Moja Crvena Zvezda
АнализеКошарка

Анализа кошаркаша против Цедевите – Силна Звезда

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЦЕДЕВИТА 90:65

Crvena zvezda - Cedevita 90:65
Crvena zvezda – Cedevita 90:65

ДВОРАНА: Пионир.ГЛЕДАЛАЦА: 7.500.СУДИЈЕ: Пукл (Словенија), Болтаузер (Словенија), Војиновић (Црна Гора).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Цветковић 12 (1-1 за три, 3ск), Браун 12 (6ск), Суботић 5 (1-1 за три), Ракочевић 11 (3-1 за три), Митровић 2, Лазић 10 (4-2 за три), Симоновић 3 (2-1 за три), Савовић 14 (3-2 за три, 6ск), Катић, Радивојевић 9 (2-2 за три, 6ск, 8ас), Нелсон 7 (3-2 за три), Скот.
ЦЕДЕВИТА: Рајт 22, Бабић, Кичен 7, Андрић 5, Сутон 13, Билан, Илиевски 5, Томас 7, Машић 6, Баждарић.
По четвртинама: 28:19, 20:11, 14:19, 28:16.

Црвена звезда је наставила тамо где је стала против Улма и наставила победнички низ. Резултатски и игром црвено-бели су понизили госте из Хрватске и остали усамљени на другој месту.

Одличним шутем за три поена (12-19) изабраници Владе Вукоичића распршили су све наде гостију већ у првој четвртини да могу да се надају уопште било чему другом осим часног пораза. А нису успели ни у томе јер је Црвена звезда победила Цедевиту са 25 кошева разлике. Звучи нестварно за дерби који је то био само на папиру. На терену је све изгледало попут игре мачке и миша.

Звезда је отворила утакмицу са седам везаних поена капитена Игора Ракочевића који је већ у првим минутама показао гостима што их чека у Пионору. А чекала их је расположена Црвена звезда која је играла тимски и у сваком тренутку знала што жели. Нелсон је наставио где је стао Ракочевић и са две тројке повео Звезду први пута до двоцифрене предности. Када су тројке погодили Симоновић и Савовић Црвена звезда је потпуно отворила гостујући рекет у који су се лако ушетавали Браун и Лазић.

Треба истакнути да су Симоновић и Скот потпуно искључили из игре Томаса, који је један од главних ослонаца гостију у нападу.

Уласком Илиевског у игру на крају прве четвртине Загрепчани су мало дошли до даха и отишли на први одмор са «само» девет кошева заостатка. Али то није дуго трајало јер је наш тим са притиском на противничке бекове оставио госте пуних шест минута у другој четвртини без коша. Покушавали су гости индивидуалним акцијама да пронађу слабост у Звездиној одбрани, али нису успели у томе.

Предност је расла из минута у минут да би на крају полувремена износила 18 кошева.

Почетком другог полувремена Црвена звезда је наставила у истом ритму и у једном тренутку дошла до максималне предности од 25 кошева разлике. Празан ход и покушавања завршавање напада индивидуалним акцијама дао је гостима шансу да смање високу предност нашег тима.

Уз промену одбране Цедевита је пореметила црвено-беле у трећој четвртини и добила сигурност у нападу и преко Рајта, а затим и кошем Томаса у поледњој секунди треће четвртине спустила предност са 25 на 13 кошева предности.

Ипак, у последњој четвртини Црвена звезда је стегла одбрану и са двије узастопне тројке Лазића и једне Радивојевића угасила све наде гостију да могу озбиљније да се врате у игру у овој утакмици.

На крају задње четвртине публика није дозволила маестралном Радивојевићу да у задњем нападу «стане на лопту» већ је погурала младог Цветковића да закључи утакмицу са два слободна бацања и максималном предношћу.

На крају Црвена звезда – Цедевита 90:65.

Појединачан учинак играча и тренера:

Цветковић: Одиграо је одличну утакмицу са пуно енергије, воље и жеље. Своју минутажу је искористио на најбољи могући начин и за 13 минута постигао 12 поена уз 100% шута из игре. Сигурно да Александар из утакмице у утакмицу игра све боље и видљив је напредак у његовој игри.

Браун: Звездин центар се вратио у форму у којој смо га навикли гледати на почетку сезоне. У одбрани је потпуно зауставио гостујуће центре и одлично градио рекет, док је у нападу одрадио све на нивоу који се од њега очекује. На крају је постигао 12 поена и томе додао 6 кошева.

Суботић: За 15. минута колико је провео на терену није имао запаженији нападачки учинак, али је у одбрани одрадио добар посао. Исто као и код Цветковића види се очигледан напредак у игри овог играча. Постигао је пет кошева и томе додао два скока и једну асистенцију. Солидна утакмица.

Ракочевић: Отворио је одлично ову утакмицу, донео сигурност у нападу и са седам узастопних поена на почетку разбио одбрану гостију. Капитен из утакмице у утакмице показује да се налази у одличној форми и да је прави вођа на терену. Ток утакмице је дозволио да га Влада Вукоичић успије одморити за наредне дуеле које следе. За 20 минута проведених на терену постигао је 11 кошева и томе додао три асистенције и један скок.

Митровић: Млада нада нашег тима провео је на терену девет минута и успео у пар наврата да покаже талент који поседује. Успео је да се упише у листу стрелаца у трећој четвртини и утакмицу је завршио са два поена, једним скоком и једном асистенцијом.

Лазић: Сигурно најбоља утакмица Лазића у сезони. Осим што је као и увек одрадио најтежи део посла у одбрани Бранко је успео да одигра и нападачки одличну утакмицу. У другој четвртини се два пута «прошетао» кроз рекет гостију и постигао лаке поене, док је у четвртој четвртини са две тројке угасио задњу наду Загрепчана да могу озбиљније припрети у овој утакмици. Свему томе је додао један скок и једну украдену лопту.

Симоновић: Подигао је ниво своје форме и надокнађује мањак кошгетерског учинка великом борбеношћу. Када је било најпотребније потпуно је зауставио Марка Томаса и одбрамбено одиграо одличну утакмицу. У нападу из два покушаја погодио је једну тројку у првој великој серији Црвене звезде. Сигурно да очекујемо у наставку сезоне још више од Марка Симоновића који сигурно има квалитет да подигне ниво Звездине игре још једну степеницу више.

Савовић: Уз Игора Ракочевића сигурно најбољи и најконстантнији играч Црвене звезде. Против Цедевите одиграо је још једну своју маестралну утакмицу. За 25. минута колико је провео на терену постигао је 14 поена, имао шест скокова и две асистенције.

Катић: Брзо је ушао у проблем са личним грешкама тако да је одиграо само осам минута и за то време постигао 5 поена и имао један скок. Сигурно да због проблема са личним грешкама није успео одиграти како смо од њега навикли, али су га одлично одменили Браун и млади Митровић.

Радивојевић: Што друго написати осим маестрални Радивојевић. Очигледно је да Вук игра све боље и да игра на врхунској разини. Како другачије описати «бројке» које говоре о 100% шуту којем је додао осам асистенција, шест скокова и једну украдену лопту. Из утакмице у утакмицу подиже своју форму која све више подсећа на време када је играо своју најбољу кошарку.

Нелсон: У својој констати пружа добре партије и увек знамо што можемо очекивати од првог плеја Црвене звезде. Највећи учинак је дао у првој и другој великој серији нашег тима када је погодио две везане тројке у првој четвртини и у другој четвртини диктирајући темпо утакмице. За 20. минута проведених на терену уписао је седам поена, четири асистенције и три скока.

Скот: У очигледном паду форме и дало би се закључити са изгубљеним самопуздањем. Након Симоновића одрадио је одличан посао на Томасу, док у нападу за 16. минута утакмице није покушао нити једном погодити кош противника. Знамо колико овај момак може и што можемо очекивати од њега па се искрено надамо да ће се што прије вратити у жељену форму.

Тренер Влада Вукоичић: Сигурно један од главних «криваца» за високу победу нашег тима. Одлично је скаутирао противника. Пронашао све пукотине у одбрани Цедевите и припремио утакмицу до граница перфекције. Један од најзаслужнијих за одличну Звездину игру која из утакмице у утакмицу изгледа све боље. Утакмицу је водио како ју је и припремио, перфектно. Све могуће серије Цедевите пресекао је правовременим тајм-оутом и ротирао је свих 12 играча. Због овог начина рада и вођење утакмица скоро сви играчи Црвене звезде се налазе у изванредној форми. Свака част тренеру Црвене звезде за све остварено до сада.

Црвена звезда је у овој утакмици показала сву своју раскош и моћ. Доказали су момци у црвено-белим дресовима да тренутно играју најбољу кошарку у лиги. Надајмо се да ће наставити паклени јануар у истом ритму.

Следећег викенда Црвена звезда гостује Игокеи у дербију Јадранске лиге у ком хвата последњи воз за прво место у регуралном делу лиге. Пре те утакмице, у среду са нестрпљењем очекујемо сусрет са Галатасарајем Еврокупу.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

16 comments

РУК јан 14, 2013 at 20:55

Prateci igru Skota, iz utakmice u utakmicu, primecujem da mu Rakocevic i Radivojevic ne daju loptu kada je potpuno sam na sutu. Da li je to slucajnost ili ga bas nikada ne vide? ❓

Reply
forza stella rossa јан 15, 2013 at 02:21

Bilo mi ga je zao protiv Cedevite….Lepo se videlo da ga Vuk sikanira i ne daje mu loptu!2-3 puta jadan stoji sam i mase rukama….Nema veze,pokidace Majki kada bude najpotrebnije.Sve ce ih zakucati jednim potezom!!!!

Reply
Goran јан 15, 2013 at 09:32

To sam i ja primetio, ajd reko slučajno.

Reply
Delija DBC јан 14, 2013 at 14:52

Al ste vi admini lepo pukli 🙂
Sta bre pisete ovoliki tekst kad to sve moze u nekoliko reci da se kaze 😀
JE*I STOKU BRE!DOMINIRAJ!!!

Reply
peXX-ZVEZDA јан 14, 2013 at 14:46

Molio bih ovom prilikom sve nase DELIJE iz Republike SRPSKE da dodju na utakmicu u te Laktase …naravno ko moze i kome je blizu …..kao sto rece „Delija“ …Evroliga je tu,kuca nam na vrata!!!!
TREBATE NAM DELIJE IZ RS,POKAZITE KO SMO I STA SMO U SUBOTU U 19H!!!!!!!!!!!

Reply
dexy122 јан 14, 2013 at 14:06

Vec sam hvalio igrace i timsku igru, ali nisam stigao da nahvalim gospodina Vladu Vukoicica. Covek koji tacno zna kada treba da pozove tajm aut, ubaci mladog igraca, napravi izmenu… Definitivno najbolji trener u ABA ligi, iako mu to njegov CV jos ne pokazuje. Kad sam kod CV-a, treneri uvek imaju taj neki uspeh sa jednim klubom na CV-u sto ih razdvaja od ostalih. Ja verujem da ce na CV-u Vlade Vukoicica pisati Crvena Zvezda i pored tog imena mnogo trofeja, europskih i nasih.
Definitivno ima potencijal da bude u rangu, ako ne i bolji od nasih najboljih strucnjaka.

Reply
nikola јан 14, 2013 at 13:57

ustao sam u tri nocas,smrzo se,noge me ubijaju,ali vredelo je.. Uzeo sam kartu,tako da ce u sredu i grlo boleti 😀

Reply
Spartanac јан 14, 2013 at 13:53

Ali savrsena analiza!!!!!!! ❗

Reply
jovan јан 14, 2013 at 13:30

zna li neko dali vaze sezonske

Reply
Vlajko јан 14, 2013 at 14:23

Naravno da važe sezonske jer smo ozbiljan klub 😀

Reply
VESICU ODLAZI! јан 14, 2013 at 13:14

Turci nisu svesni sta ih ceka u sredu!Bice to navijanje kakvo dosad Evropa i svet nisu videli!Uh,jedva cekam da dozivim tu ludnicu.Napred Zvezda le

Reply
Zvezda mi je sve јан 14, 2013 at 13:07

Sve smo bolji i bolji..

Reply
Vlajko јан 14, 2013 at 12:47

Ljudi iz uprave su apelovali da svi koji dolaze na utakmicu dođu u crvenoj boji ajmo to je minimum što svako od nas može da uradi da se turcima sledi krv u žilama! ZVEZDA OOO IDEMO CIGANIII!!!!

Reply
Spiritus јан 14, 2013 at 12:26

E kako mi je srce puno kad citam naslove na raznim portalima : Zvezda kao uragan, mocna Zvezda, Zvezda demonstrirala silu … Moram da kazem da iako je ovo period jako teskih utakmica ovo je prilika da EKIPA upravo kroz ove teske utakmice sazri ! Bice tu i po nekog poraza alim sve u svemu ja sam prezadovoljan i ponosan sto igramo ovakvu kosarku. Imamo tim, odlicnog trenera i odlicnu upravu,navijaci se vracaju i pobedjujemo. A i vlada dobra atmpsfera sto je isto mnogo vazno.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Yw66tWTx6UU

Mislim da mozemo da dobijemo Igokeu ali bice mnogo tesko jer u sredu igramo do sada verovatno najtezu utakmicu u sezoni. Galatasaraj stvarno ima dobru ekipu a moraju i da se vade za poraz od Uniksa… Bice mnooogo tesko u sredu,ali naravno ocekujem pobedu.

Reply
Prez јан 14, 2013 at 11:49

Iako ovo nema veze sa ovim tekstom, zelio bih vas pitati da li ima organizovan prevoz iz Rep. Srpske 16’og protiv turaka, zainteresovan sam

Reply
Delija јан 14, 2013 at 13:53

Braco spremajte se vi za subotu i svi u Laktase!Mec sezone!Najvazniji mec u poslednjih 10 god….Ajmo ljudi evroliga nam kuca pred vratima ….A ako se plasiramo mogu samo da zamislim kakva ce atmosfera biti!!

Reply

Leave a Comment