Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Đurović: „Zvezdi nedostaje igrač odluke“

Vlade Đurović

Nekadašnji trener naše ekipe, Vlade Đurović, rekao je za „Novosti“ da je glavni nedostatak naše ekipe odlazak stranaca, ali i činjenica da u ekipi nema pravog igrača odluke.

„Bez ijednog stranca u ekipi, biće to veoma teško za Crvenu zvezdu. Napadački izgleda sasvim solidno, imala je i dobar procenat šuta, ali nedostaje čovek odluke. Nemanja Nedović ima sve moguće kvalitete, ali pogađa šuteve koji nisu značajni. Kad god ubaci 25 poena, Zvezda izgubi. Nešto tu ne štima. I Strahinja Dragićević je šutirao bez greške, ali je promašio ključnu trojku. Inače, malo je igrača odluke u celoj Evropi“, rekao je Đurović.

Đurović, aktualni trener iranskog Tozina, je gledao utakmicu crveno-belih sa Hemofarmom.

„Takav rezultat nije moguć u Iranu, gde su kontakti jači i više se polaže na igru u odbrani. Bilo je mnogo otvorenih šuteva, slabo se brani „pik end rol“. Iz ugla gledalaca nije loše, viđeno je dosta lepih poteza, ali iz ugla trenera odbrane oba tima bile su veoma slabe.“

Iskusni trener smatra da bi Crvena zvezda sa strancima sigurno bila među prve tri ekipe.

„Kad nema para, opada kvalitet. Sa trojicom stranaca, Zvezda bi sigurno bila među prve tri ekipe, ali svuda je teška finansijska situacija. Znam to preko kolega, skoro svi klubovi nešto duguju. Teški su dani i za život, a najviše za košarku.“

Bez ijednog stranca u ekipi, biće to veoma teško za Crvenu zvezdu. Napadački izgleda sasvim solidno, imala je i dobar procenat šuta, ali nedostaje čovek odluke. Nemanja Nedović ima sve moguće kvalitete, ali pogađa šuteve koji nisu značajni. Kad god ubaci 25 poena, Zvezda izgubi. Nešto tu ne štima. I Strahinja Dragićević je šutirao bez greške, ali je promašio ključnu trojku. Inače, malo je igrača odluke u celoj Evropi.

Повезане вести