju pet …
Ovo bi bila ekipa za Evroligu, s tim sto bi na kraju sezone umesto Subotica trebalo dovesti kvalitetniju cetvorku .

Reply
Doctor јан 22, 2013 at 13:50

I ja bih volio opet da ih vidim u Zvezdi pogotovo Marka jer mi je jedan od omiljenih igraca, al da mi njih neko ponudi ili Tomasa izabrao bih Tomasa, nama jedan takav igrac ne dostaje na ostalim mjestima smo vise nego dobro popunjeni!

Reply
@Spiritus јан 22, 2013 at 15:04

Sta bre nemas resenje ? Milovanovic je sasvim dobro igrao kad je dobio sansu,a zaboravio si Mitrovica koji bi trebalo u tvom slucaju da igra umesto Simonovica…a ako bas hoces da ostavis Simonovica eto i Mitrovic bi mogao na centru.

Reply
Zvezdin sin јан 22, 2013 at 17:46

Tačno tako, Milovanović se i mene sviđa itekako. Nemam predstave što ne igra i što mi ne daje više šansu. Da je on igrao protiv Igokee u odsutnim trenutcima, dobili bi meč!!!

Reply
Ivan јан 22, 2013 at 20:01

Sva sreca da se ti ne pitas..mislim koji tim hehehe Simonovic??Nepopravljivi ste.. :facepalm:

Reply
Ivan јан 22, 2013 at 20:11

1.Omar Kuk,Nelson,Cvele
2.Rakocevic,Vuk,Lazic,F.Videnov.
3.Keselj,Skot,
4.Savovic,Rikardo Mars,
5.Milicic,Rako Katic,Braun.

Lagano aba i domaca liga i top 16 EL garant!
Ako hocemo ozbiljan tim pa da se nesto nadamo to je to.Ali znam da je to samo san i neostvarivo pa ajde da vidimo sta ovj tim moze iznad svojih mogucnosti(mislim na EL i Osvajanje F4 aba lige).

Reply
Vlajko јан 23, 2013 at 13:05

1. Pavković,Cvele
2. Rakoč,Vuk, Laza
3. Kešelj, Jorović, Smiljanić(Milutinović ako se opameti)
4. Savović, Subotić, Mitrović
5. Miličić, Katić, Milovanović

Reply
Heroes јан 22, 2013 at 12:36

Nema predaje !!!

Reply

Leave a Comment