Moja Crvena Zvezda
АнализеКошаркаРегионална лига

АБА лига, 16. коло: У Љубљану по прву победу у 2013. години (ВИДЕО)

olimpija

Након кратке паузе, овог викенда се наставља такмичење у АБА лиги. У 16. колу у суботу је на програму шест утакмица, док ће Задар и Крка своју утакмицу играти у недељу.

Овог викенда може се доста тога закомликовати у регионалном такмичењу. Игокеа ће дочекати увек неугодни Раднички, Партизан Цибону, док ће Будућност на врућем гостовању у Скопљу тражити прву победу у 2013. години. Ништа мање тежак задатак имаће и кошаркаши Црвене звезде који ће сутра од 19 часова играти своју утакмицу у „Стожицама“ против домаћем Олимпије, која је завршила свој наступ у Европи и сада могу потпуно да се сконцентришу на АБА лигу и крену у напад на неко од прва четири места.

Вотерс и Нелсон, детаљ са утакмице из Пионира
Вотерс и Нелсон, детаљ са утакмице из Пионира

У односу на први сусрет Звезде и Олимпије, тим из Словеније биће ослабљен за Доминика Вотерса. Они су пред крај 2012. раскинули уговор са овим Американцем који није испунио очекивања, што потврђује и статистика- 2,4 поена и 3,6 асистенција. Амерички плејмејкер у Олимпији је био од почетка сезоне, а своју најбољу партију одиграо је против Игокее у Лакташима. Његов нови клуб биће Хапоел из Јерусалима. Олимпија још увек није нашла замену за њега, а према неким најавама неће је ни тражити већ ће решење тражити у својим редовима.

Организација игре Олимпије пашће у руке искусног Финца и повратника у редове Змајчека, Тему Раника, док ће више минута добити млади Лука Рупник. Ранико бележи нешто више од 3 асистенције по утакмици и игра заиста једну просечну сезону за сада. Тим из Љубљане живи од шута за три поена, некад знају да изгледају као „дивља“ екипа, али су изузетно опасни када имају своје вече. Ту пре свега мислим на чисте шутере, Сасу Салина и Клемена Препелича који испаљују тројке из сваке ситуације и довољно им је само мало простора да погоде шут ван линије 6,75м.

Никако не треба заборавити и Јаку Блажича који је два пута ове сезоне ишао и преко 30 поена. Блажич је дефинитивно направио искорак више у својој каријери и искрено очекујем да ће и добити неку лепу прилику на ЕП у Словенији крајем лета. Доста је поправио шут за три поена, са дистанце, из дриблинга, а продор је подигао на један виши ниво, па га је изузетно тешко бранити у тим ситуацијама. Претпостављам да ће Бранко Лазић покушати да заустави Блажича као и на утакмици у „Пиониру“, када му је то пошло за руком.

Причу о тројкашима у редовима Олимпије завршићемо са Драженом Бубничем и Диланом Пејџом. Бубнич углавном своју позицију тражи у левом корнеру одакле заиста зна да погоди велики број шутева, док Дилан Пејџ не бира много. Одличну шутира, у малом је паду форме, није издржао јак ритам од две утакмице недељно, те је у последњих месец дана драстично пао у форми. Надам се да ће и против нас одиграти лоше, а после… па нека настави да игра као на почетку сезоне.

Ерон Бејнс
Ерон Бејнс

У срцу рекета прво име је Аустралијанац, Ерон Бејнс. Изузетно је снажан, што му помаже да направи добру позицију у рекету одакле врло лако долази до поена. Ове сезоне има нешто више од 12 поена и 6 скокова по утакмици, а неколико пута му се дешавало да врло брзо уђе у проблем са фауловима, па већи део утакмице одгледа са клупе. У тим тренуцима на терен улази Ален Омић, момак који је стигао из Златорога, и који доста осцилира од почетка године. Врло је млад, па је то са неке стране и нормално, али су сви у Олимпији ипак очекивали мало више од њега. Својом висином (213 цм) може да направи проблем противничким центрима, пре свега код скока.

Статистички гледано, Олимпија је на другом месту ове сезоне по броју индексних поена, 84,13 по утакмици, одмах из Црвене звезде која има 86,53. По броју постигнутих поена Љубљанчани су на 3. месту са 78,47 поена просечно по утакмици, а на првом месту је наравно Црвена звезда. По проценту шута из игре и погођених слободних бацања, Олимпија је на 5. месту, као и по броју скокова и асистенција.

Кошаркаши Црвене звезде вечерас ће отпутовати у Љубљану авионом, што је свакако олакшавајућа околност и доказ колико озбиљну у нашем тиму припремају и схватају ову утакмицу. Директан пренос утакмице је на Арена спорт 1 каналу са почетком у 19 часова.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

 

Повезане вести

11 comments

krule јан 5, 2013 at 18:10

dajte link

Reply
dexa7 јан 5, 2013 at 00:41

Promjenite vise ovu „izjavu nedelje“ od Eltona Brauna koja stoji mjesecima.Malo cesce azurirajte 😉

Reply
Lazaris јан 5, 2013 at 11:00

Mogli su i ankete malo cesce da menjaju,ova stoji vec 4,5 meseci.

Reply
Ncssczv јан 4, 2013 at 23:41

Dvojka na Radnicki,3.10 !

Reply
Zvezda OOOOOOO јан 5, 2013 at 09:26

Laka lova brate 😆

Reply
Nikola јан 4, 2013 at 18:45

Imam jedno pitanje koje nije vezano za ovu temu,pa se unapred izvinjavam.Elem gledao sam juce zonu press i Fegija i koliko sam procitao izmedju redova kao pitanje dal ce uopste biti emisije zona press u narednom periodu,kao u fazonu proci ce ko andjus.Jer to znaci da nema vise Andjusove emisije ,tj da su mu zabranili ili sta? ako neko zna nesto,voelo bi da mi odgovori.Hvala unapred..

Reply
CzvBoys јан 4, 2013 at 22:53

Nedostaje mi Andjus,bile su mu dobre emisije.

Reply
PERA BOR јан 5, 2013 at 00:22

Andjus je otpusten sa televizije svet plus za sta on krivi sada Vucica gde govori da je on naredio njegovo otpustanje i sada je protiv cele zvezdine uprave a do juce je dovodio Stojadinovica i ostale u emisiiju i maltene ih molio da dodju u zvezdu

Reply
Nikola јан 5, 2013 at 00:44

Bas bzw stvarno,nije fer ko god da je to uradio,to ipak znaci da je imalo dosta istine u onome sto je govorio…

Reply
n јан 4, 2013 at 18:00

http://www.youtube.com/watch?v=QYSKMT1v4g4 Covicev intervju za B92, vredi pogledati .

Reply
Dzoni јан 4, 2013 at 17:32

Treba zaustaviti Jaku Blazica i Salina.Ako to uspemo bice lagana pobeda

Reply

Leave a Comment