Moja Crvena Zvezda
Џудо

Браћа Немања и Стефан Мајдов од јануара у кимону Србије

Браћа Немања и Стефан Мајдов младе трофејне јудоке од јануара такмичиће се у националном кимону Србије.
Врхунски резултати које су браћа Мајдов остварили на татамију од самог почетка бављења нашим олимпијским спортом, није остао без одјека. Златне медаље на међународним такмичењима, те прво место на европској и светској ранг листи били су најбоља препорука браћи Мајдов.

– Ово је велика част за наш клуб, породицу а сматрам и спорт Републике Српске. Немања и Стефан већ девет година баве се џудом. Обојица су дугогодишњи репрезентативци Републике Српске и БиХ и носиоци црног појаса први дан. Осим што су власници шампионских титула, имали су много успеха и на међународној сцени, што није промакло челницима Црвене звезде. Обрадовао нас је њихов позив с обзиром на то да код нас скоро нико није имао слуха за њихове успехе – рекао је најстарији у породици Мајдов, Љубиша, дипломирани тренер (црни појас други дан).

majdov2

У извештају за сајт ЏК Црвена звезда, Љубиша Мајдов, истакао је захвалност Министарству породице, омладине и спорта које је једино помогло талентованим момцима.

Да подсетимо, Немања Мајдов је најмлађи сениорски првак БиХ у историји џудоа а и први који је успео да освоји златну медаљу на неком од европских ЕЈУ А топ купова. У 2012. години био је први на светској (ИЈФ) и европској (ЕЈУ) ранг-листи за кадете до 66 килограма и на том месту се задржао два месеца и осам дана. Уједно је и једини у историји БиХ који је доспео на лидерску позицију светске и европске ранг-листе. Немања Мајдов је првак Републике Српске седам година у низу (11 старосних категорија), а у претходних шест година освојио је прво место у осам категорија у БиХ. Његов брат Стефан осам година је шампион РС (13 категорија), а БиХ шест година (седам категорија).

Браћа Немања и Стефан истичу да ће с поносом носити кимоно с грбом Црвене звезде и Србије.
-После потписивања уговора са Црвеном звездом, Стефан и Немања узели су и држављанство Србије, тако да ће убудуће бранити боје Србије и носити кимоно орлова. Раније смо имали великих проблема са финансирањем њихових одлазака на такмичења и драго нам је што је тај проблем сада решен. Момци ће моћи да се фокусирају само на постизање још бољих резултата – истакао је Љубиша Мајдов.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

3 comments

nn јан 20, 2013 at 01:52

😀 😀 😀 bravo i srecno

Reply
асфг јан 12, 2013 at 15:21

Српско Сарајево је поносно на вас!
Срећно вам у даљој каријери, момци. 🙂

Reply
Anka јан 12, 2013 at 12:27

Dobrodosli momci, samo zdravlje da vas sluzi pa i da vas na nekoj od Olimpijada gledamo!
OVOM PRILIKOM CESTITAM I MILICI MANDIC NA KLUPSKOJ EVROPSKOJ TITULI. BRAVO MICO SAMO CEPAJ ZAKLJUCNO SA RIO DEZANEIROM! 😀

Reply

Leave a Comment