Moja Crvena Zvezda
ИнтервјуиПрипремеФудбалФудбал

Мондо интервју: Александар Јанковић

Председник Драган Џајић је још једном поновио да ће клуб ослонац тражити искључиво и само у младим играчима које краси дисциплина, квалитет и поштовање према Клубу, док ће супротни случајеви бити најстроже санкционисани.

Ова реченица доминира саопштењем са седнице Управног одбора ФК Црвена звезда одржане ове суботе ујутру (па до поподне), а директно је везана за проблеме са којима су се црвено-бели сусрели ових дана пред пут у Анталију на припреме.

Почело је са Марком Дмитровићем (’92. годиште), а настављено са још млађима Вељком Симићем и Немањом Максимовићем (’95. годиште).

То су „клинци“, „Звездина деца“ која су одлучила да ће им ускоро – када им истекну професионални или стипендијски уговори – боље бити на неком другом месту. Зато их неће бити у Звезди, а против друге двојице биће покренути дисциплински поступци, најавио је у интервјуу за МОНДО тренер Црвене звезде Александар Јанковић.

„Испао је ових дана велики проблем са Вељком Симићем и Немањом Максимовићем, момцима који су 1995. годиште и који су били предвиђени за пут у Анталију, али су показали велико непоштовање према клубу и понели се непрофесионално. Не само да неће путовати, него сам тражио и добио подршку Управног одбора да се против њих покрене дисциплински поступак“, каже Јанковић.

1

Он је прво објаснио шта се догодило са Симићем, једним од тројице играча којима на лето истиче уговор.

„Лично ми је жао, јер сматрам да су изманипулисани од стране других, а и сигуран сам да им све ово неће користити у њиховим каријерама. Вељко је од првог дана с нама, спровео је све тестове, а онда се у петак није појавио на тренингу, није ни одговарао на наше позиве, није се никоме јавио, да бисмо у току поподнева добили неко немушто објашњење да му није било добро. Касније су стигли сигнали да се иза свега крије то што му у јуну истиче уговор и позвали смо његовог оца и њега на хитан састанак у суботу ујутру“, препричава Јанковић и наставља:

„Појавио се сам, без оца, чији је изостанак покушала да оправда нека швајцарска менаџерска агенција истичући да је Вељковом оцу потребно 15 дана да размисли шта је најбоље за његово дете. На састанак, на којем смо били спортски директор Зоран Стојадиновић, потпредседник Небојша Човић и ја дошао је само Вељко и уопште није деловао као момак који је жељан да успе у Црвеној звезди, тачније био је врло хладан и понашао се као да уопште није свестан пропуста који је направио. А, направио је велики дисциплински прекршај, који му сигурно неће бити од користи. Ја сам збуњен да неко са 17 година уопште не показује жељу да се бори за своје место под Сунцем“.

Јанковић је закључио…

„На тај начин Вељко је сам себе елиминисао са списка путника за Анталију и о његовом статусу разговараће адекватне комисије у клубу. Када се то догодило, одлучио сам да на његово место позовем малог Максимовића, који је такође 95. годиште и који је у старту био одушевљен позивом. У том тренутку налазио се у Босни и рекао је да је спреман одмах да се спакује и дође“.

Али…

„Овог јутра позвао ме је Немањин отац и рекао да је он уписао курс за вожњу и да не може сада да прекида то, тако да се неће одазвати позиву за припреме. Је л’ треба да вам кажем да сам био шокиран и понашањем и ставом? Испоставило се, вероватно случајно, да и Максимовића заступа иста менаџерска агенција из Швајцарске. Жао ми је што су тако млади дозволили да неко други стави знак питања изнад њихових каријера због личних интереса. Жао ми је, али нико својим присуством неће чашћавати Црвену звезду“, поручио је Јанковић и подвукао:

„Ово је очигледно велика тема за размишљање“.

Интересантно, иза поменуте менаџерске агенције из Швајцарске незванично стоји Владимир Југовић, најтрофејнији српски фудбалер свих времена и легендарни играч Црвене звезде из генерације Бари/Токио.

Симић и Максимовић само су последњи примери у низу, јер су у сличном добу из Црвене звезде у овим трусним временима одлазиле колоне голобрадих дечака, а мало који је направио каријеру касније. Ипак, утицај менаџера и даље је јачи од поучних искустава неких претходника.

Да ли ће се о овој тенденцији разговарати у клубу?

„Апсолутно!“, каже Јанковић и додаје:

„Ово је случај који отвара круцијалну тему за судбину Црвене звезде, јер знате каква је финансијска ситуација и јасно је да је окретање нашој школи једини пут ка опоравку клуба. Ово су болни ударци и проблем мора стратешки да се решава“.

2

Свему је претходио случај са Дмитровићем, који не може да буде санкционисан, из простог разлога што му 31. јануара истиче уговор. Недавно Звезду је напустио још млађи голман Растко Шуљагић.

„Не знам каква је ситуација била са Шуљагићем, знам само да је потписао, а отишао је и Дмитровић. Тражио је услове на које је клуб пристао, прикључили смо га тренинзима, радио је са нама месец и по дана и онда на волшебан начин појавила се некаква клаузула која раније није била предвиђена, па до договора није дошло. А, ја за све то време нисам ни знао да уговор није потписан. Он ми је лично ствар представио као „пуку формалност“, па се испоставило да није тако и он је што се мене тиче слободан играч. Има обавезу да тренира са нама до краја јануара и то је то…“, хладнокрвно је испричао Јанковић, истичући да постоје и бројни позитивни примери попут Вукана Савићевића, Срђана Мијаиловића, Уроша Спајића, итд.

Натанијел Асамоа? Причало се да ће бити прослеђен на позајмицу, али на крају се испоставило да не путује у Анталију јер га очекују нови лекарски прегледи после проблема које је имао са здрављем у финишу јесењег дела првенства…

„Асамоа је био предвиђен за Анталију, без обзира на то што је у оптицају била и позајмица, али под условом да се појави прави клуб за то. Он је годину дана у Црвеној звезди, има потенцијал, има таленат, али имао је и проблема због којих су му заказани додатни прегледи, па ће се он прикључити екипи у Турској 16. јануара. Требало би нормално да настави да тренира са остатком тима“.

У Анталију ће од првог дана Огњен Ожеговић? Био је на позајмици, попут неких других, али сте одлучили да га поведете.

„Тачно, одлучио сам да му дам шансу. Он је дечко поникао у Црвеној звезди и показује ми сваког дана да је гладам да успе као наш нападач! Интересантан је профил играча, публика воли такве, заслужује шансу и даћу му је, као и Стефану Михајловићу који се наметнуо као нападач у Сопоту. Очекујем да радом, понашањем, залагањем и односом према обавезама изборе место у тиму, а добиће шансу“.

Јанковић је потом изнео занимљиву тезу.„Ако узмемо да је Огњен Мудрински наш први стрелац, први избор за место ‘горе’, а немамо лову за још једног ‘топ’ нападача тренутно, није ли логично да шансу дам некоме ко је поникао у Црвеној звезди и ко има велики потенцијал?“То неће бити Ели Бабаљ, о чијем „случају“ можете више прочитати овде.Једно име изненадило је многе – Стеван Рељић иде у Анталију. Момак који је играо у Црвеној звезди, био у саставу у неким битним утакмицама, прошле зиме је означен као непотребан, па је играо на позајмици у Борцу из Чачка прошлог пролећа и ове јесени. Он се 9. јануара, како обавезе налажу, јавио на припреме и уместо да му буде понуђена нова селидба – догодио се обрт.„Рељић је играч који има добар менталитет, сјајну ‘главу0, јак карактер, он је професионалац. Одлучио сам да га позовем и у овој фази припрема видим шта и колико може. Има иза себе доста утакмица у Црвеној звезди, неке је одиграо добро, био је и стандардан у Борцу из Чачка, па сам одлучио да га наградим путем у Анталију“, каже Јанковић.И не само то. У Љуби Ненадићу стандардни леви бек Црвене звезде Филип Младеновић није имао адекватну конкуренцију па је од летос одиграо СВЕ минуте ове сезоне. Рељић би требало да га мало боље „раздрма“. „Познато је од раније да смо тражили појачање на тој позицији, а како се за сада то није догодило – реаговао сам са Рељићем и он ће бити конкуренција Младеновићу. Играћемо три утакмице у првој фази припрема, изводићу по два различита тима по 45 минута и био ми је потребан други леви бек. Очекујем од Рељића да искористи шансу коју ће свакако добити“.

3

 
Ипак, неки повратници са позајмица, попут Петра Ђуричковића, Стевана Луковића и Филипа Стојковића, нису добили место у авиону за Белек. Јанковић објашњава како је резоновао у њиховим случајевима.„Ако неко не успе да се избори за место у тиму којем је позајмљен да би играо, уз поштовање свих објективних и субјективних разлога за то, не видим резуон вратити га у Црвену звезду – да игра?! То би требало да буде путоказ и осталима који иду на позајмице, које генерално поздрављам као пут развитка младог играча. Али, ако не играју тамо, како мисле да играју у Звезди?“, пита Јанковић наговештавајући да ће Ђуричковић назад у Раднички из Ниша, Стојковић у Напредак из Крушевца, док ће се за Луковића пронаћи нова средина после Колубаре из Лазаревца.Свесно у исти кош нисмо „гурнули“ Љубу Ненадића и Марка Мирића, јер по годинама нису играчи за које је позајмица пут развитка. „Мирић и Ненадић су у годинама где се не размишља о позајмицама него иностранству. Мислим да је коректније рећи им одмах да нису у првом плану и дати им максимално могуће време да пронађу ангажман, него их водити на припреме, држати у неизвесности и онда пар дана пред крај прелазног рока саопштити да се на њих не рачуна или рачуна јако мало. Они су добри момци, професионалци, али иза њих је дуг период у којем нису играли и најбоље је да потраже нову средину“, отворено говори Јанковић дан пред пут у Турску.Тамо ће, за разлику од Симића, путовати Каду Мендеш и Никола Микић, којима такође истичу уговори на лето. Иако клуб држи став да онај ко на лето може да оде без обештећења не треба да игра на пролеће, Јанковић верује да ће са Кадуом и Микићем бити договорен наставак сарадње и да они то желе, за разлику од Симића.„Постоји поверење у њих, обојица су дуго у клубу и обојица су много дала. Микић је био капитен, Каду странац са највише игара у црвено-белом дресу. Имамо 15 дана тамо да све решимо. Они јесу у истој уговорној ситуацији као и Симић, али немогуће их је ставити у исти кош. Имамо жељу да остану, видим да и код њих постоји оптимизам да ће сарадња бити настављена“, каже млади тренер, који је одлучио да поведе и „анатемисаног“ Јована Крнету.„Јесен нам је, уз све муке афирмисала Уроша Спајића, опоравио се и Алексндар Пантић који је у пуном тренингу после операције колена и могу да кажем да очекујем и једно појачање у одбрани, али ако га не буде сконцентрисаћемо се на оно што имамо. А имамо и Јована Крнету, који има сјајан менталитет и који беспрекорно испуњава све што се од њега тражи. Заслужио је шансу, делом и због тога што је пребродио тежак период када му је на глави било и оно за шта је крив и оно за шта није“.

4

Поменули сте појачање у одбрани?„Постоји правац у ком размишљамо и покушаћемо у најкраћем року да то и остваримо, али свестан сам да то није увек могуће“, каже Јанковић, који додаје да је договор са челницима клуба да он не учествује у дневној причи око понуда које стижу за поједине фудбалере, већ да му се ствари предоче када нешто постане извесно, па тако открива…„Колико ја знам, није стигла ниједна конкретна понуда“, каже Јанковић.Ипак, Анталија је један велики фудбалски сајам (да не кажемо вашар), где се припрема и по 800 тимова током зиме, на потезу од 100 километара од Анталије па јужно… Није немогуће да неки играч Звезде западне за око скаутима баш током припрема.Све и да нико не дође, нико не оде, на пролеће је остало „само“ 15 утакмица. „Само“, у поређењу са бројем мечева који одигра клуб који у истом делу сезоне учествује у Европи, уз Куп и првенство. Може ли ова постава Црвене звезде, нетакнута, да испуни очекивања навијача на пролеће?„Може“, кратко и јасно је одговорио Јанковић на крају интервјуа за МОНДО.Од сутра – на посао!

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

36 comments

nn јан 24, 2013 at 01:32

i sta se posle svega danas desilo katastrofaaaaaaaaaaaaaaaa

Reply
iznogud86 јан 13, 2013 at 12:47

boze boze kad krenu da pametuju neki ljudi treba zemlja da ne dozvoli pre 24 godine napustaju ligu :D…a jedan brazil se jedva izborio da im ne odvode klince pre 18…uefa to nikad ne bi dozvolila ne bi igrali nijedno takmicenje…ljudi ne mlatite praznu slamu…treba samo potpisivati ugovore kad imaju 15 god na 6 godina i davati im neke pare i tako bi ostali ili nek ostane ko stvarno hoce da igra

Reply
dr,mr јан 13, 2013 at 01:33

ma bolje je ovako,izgubi cemo ove klince ali ce se i to ko je zvezdin i za koliko para moze da se odvede neko zvezdino dete resiti,sad ce lepo sve da rasciste i da znamo na cemu smo i sa cim raspolazemo,a kalkuza za odvodjenje svakog klinca treba da bude astronomska a ne da ih vode za sto,dvesta hiljada…..

Reply
otpisani101 јан 13, 2013 at 00:27

nisu kriva samo zvezdina deca sto odlaze vec najveci krivci su ljudi koji su vodili klub u zadnjih 5 godina…dovodili su nespremne i prosecne fudbalere a nasi talenti su isli da se kale po raznim klubovima srbije a ne samo evrope…ozegovic je bio na kaljenje a babalj kako citamo zvezdu kosta preko 350 000 evra i nije odigrao ni jednu celu utakmicu…takvih primera ima mnogo…a i sam jankovic koji nam soli pamet nije savicevicu dao sansu ni 15 minuta u celom jesenjem delu a igrao dimitrijevic koji nije dodao dve tacne lopte citave sezone…odbrana nam bila najgora u istoriji a nase dete spajic pod velikim pritskom javnosti jankovic uvodi u igru u zadnjih 2-3 kola…i da nova uprava krenula onako kako smo svi ocekivali jankovic bi bio prvi smenjen, jer sem besparice nisu dali ni jedan valjan razlog zasto je jankovic ostao…a i cime da brane svoju podrsku kada jankovic kao trener nigde i nikada nije imao rezultat vredan paznje…a o ucinku u jesenjem delu necu ni da govorim jer vojvodina i ofk beograd sve su rekli…

Reply
ds1989 јан 13, 2013 at 11:17

Sale je dosao u zvezdu kada niko nije hteo..
Mlad je i perspektivan i moje licno misljenje je da od njega zvezda nije imala bolju opciju..

Reply
Coxy јан 13, 2013 at 13:53

Ne,nego su trebali da dovedu Zivadinovica,Petrovica ili nekog drugog “velikog“ (propalog) strucnjaka…Cuti,mazgo,i svaka im cast sto su ostavili coveka da radi…Ni Ferguson devet godina nije imao rezultat u Mancesteru,pa kad je krenuo…

Reply
MILAN KG јан 13, 2013 at 00:05

ovo je bruka treba sve koji ne zele da budu u zvezdi oterati motkom garantujem da bih neki decaci iz gane ili obale slonovace sa vise postovanja nosili nas dres. sramota

Reply
aleksandar kg јан 12, 2013 at 23:56

Uvek sam bio za to da prednost u ekipi imaju Zvezdina deca, i pored svega sto ta deca u poslednje vreme rade, nisma promenio misljenje. Jeste problem to sto su ti klinci pokondireni i sto hoce preko noci da se proslave, menadzeri kao makroi ih vuku i na njima uzimaju velike pare….. Medjutim, najveci problem je taj sto FSS sedi skrstenih ruku, kao da im je u interesu da klinci odlaze da igraju po inostranstvu, kao bila bi nam reprezentacija bolje, ja to bas i ne vidim a verovatno i svi ostali. Oni treba da donesu propis da niko pre navrsene 24 godine ne sme da napusti zemlju i ligu, onda bi i klubovi bolje prolazili od prodaje, liga bi nam bila jaca a i ti klinci bi prosli pubertet i poceli da razmislaju malo. Ovako su klubovi stavljeni u mat poziciju i pre nego sto klinaca napuni 18 godina i desavaju se stvari koje se desavaju, tu vise ne pomaze ni Dzaja ni Covic ni bilo ko…….
Nikad necu da zaboravim Robijevu recenicu, kada je poela gungula sa malim Jankovicem, da je njemu i njegovoj generaciji bila cast da uopste dodju na probu u Zvezdu, a kamoli da im se sa 18 da 100 00 evra na osnovu ugovora……

Reply
joca јан 13, 2013 at 01:57

matori ne zivimo vise u trulom komunizmu pa da zabranis nekome da ide iz zemlje

Reply
aleksandar kg јан 13, 2013 at 13:19

Nema to veze sa komunizmom, ali to bi bilo u interesu naseg fudbala, a najvise u interesu Crvene Zvezde.

Reply
ZvezdasPula јан 12, 2013 at 23:46

Demagogu odlazi! Čovječe imaš obraz kao džon i još prodaješ pamet. ODLAZI!!!

Reply
redjamo pobede јан 12, 2013 at 23:49

Jankovic uzima titulu sa Zvezdom

Reply
sumadijski blues јан 13, 2013 at 01:12

Samo ne znamo tacno koje sezone 🙂

Reply
sasa јан 12, 2013 at 23:33

Krneta je brutalan igrac verujte mi,vidite da ga nema po novinama,vodi zdrav i sportski zivot,nije ni odgovarao na one prozivke,znaci pametan je u glavi,i siguran sam da ima kvalitet,njegov najveci „problem “ je sto je dosao iz partizana,i cim ne daj boze lose odigra mi cemo kao vatereni navijaci odma da ga pljujemo + vracaj se odakle si dosao,samo polako,siguran sam da on i spajic jednog dana mogu da budu stub odbrane,siguran sam!!!!!!!

Reply
redjamo pobede јан 12, 2013 at 23:48

Krneta je stabilan i pametan decko. Veliki potencijal koji ce pokazati da vredi. Njemu se desilo ono najteze sto se moze desiti mladom igracu. Tim je bio bez samoupozdanja a on je sve dublje padaio svakom n ovom greskom. Sve sto treba je da veze 2-3 dobre utakmice i imacemo sjajnog stopera.

Reply
n јан 13, 2013 at 01:55

Nadam se da ste upravu,mada ja mislim suprotno.

Reply
Duca јан 13, 2013 at 02:12

U pravu su sigurno! Mogu ljudi da pricaju sta hoce, ali njega niko ne gura, zato su mu se i izdesavale sve one stvari. Nema ko da ga stiti, i da placa pozitivne tekstove o njemu. Neko ko je bio reprezentativac kad nije bilo guranja drugih igraca, i ko je bio kapiten kod onih godinama (kakvi god da su omladinska skola im je (bila) dobra) ne moze da bude los igrac nikako. Dovoljan podatak je, da dok je on igrao u mladjim selekcijama reprezentacije, Maksa je sedeo na klupi. Toliko.

Reply
redjamo pobede јан 13, 2013 at 02:39

Svi se naravno nadamo! Postujem naravno i tvoje misljenje.

Reply
Coxy јан 13, 2013 at 13:58

Daj Boze da tako bude…Dobro da je otisao onaj balvan,a Spajic poceo nesto da igra…Nek se i Krneta sredi u glavi i da ne slusa tribine i bice sve OK…

Reply
OGI јан 14, 2013 at 23:49

BRAVOO ZA POZITIVNE KOMENTARE UVEZI KRNETE,DECKO JE NA MESTU A ZA KLASU BOLJI IGRAC OD MAKSIMOVICA KOJI JE IGRAO… KRNETA CE U PROLECNOM DELU POKAZATI SVOJE PRAVO LICE… POZZ ZA KRNETU OD KRSTASA

Reply
redjamo pobede јан 12, 2013 at 23:13

Progovorio Juga! TO JE ZVEZDINO DETE SA DRUGE PLANETE. E sad mi je lakse. Neka slobodno ide ko ne zeli da bude u Zvezdi, ali Juga je i dalje nasa legenda

Reply
Ocigledno јан 12, 2013 at 23:07

Ocigledno je da Simic nije svestan sta je Zvezda,i da ga briga za Zvezdu.Iskreno podrzavam da ode samo ako bi imao neku ponudu kao sto je imao Suljagic,da ode u odlicnu zemlju za zivot,u ligu koja je medju 5 najboljih na svetu,u ligu gde su odlicni stadioni,gde je odlicna poseta i gde ce da uzme neke pare.Ali ne vidim da se takvi klubovi interesuju za njega,zato je trebao da ostane kod nas,koliko samo momaka njegovih godina sanja dres prvog tima Zvezde,on je imao tu sansu koju mnogi cekaju i tako je olako propustio…

Reply
bane јан 12, 2013 at 22:27

Jankovicu nema nazad vise…. verujem u tebe, ali posle priprema traze se samo rezultati.. podrska nece izostati…!!!!

Reply
JedinoSever јан 12, 2013 at 22:25

Ne znam cemu panika oko ugovora ovih klinaca. Taj problem moze da se resi vrlo jednostavno. Pozoves menadzera, kazes mu koji su uslovi i on ili prihvati ili ne. Ako ne prihvati izbacis klinca iz pogona i selektiras novu generaciju koja ce da stasa za dve-tri godine sa cistim ugovorima i to je to. A sa smradom od menadzera ne radis vise posao. Price da je Jugovic umesan sa ovim klincima je smesna. Mozda on ima neki udeo u toj menadzerskoj ageciji ali da im je rekao da pakuju prnje to cisto sumnjam. Ispasce kao sa Pixijem, te ovo-te ono. A on jadan pobego glavom bez obzira da ga mafija koja je drzala ugovore cele te generacije ne bi obesila na Terazijama.

Reply
atza87 јан 13, 2013 at 01:41

I kada se potpisuje ugovor sa roditeljem (stipendijski ili kakav god vec) da se navede klauzula po kojoj mora da prihvati makar jedan profi ugovor koji mu ponudi klub (uz unapred dogovoreno primanje, jer ono i ovako za klince iz omladinske skole ne varira mnogo), u slucaju da odbiju, odmah iz kluba makar bio i kao Mesi i Ronaldo zajedno, talenat..

Reply
Optimista јан 12, 2013 at 22:21

ZVEZDINA DECA su davno izgubila kompas, verovatno povučena visokim tempom života u bogatim zemljama! Više im nije svetao ni dres ni grb već samo “šuške i zvečeća moneta“, izgleda.
Dokle ćemo tako u našoj omladinskoj školi? Postavljanjem ljudi na pravo mesto to se valja rešiti! Imamo mi talentovane dece ali potrebno je najpre očistiti žito od kukolja… “Šta ti menadžerski igračiću tražiš na Marakani?“ – to je to pitanje! Očistite malo tu “nepodobnu“ mladu decu kojoj roditelji manipulišu karijerom ili urazumite roditelje… Deca će ta ista slušati te roditelje sve dok postoje takvi kao što su taj VLADIMIR JUGOVIĆ, koji je izgleda zaboravio gde je igrao!
Njega uopšte ne razumem… Šta hoćeš još VLADIMIRE JUGOVIĆU????
Bio si tu kad je tai sta Zvezda bio prvak sveta, prvak Evrope, kleli smo se u tebe iako si tek ispilio iz te iste Omladinske škole i sad si ti došao toj deci da “popuješ“ i “svetiš vodicu“. Bio si ti VLADIMIRE i 2008 u Zvezdi, kad je tvoja “prijateljska“ bulumenta na čelu sa Miškovićem srozavala ugled kluba… Ćutao si i slušao evre koje su se slivale tebi u džepove! Šta sad hoćeš??? Menadžer si postao preko noći, ne verujem da si i nos obrisao a postao si sivilo, ono isto sivilo tog istog Miškovića koji je sad, hvala bogu dolijao zatvora!
Bolje se opameti dok nije kasno! Vrata Marakane kad se za takvu legendu kluba jednom zalupe, ne otvara ih više niko! Ni Džaja, ni bog ni sveti duh…
Nije kasno…

Reply
mickos јан 12, 2013 at 22:12

da je srece da murinjovo ime nije na spisku za antaliju…..

Reply
bobo јан 12, 2013 at 22:02

treba dati šansu savičeviću ožegoviću mihajloviću miajloviću spajiću čikiću ovi momci su primer. simić maksimovića jankovića treba oterati i ako su jako talentivani bolesni roditelji sramno….

Reply
***DELIJA 1OO%*** јан 12, 2013 at 21:36

Evo ja treniram u jednomk malom klubu,i svakim danom sve vise zelim,ocekujem i nadam se da cu jednom zaigrati u nekada velikom klubu…ova deca sto olako beze ne znaju kakvu gresku prave odlaskom iz Zvezde…kao prvo krivi su roditelji koji su previse arogantni,bezobrazni i pohlepni,koji ne vaspitavaju decu i ne izvodi ih na pravi put…da mi neki roditelj izadje i kaze da dete nemoze da dodje na pripreme zato sto polaze voznju,prvo bih njemu zalepio samarcinu,pa tek detetu…da jedan balavac koji ne zna ni nos da obrise ucenjuje Zvezdu kao da je Bogom dan,je veoma bezobrano….inace u vezi jugovica….dovoljno pokazuje kolika je sljupa od coveka,kome su pare jedini prioritet….dokaz da pare menjaju coveka,ne i mene,pokazuju brojni primeri,necu da ih nabrajam jer ih vi sami znate…da vi tako vracate klubu u kome ste naucili „posao“ od koga cete ziveti,samo govori o njemu…ali krivi su ljudi koji su Zvezdu srozali na ovakav nivo,gde ne moze da zadrzi decu,samim tim je veoma ponizavajuce

Reply
Dragan KG јан 12, 2013 at 21:20

Mozda u svemu ovome ima nesto dobro, jer ako smo saznanjem svega ovoga udarili u dno znaci dublje ne moze, odavde mozemo samo gore, samo napred. Znamo na cemu smo, treba sve rascistiti i krenuti u stvaranje novog tima. Na prolece nemamo sta da izgubimo, sve smo izgubili mnogo ranije, a ako Bog da pa zagrepcani kiksnu negde stvari se okrecu u nasu korist!

Reply
***DELIJA 1OO%*** јан 12, 2013 at 21:41

njih ne moze ni Bog da spreci u osvajanju titule…zar ti ne vidis kako se oni igraju sa klubovima uz ove bedne lige…svima dele po 4-5 komada,a u Evropi nisu dostojni ni da budu vodonose…oni svoj cilj polako ispunjavaju,a to je da imaju vise titula od nas,i na taj nacin budu „najtrofejniji“ u Srbiji,sto nikad nece biti…jasno se vidi da iza svega stoji drzava,na cijoj vlasti sede navijaci partizana….kada pogledate za koga deca navijaju,tu ogromnu prednost ima partizan,cini mi se neki 70%.

Reply
redjamo pobede јан 12, 2013 at 21:18

Koliko god svima bilo tesko ja sam ubedjen da Dzaja ima recept. Sportski recept. Covic ce srediti ekonomiju a Stojadinovic zna svoj posao. ZVEZDA SE VRACA

Reply
CIGANIN DO GROBA! јан 12, 2013 at 20:48

E ajd sad kad dočekah ovu priču, da se i nje dotaknem. ZVEZDINA DECA. To je pojam na koji se mnogi svakodnevno pozivaju na našim forumima. „Ajde sve da oteramo i nek igraju naša deca“ i ta me priča sve više „žuljala“
E pa sad je valjda konačno vreme da sve moje Delije shvate da taj pojam više NE POSTOJI. Primera je toliko, unazad nekoliko godina, da bi mi trebalo 5 stranica da ih sve opišem.
Za mene pojam Zvezdino dete ne postoji. I tačka. Sve su to klinci željni da protrče kroz klub i nađu bogato uhlebljenje negde napolju. Da li ih osuđujem? Ma ne. Ni ne dotiču me.
Drvlje i kamenje moje Delije sipaju na sve i svakog. Valjda što nisu bili Zvezdina deca, već su došli u klub.
Pa da ne idem predaleko unazad, zar da zaboravim ono Evandrovo „J..i grobare“; zar da zaboravim Kaduove MOLBE da ostane u klubu letos; zar bre Borivoja da zaboravim, šta reći za najborbenijeg, Kasalicu, jel i on Zvezdino dete? Da vam prenesem izjave Avala Isaha, mada ste ih svi gledali na YT? Mićko je eto naš i hvala mu za srce na terenu. I na kraju, kako ne pomenuti Robijeve suze, koje sve više i više dobijaju i težinu i poštovanje. E pa Cigani moji, za mene je Zvezdino dete ONAJ KOJI JE VOLI SVIM SRCEM! I ne zanima me u kojoj je školi ponikao, ako voli moju Zvezdu i ako daje sve od sebe za nju. E to su su moja Zvezdina deca. A onaj pojam Zvezdine dece, nestao je. Novac je učinio svoje. I baš me briga za ove gore opisane i briga me za večito Zvezdino dete Mijovića (da može on bi još 30 godina bio Zvezdino dete). Nisam dužan da ih poštujem. Poštujem samo one kojima je Zvezdin grb svetinja.
I besan sam kao pas, zbog ovog gore intervjua.

Reply
redjamo pobede јан 12, 2013 at 21:15

Nije sve negativno u ovome sto se desava. Tacno znamo u koga treba ulagati i na koga treba racunati. Izgubili smo dosta njih ali dosta njih ostaju i to znaci da zele da ostanu, a onda ce srcem igrati. Drago mi je sto ce Krneta dobiti sansu da poboljsa stvari jer ima kvaliteta a i veliko srce.

Reply
***DELIJA 1OO%*** јан 12, 2013 at 21:52

kako nije negativno?Crno je da crnije ne moze vise

Reply
Iznogud јан 12, 2013 at 23:47

Bravo druze. I ja vec dugo, dugo vodim rasprave sa mnogima zbog Zvezdine dece. Znaju treneri ko vredi i ko se trudi i koliko radi na treninzima. Mnogo znoja mora da se prolije da bi se obukao Zvezdin dres, a ne samo da budes Zvezdino dete

Reply

Leave a Comment