Moja Crvena Zvezda
Vaterpolo Intervjui

Novogodišnji MCZ Intervju: Igor Milojević, direktor BVK Crvena zvezda

Igor Milojević
Igor Milojević

Mogao bih da tražim prideve i proveravam koliko takvih reči znam, ali ne bih dobio to što tražim. Mogao bih da biram reči, pa da ih kao pazle spajam, ne znam da li bi to bilo to. Mogao bih mnogo toga da pokušam, ali ne znam da li bih mogao da ga opišem kako treba. Jer, on samo tako i radi, samo tako i zna. Kako treba. MCZ je imao zadovoljstvo da za vas uradi novogodišnji intervju sa direktorom našeg vaterpolo kluba – gospodin Igor Milojević!

Pričali smo o svemu opširno i dugo. Odgovarao je iskreno i kao i uvek transparentno. Uverićete se. Veoma često možete videti na našem sajtu kako odgovara na komentare navijača, transparentno i svojim imenom. Stoji iza svojih reči. Tako je bilo i sada. Tako je bilo kada je sa gospodom, prijateljima, Viktorom Jelenićem i Goranom Jezdićem ponovo pokrenuo Zvezdu na vodi. Sada zajedno vode naš brod, krcat problema i tovara, na pravom kursu. Kompas pokazuje uspeh.

Poštovanje, direktore. Da li ste zadovoljni urađenim u klubu tokom ove, nepune tri godine?

Poštovanje. Pričaću realno. Realno gledano, uradili smo puno. Klub postoji, postavili smo ga na noge, dobio je neke svoje osnove i konture. Oformili smo sve takmičarske selekcije. Takmičimo se u najvišem rangu. Zadovoljan sam u tom smislu da smo postavili neke temelje i okvire. Nisam zadovoljan sa situacijom oko bazena i celom tom infrastrukturom, jer to je problem koji urušava sve dobro urađeno. Ono gde moramo da vodimo računa, gde moramo najviše da stavimo akcenat su mlađe kategorije i da u nekom budućem periodu to bude pogon koji će sam sebe izdizati. Da imamo sopstveni proizvod, dečake koji će iz mlađih kategorija stizati do prvog tima. To će biti naš pravi uspeh.

Da li ste zadovoljni funkcionisanjem kluba, u ovom trenutku?

Mi dečije bolesti imamo. Daleko od toga da smo savršeni, daleko od toga da smo impozantni. Ja uvek težim ka savršenstvu, ka procedurama, ka organizacionom sistemu, koji će biti sistem. Da ne bude bitno da li je tu Viktor, Jezda ili Igor ili ne znam ko. Već da to bude Crvena zvezda koja ima svoj sistem i da svako ko dođe da može da se prilagodi tom sistemu, a ne da klub prilagođava sebi. To je moja težnja. Nebitno je ime pojedinca, bitno je ime kluba. Da ne bude pojedinac institucija, nego da je klub jedina institucija. U ovom trenutku, ta energija od trenera mlađih kategorija do svih navijača, simpatizera, ta energija nosi klub. Klub uopšte nije u nekom savršenom i funkcionalnom sistemu. Ali, ta energija i iskrenost nas dovode do toga da mi imamo rezultate.

Iskreno, dosta sam zabrinut za mlađe kategorije. Džabe sve ovo što radimo sa prvim timom, ako propustimo šansu da izdignemo mlađe kategorije. Prvi i osnovni uslov je dobiti infrastrukturu. Ono što je za mene frapantno je da gde god da se obratim, gde god da pričam o temi bazena, onako dosta nonšalantno dobijam odgovore. Zvezdi bi strašno bilo bitno da dobijemo svoj krov nad glavom, svoj bazen. Odgovorno tvrdim da bi u ovom momentu imali 600 članova. A da ne pričam da bi tu mogao da bude i plivački klub. Na jednom mestu i vaterpolo klub i plivački klub, a Zvezda ima svoj bazen. To je fantastična priča. Onda bi zajedno sa plivačkim klubom mogli da edukujemo decu plivački. Vidi se ko je za vaterpolo, ko je za plivanje. Mi nismo konkurencija jedni drugima. Mi možemo čak da budemo zajednička priča. To bi bilo.. ne mogu da opišem. Vaterpolo klubu Crvena zvezda članarina nije primarna. To je nešto što daje odgovornost roditeljima i deci da se ponašaju odgovorno prema klubu, ali nije primarno. Jer mi ne možemo da pokrijemo troškove članarinama. To je katastrofa.

Zašto mene bole priče o državnom projektu, što pričaju o nama? Ma to je smešno, strašno. To su smešne priče. Crvena zvezda je u startu, kada počne sezona u minusu, u odnosu na Partizan za 200.000 evra. Nama dođu papreni računi, za zakup, nenormalni. Eno, zvrlje bazeni prazni, a mi imamo problem sa terminima. Bazeni prazni. To je nerealnost koja mene boli. Jedno je kada ti je na bazenu Crvena zvezda. Nisam ja ostrašćen, samo pričam realno.

Kako biste ocenili 2012. godinu? Koliko ste zadovoljni urađenim, postignutim?

Zadovoljan sam u igračkom i rezultatskom smislu. Zadovoljan sam kako smo odradili dovođenje igrača, taj transfer period. Nisam zadovoljan praćenjem obaveza sponzora, jer smo došli u vrlo nezavidnu situaciju, koja nikako da se realizuju. Igrači koji igraju u Zvezdi stvarno to nisu zaslužili, i nikako ne zaslužuju, da je takav odnos i to mene strašno pogađa. Nalazim se na takvom mestu, da sam nemoćan. Svesni smo mi i u kakvom smo društvu i cele situacije, ali jednostavno ti dečaci ne zaslužuju takav odnos pod imenom Crvene zvezde. Otvoreno pričamo, šta je sve Crvena zvezda uradila za vaterpolo kao sport. Crvena zvezda je unapredila klupski vaterpolo, u ove nepune tri godine. Napravila je da vaterpolo kao sport bude jako interesantan i da se o njemu priča. Ono što je za mene prelepo je da smo došli u situaciju da se traži karta više za vaterpolo meč Crvene zvezde i da je postala privilegija da imaš kartu za vaterpolo utakmicu. To je prelepo za ovaj sport.

Kako ocenjujete stanje vaterpola u Srbiji? Kako vidite budućnost vaterpola, kao sporta? Vi najviše, Crvena zvezda kao klub, radite na tome da se vaterpolo popularizuje kao sport i bude na zdravim osnovama.

Najveći problem sporta u Srbiji je nejedinstvo. Gledanje pojedinačnog interesa. Moja ideja i u našem sportskom društvu jeste da prepoznajemo decu koja jesu za sport. Da se otvoreno radi sa roditeljima, da budu u priči. Da ako dete nije za vaterpolo, možda je za džudo, možda je za plivanje, hokej. Ima širok spektar sportova, za nešto jeste. Pronaći će se negde. Dolazimo u situaciju da vaterpolo postane samo elitni sport. To je skupa investicija. To je čitavo bogastvo i izdvajanje za opremu, članarinu. Dovesti i odvesti na trening, utakmicu, to košta. Kada dete počne da trenira, roditelj postaje ljegov rob. Ja se divim roditeljima kako izdržavaju. Moja dva deteta treniraju. I pozdravljam odluku grada da uvede busplus kartice. Deca imaju besplatan prevoz, vraćaju se zajedno sa treninga. To znači roditeljima, nama u sportu. Pričamo otvoreno. Nema tu lične promocije, to su naša deca.

Mi imamo najskuplje termine u Evropi. Imao sam ulogu dok smo putovali na gostovanja, utakmice u gradovima širom Evrope, da skupljam informacije o cenama termina, zakupa bazena u tim gradovima. Susreo sam se sa tim da Olimpijakos za sve kategorije, uključujući ženski vaterpolo, plaća na mesečnom nivou 3.000 evra. Da Monpelje kuka jer plaća 100 evra dva sata termina. A mi plaćamo po 15, 16, 17.000 dinara sat vremena. Mi imamo subvenciju i pomažu nam grad i republika, ali za ovakav klub kao što je Crvena zvezda, sa ovakvom ekspanzijom, snagom, koji može dosta da pomogne u razvoju… mi sarađujemo i sa drugim klubovima. Mi hoćemo da se otvori što više centara u Srbiji. Imamo lepu saradnju i sa Suboticom, Kragujevcom, Nišom. U interesu je da i na onim mestima gde nema vaterpola, da se unapredi. Stalno pričamo o Balkanskoj, Regionalnoj ligi, a sada smo videli i da domaće prvenstvo može da bude nenormalno zanimljivo. Kako? Treba da se okrenemo sami sebi i da radimo, pravimo priču. Meni je neizmerno drago što sam učestvovao u priči sa Viktorom i Jezdom u dokazivanju da je vaterpolo jako interesantan i jako lep sport. Stalno pričaju kako nije gledano. Ova ekspanzija sa B92, sa prenosima. Ne pričam ja napamet. Postoje materijalni dokazi da je vaterpolo utakmica, derbi Crvena zvezda – Partizan imala ogromnu gledanost, enormnu. Pričamo o TV prenosu, a ne prepunom Tašu. Ne mogu da kažu da vaterpolo nije gledan i da nema priču. Sada smo dokazali suprotno. Ima gledanost, ali mi nemamo kulturu praćenja. Ovde se sve svodi na privatne kontakte, što je poražavajuće. Mora da postoji sistem, pravilna kategorizacija sportova, da znamo sa čime raspolažemo, da možemo da pravimo budžete, da se ne zalećemo. Da pravimo priču da svako dete koje ulazi u vaterpolo da zna šta ga očekuje u narednih 5 godina. Da odluči da li hoće da se bavi time ili neće. Opet se svodi na inicijativu pojedinaca. Čovek ima energiju do nekog stadijuma i tu stane. Zatvore mu sva vrata, neće da komuniciraju.

Nama treba ozbiljna pomoć i podrška države, ne samo novčana. Već i u popularizaciji, u smislu da tebi država da prostora za sponzorstvo jakih firmi koji znaju zašto ulažu i gde će njihov dinar i da vide rezultate. Sav novac koji je uložen u Crvenu zvezdu je prikazan na jedan impozantan način.

Da li mislite možda da se uspeh ne prašta? Vama, Viktoru, Crvenoj zvezdi?

Ne bavim se time. Ne interesuje me. Ma nimalo me ne interesuje. Na dosta mesta ako uspeš da otvoriš vrata, uspeš i da napraviš nešto. Mene lični lik i delo ne zanimaju, ja ovo radim u interesu kluba. Ja sam oficir, činovnik Crvene zvezde, više puta sam rekao. Tako sebe doživljam, tako ću doživljavati. Tako sam došao u klub, tako ću i otići. Učestvovao sam u ponovnom stvaranju, u nečem lepom što sada daje rezultate. Stvarno me ovo ne interesuje.

Kako gledate na stvaranje Radničkog iz Kragujevca i pravljenje reprezentacije u malom?

Kragujevac je kao i Zvezda. To je za mene nešto lepo, što se desilo. Radnički gledam kao lepu priču. Da oni imaju prvi tim i da bude prazan bazen, to je katastrofa. Ali, ovo sada što oni imaju, kada 300, 400 klinaca, koji do juče nisu bili zainteresovani da uđu bazen, trči i krene na plivanje, e to je pobeda. To su dugoročne stvari. Iz regiona imaš decu koja će da se trude. Biće nezgodno i slatko za buduće selektore. Sada mora kvalitet da se poštuje. Iz kvantiteta izaćiće kvalitet. Samo da ostanu na tome, imaju uslove. Imaju bazen, imaju grad iza sebe. Njihova prednost je što su jedini veliki klub u gradu. Ja to gledam malo drugačije u odnosu na druge. Malo manje navijački. Ja imam izuzetne odnose i sa upravom Radničkog i sa upravama drugim klubovima. Oni imaju ciljeve koji su meni prihvatljivi. Moram da napomenem, da niko od mene ne očekuje da ću ja da pravim kompromise. Kada je u pitanju Crvena zvezda nema kompromisa, nikakvog. Interes Crvene zvezde je na prvom mestu. Nema kompromisa u smislu da sagnemo glavu i igramo na štetu Zvezde.

Jeste se sve podelilo na Zvezdu i Partizan. Ja želim i jak Niš, pa neka bazen bude merodavan. Nije prirodno da Crvena zvezda, a ni da Partizan samo osvajaju titule. Za mene su Beograd i Vojvodina klubovi koji su najbolje radili. Pogledajte koje su igrače dali za vaterpolo. I njima treba pomoć, da se drže kao malo vode na dlanu. Da im se pomogne.

Da li je SC „11.april“ dugoročno rešenje po pitanju Zvezdinog bazena i kako vidite to da Zvezda jedina nema bazen?

Mi smo zakupci bazena, na nas gledaju kao na neku firmu koja je došla da zakupi prostor, takav je odnos. Opština Novi Beograd je ta komanduje bazenom. Opština Novi Beograd ni u jednom trenutku nije pozvala, nije pitala na koji način može da sarađuje sa Crvenom zvezdom. Da iskoristi za promociju bazena. Oni imaju samo ekonomski interes. Ako ne plaćaš, napolje. Poslednja informacija koju sam dobio je da je predsednik opštine rekao ko ne plaća, da ne može da koristi usluge. Oni ne gledaju da smo mi povukli 200, 300 dece sa ulice, kao da to nije bitno uopšte. Da je bolje da budu na ulici. Očigledno je da mi polako gubimo rat sa narkodilerima i kartelima. Oni imaju mnogo bolju regrutaciju, nego sport. I stalno slušamo o nekim aferama, o svemu što se dešava u društvu. O proneveri stotina miliona evra, a pričaju nema para za sport, za vaterpolo. To vređa inteligenciju. To je sramota. Nema ničega, a saznajemo šta je sve pokradeno. I treba da drhtimo da li će nas primiti neki tajkun i doći, da li će da nam pomogne. Osvestite se. Sport je osnova svakog društva. Kultura i sport. Ali, bez sporta nema ni kulture. Nema zdrave nacije i napretka bez sporta. Imamo očajnu situaciju u školama. Katastrofa. Mi smo izgubili institucije. Imamo ugrožen sistem obrazovanja. Ja gledam kroz sport. Kada se ulazi u Zvezdu, ulazi se kao u hram! Zna se red i mora da se zna red, ovo nije dobrovoljno društvo. Disciplina i bori se. Ovo je institucija. Dajte šansu svima na isti način, pa da vidimo ko radi, ko ne radi. Svi isto, pa da vidimo. I nama u sportskom društvu treba jedinstvo. I treba da se menja statut SD. Jedan marketing za sve klubove, da se dovede u red, da se zna hijerarhija. A sportsko društvo sada po statutu, ne može da reaguje. Svima ide u korist da fudbal bude najbolji. A ne da se neko nad njim zlopati i iskorišćava.

Mi nemamo apsolutno nikakvu, nikakvu pomoć od opštine Novi Beograd. Baš nikakvu. Čak, šta više, stalno nam šalju preteća pisma da napustimo bazen i da će nam zabraniti ulaz, ako ne izmirimo dugovanja. Stalno smo krivci mi. Ne razumem. Ne razumem uopšte takvo razmišljanje, tu politiku. Je l’ to u redu? Grad nam pomaže, ali opština Novi Beograd… Nismo mi napravili privatni klub. Privatan klub koji broji 200 klinaca, sakupimo članarine, podelimo plate i platimo zakup i sve u redu, super. Mi smo Crvena zvezda. Mi imamo jako skupu organizaciju. Prvi tim, troškovi utakmica, putovanja, Liga Šampiona, prvenstvo, kupovi, termini… to sve jako puno košta. Sa druge strane ime je najvrednije i nikada neću učestvovati u gaženju imena kluba. I ja uvek kažem da smo mi mali klub sa velikim imenom. A veliki ćemo postati samo kada dobijemo svoj bazen i infrastrukturu. Ljudi u klubu su veliki ljudi. Svako na svoj način čvrsto stoji iza kluba. Nikom se ne sklanjamo sa puta, kada je u pitanju Crvena zvezda i njeni interesi. I borićemo se.

Kakva je situacija oko Dekija Savića? Ono što sve Zvezdaše najviše interesuje je da li će ostati trener Crvene zvezde i naredne sezone?

Iskreno, sezona je u toku, Deki Savić je naš trener. Nismo se bavili ovim pitanjem, normalno radimo. Mnogo mi je drago zbog njega. Za Dekija Savića, ja imam samo jedno da kažem – koliki čovek, toliko srce i još već ljudina! Čast je poznavati takvog čoveka i on će u mom srcu uvek imati posebno, veliko mesto. Dejan Savić je prvi čovek koji je potpisao za Crvenu zvezdu Vet, kada smo počinjali. Taj dan nikad neću zaboraviti i taj naš prvi radni sastanak. I do dana današnjeg, koliko god bilo teško nikad, nikad sa njim nismo imali razgovor da nije bio konstruktivan i da nismo iz toga došli do rešenja. Mnogo mi je drago da sam imao priliku da sarađujem sa takvim čovekom. I uvek stojim, i stajaću, iza Dejana Savića. Takvu veličinu, u svakom smislu, retko srećete. Pogledajte šta je uradio sa našim mladim timom, sa mladim igračima, dao im je krila i stoji iza njih. To je uspeh. Velika stvar. Neću ja da pametujem. Dejan Savić je trener Crvene zvezde i selektor Srbije u vaterpolu.

Srpski vaterpolo ima sreću, da ima puno dobrih trenera. To su slatke muke i dobra strana vaterpola. Veliki igrači, veličine i veliki treneri. To su samo nijanse koje odlučujuIgor Milanović, Vlada Vujasinović, ne treba zaboraviti nikako, čoveka koji je dao mnogo srpskom vaterpolu, veliki doprinos, Dejan Stanojević iz Vojvodine, o Dejanu Udovičiću ne treba pričati, iza njega stoje rezultati. Njihov CV priča.

Dolazi nam Olimpijakos, bratski klub, prva utakmica u 2013. godini. Očekuje se novi spektakl, Grci su nas sjajno dočekali u Atini. U Atini je bila i prva međusobna utakmica između dva kluba, o toj utakmici se pričalo nedeljama kasnije.

Ko nije bio prisutan na utakmici, ne znam kako da vam opišem. Ne znam šta da kažem. Jako čudan osećaj, poseban. Nalazite se tuđoj tribini, tuđem bazenu, a imate podršku i svojih i drugih navijača, zajedničku, kao da se nalazite na domaćem bazenu, svom terenu. Ovo nije uspeh samo vaterpola, već i navijača, Delija i Gate 7. Pričam vam iz ugla nekoga ko je bio na utakmici i video nešto nesvakidašnje. Za fudbal je možda normalno, ali za vaterpolo svakako nesvakidašnje. Pune tribine, fantastična atmosfera, još jedan dokaz šta smo postigli. Za mene je to fantastično, impozantno. Puno emocija, čak i taj poraz je bio takav, da nije ni boleo. Jako čudno. Tužni smo što nismo pobedili, što smo imali i nerešen rezultat na teškom gostovanju, kasno smo se probudili. Svima je bilo jasno da smo bili emotivno iscrpljeni posle pobede u derbiju, ne fizički nego emotivno. Dali smo sve od sebe, bila je utakmica za pamćenje. U Atini je bio i čudan tok utakmice. Gubimo, pa se vratimo u meč, imamo povoljan rezultat i realan rezultat. Ali, ovo ostaje memorisano i nešto niko ne može da mi uzme. Pun sam utisaka vezanih za Atinu.

9. januara je revanš, na „Tašmajdanu“. Biće to odlično, ali bih apelovao i zamolio navijače, od srca, kao organizator utakmice zbog baklji i pirotehničkih sredstava, jer Tašmajdan nije idealan za tako nešto, kao što je bazen u Atini. Oni imaju otvoren krov, mi nemamo. Imaju alarmi, protivpožarni. Prekinuli bi nam utakmicu. To će biti spektakl, prijateljski. 

Da li je to možda detalj sezone za vas?

Moram da priznam da su me navijači oduševili i da mediji prave lošu sliku o njima. Oni pokazuju na svakom meču svoju privrženost. Na fudbalu, košarci, sad na vaterpolu. Oni su spasili imidž Crvene zvezde. Ovo sa Olimpijakosom je posebna priča. Nije to obična utakmica. Slike govore sve. Tu je i derbi.

U prilog tome ide i podatak da je Crvena zvezda najgledanija u fudbalu, košarci, vaterpolu i odbojci.

 
To je Crvena zvezda. Moram da kažem da je moja politika da pazim na svakog navijača. I u Atini sam nekim našim navijačima pomogao da uđu u halu, uveo ih, iako ih ne poznajem. Bio sam presrećan zbog broja njih koji su došli da nas bodre. Imao sam nemilu scenu sad protiv Radničkog oko karata i bolelo me je kada sam gledao sebe na televiziji. Oni jesu u pravu, jer odmah na početku nisam objasnio o kome se radi, na koga se odnosi cela priča. I meni je napravljen problem, jer sam hteo da izađem u susret svima. I Radničkom, i savezu i navijačima. I došao sam u neprijatnu situaciju sa svojim navijačima i pogrešno su me razumeli. Ja sam uvek iskren i pričam u lice, sa svima. Ovo je neka greška koja mi se desila i neće se više ponavljati u budućnosti. Naši kapaciteti su jako suženi i nema mesta za sve zainteresovane, nažalost. I zato molim da se poštuju obaveštenja. Dečaci koji su bili ispred su mi objasnili sve lepo i zašto su kasnili i u pravu su, razumem ih sve. Ali, mene su iziritali oni koji su došli sa besplatnim kartama i tražili novac za njih. Sreća, moja sreća, je što sam na vreme lično ja obeležio karte i znao koja je karta za šta i gde. Ja ću svima izaći u suret, ali ovo je stvar kućnog vaspitanja. Ovo nema veze ni Crvenom zvezdom, ni sa Radničkim, ni sa sportom, ni sa navijačima. To je kućno vaspitanje. Treba poštovati one koji su kupili kartu. Sve to košta.

Kod nas u klubu je transparentno. I dolazili su ljudi da pitaju i uvek su primljeni. Svako ovde može da dođe i uđe u kancelariju i raspita se o radu kluba. Kod nas nema privilegovanih. To se zna. Dok smo mi, ja u klubu tako je i tako će biti. Zvezda je surova i stalno traži rezultate.

Koliko je realno da gledamo Prlainovića, Rađena, Pijetlovića, Šefika i sledeće sezone u Zvezdinim kapicama? Da li je možda realan povratak, ljubimca navijača, Gojka Pijetlovića na gol Crvene zvezde?

Gledamo realno, ne znam stvarno. Svi bi voleli. Treba da prođemo ovu sezonu prvo, to je najbitnije. To su svetski igrači, najbolji svetski igrači, sa velikim ulogom. Mi jako teško sada stojimo. Potrebna je ozbiljna reorganizacija države i sporta. Teško je jako. Budžet vaterpola je jako smešan u odnosu na fudbal i košarku. Ovde je svaki evro bitan. Ne znam, videćemo.

Što se tiče Gojka, u ovom momentu takođe ne znamo ništa. Ne mogu ništa da kažem. Gojko je naša vedeta, njemu su vrata Crvene zvezde uvek otvorena. Ali, mi moramo da ga posmatramo profesionalno i da vidimo da i on ima svoj interes. On je veliki čovek, sjajan. Dečko par ekselans. Glupo je trošiti reči. On nam je dosta pomogao. U svemu. I ponašanju, primeru, svemu. 

Mi imamo Šefika i Draksimovića, i jednog mladog golmana u juniorskom pogonu koji je izuzetno talentovan. Mada, nisam ja merodavan da pričam o tome. To će Deki i Viktor videti. Svako radi svoj posao, oni su najbolji u svom poslu. Moram da kažem da mi imamo velike ljude, kompaktnu ekipu, svako radi svoj posao i tu smo zajedno i u dobru i zlu. U Crvenoj zvezdi, otkada smo pokrenuli klub, nisam sreo nijednu lošu osobu. Srećan sam zbog toga.

Da li će možda Juga Vasović dobiti poverenje u vidu nekih funkcija u klubu? On je i dalje uz klub, nije ni odlazio.

Juga Vasović.. to je jedan fenomenalan čovek. Teško je pričati o nekome koga jako volite i poštujete. Dobio je jako lepu funkciju u vaterpolo savezu. On je neko ko na vrlo lep, sjajan i jednostavan način, najvećem laiku u kratkom vremenskom intervalu može da dočara šta je vaterpolo. Vrlo je elokventan. On je ambasador vaterpola, ja njega vidim kao jednog velikog PR vaterpola Srbije. On može svojim velikim znanjem, duhom, šarmom, vedrinom, neposrednošću, odnosu prema deci, ljudima da na lep način dočara šta je vaterpolo, vaterpolo čaroliju. Kreativac je veliki, njemu treba prostor. Ne neka suvoparna funkcija. Greh je sputavati ga i ograničavati. Rečit je, fantastičan, kao i u bazenu. Veliki igrač. Ko ga je upoznao, zna da je ovo što sam rekao velika istina. Uneo je veliku svežinu u prenosima. Fenomenalno je slušati ga, on utiče na publiku da gleda vaterpolo. Ima ogromnu širinu, mnogo doprinosi vaterpolu. Pleni kad se pojavi. Dok je bio u klubu i sada on je neposredno iskren bio, nema nejasnoća. Njemu su vrata Crvene zvezde širom otvorena i on pomaže na svoj način. Mislim da je potreban celom srpskom vaterpolu. Takvi ljudi moraju da budu na visokom mestu u vaterpolu Srbije. Greh je da on ne bude npr., generalni sekretar saveza ili bilo koja visoka funkcija. To je za dobrobit svih.

Stižu nam brojna, zaista brojna pitanja, mejlovi, poruke… sve interesuje da li ima i da li će se uskoro u ponudi naći i kapice, gaćice, bademantili?

Kapica ima. I bademantila ima, ima nešto malo, ali samo većih brojeva. Gaćica trenutno nema, očekujemo da stignu. Kapice su 1.500 dinara, bademantili 4.000 dinara. Samo zainteresovani neka kontaktiraju klub.

Da li je možda u planu otvaranje nekog šopa, za prodavanje opreme?

Mi smo imali želju da napravimo jedan mali, lep prodajni prostor, ali to je u ovom momentu problem jer je to investicija, a mi smo u teškom stanju i bilo bi naporno. Nažalost.

Kakvi su planovi vaterpolo kluba u 2013. godini?

Jednostavni. Da preživimo.

Novogodišnja čestitka, poruka za navijače, sajt.

 
Šta reći za navijače? Navijače doživljavam kao sastavni deo kluba. Imamo igrače, upravu i navijače. To je sveto trojstvo. Svako treba da radi svoj posao. Rekao sam i početkom godine, na konferenciji, kada bi svako svoj posao radio kao navijači, kao što navijaju, organizuju, ispoštuju, mi bi bili… Navijači su nam mnogo pomogli. Oni su se pojavili na tribinama, mi smo postali zanimljivi medijima. Jedino sponzori nešto zaobilaze.  Ne možemo da ih uhvatimo. Sve su razuverili na našim utakmicama, koji su loše mislili o njima. Niko se nije osetio ugroženim. Oni su naša krila. Pažljivo pogledajte treću četvrtinu protiv Partizana u derbiju. Ja sam uživao u toj energiji. Samo pogledajte. Pogledajte to navijanje, taj ritam. Koliko puta su dolazili da gledaju poraze, a nijednom vaterpolisti nisu ispraćeni bez aplauza. Meni je jako drago da smo u kratkom vremenskom periodu vratili pobedama to poverenje i poštovanje. Pričam kao predstavnik kluba, ali ja sam jedan od navijača Crvene zvezde. Ja sam svim srcem uz ovaj klub. Dovoljan je onaj huk naš. Jedino mi je žao ako budemo imali samo jednu sjajnu sezonu i sve stane. A tvrdim da može samo da raste, može bolje. Ako budemo mogli da se premestimo na otvorene bazene i da igramo na otvorenom u letnjem periodu, pa da se prenese i ovaj naš huk. To je fantazija, fantastično. Ja bih do ujutru mogao da pričam o navijačima, to je za mene lepa tema. Reći ću samo da su mi iz Dubrovnika, iz Juga ljudi rekli da su naši navijači gospoda i da su ostali bez teksta, a to se posle prenelo i na košarkašku utakmicu protiv Zadra. To je veličina i zna se ko su Zvezdini navijači. Strahopoštovanje. 

Mislim da je najveća čestitka za Novu godinu, pobeda protiv Partizana i Radničkog, u samo mesec dana. Ja neću da obećavam da ćemo osvojiti titulu, kup, nisam takav čovek. Ali, borićemo se, do kraja i još dalje. Kao uvek, do sada. Želim im sve najbolje, od srca.

Šta reći i za vas? Hvala vam od srca i želim vam sve najbolje i srećnu novu godinu!

Svim navijačima Crvene zvezde i posetiocima sajta Moja Crvena zvezda želim srećnu i uspešnu 2013. godinu! Direktor BVK Crvena zvezda, Igor Milojević.

A šta posle ovoga ja vama da kažem.. uživajte i Srećna Vam Nova Godina!

Povezane vesti

11
Komentari

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutralarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouthsmehplezmigskenjbatinarazmcudisokkitahmmmmfacepalmgreenslavitrofejkezsok2udartompuskezzzsmeh3trtskenjansramslavljezvizdlud
Slike
 
 
 
Audio i video fajlovi
 
 
 
5 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
AvatarAvatarAvatarAvatarAvatar Recent comment authors
  Subscribe  
najnovijim najstarijim najviše glasova
Obavesti me o
Avatar
Gost
Kosta trazi jos jednog Covica

Svaka cast Igore, rekao si da para nema , da se mucite da sakupite za plate . to isto su rekli i igraci,treneri i uprava. Ali skidam kapu svim igracima sa jedne strane svetskim igracima …… a sa druge strane mladi juniorima ………….sto se bore sportski za boje kluba i jedno sa drugim ne mesaju . svaka cast treneru sto pronalazi motiv za rad i uspe da motivise igrace mimo besparice. Ali igore zasto ne korististo sto mozete clanarinu , a sto je najveci marketinski promasaj prodaja opreme sa svetskim igracima . sta je tesko napisati na kapici prlainovic, sefik,… Opširnije »

Avatar
Gost

Gospodin Igor! A ovog magarca što je načelnika za sport Novog Beograda i njegovu bratiju treba za damu objesiti zbog ovog bezobrazluka! SRPSKA NAVIJA ZA ZVEZDU!

Avatar
Gost
Stamenko

grin Divno ,srecna Nova godina i Vama i trenerima i igracima ,lep intervju,ali…zaboravili ste jedno…DA MALO PODMAZETE IGRACE ZA NOVOGODISNJE I BOZICNE PRAZNIKE,mislim MALO da im date plate ili bar deo,ali eto to je nebitno Nova godina je vec prosla a i Bozic ce ,bitno da ste Vi dali intervju i da ste zadovoljno usli u Novu godinu.Zaista lep gest sa vase strane.

Avatar
Gost
igor milojevic

a gde se to vidi da sam srecan i zadovoljan….. question

Avatar
Gost
Svetislav

Stamenko je u pravu ma ko da stoji iza tog mena ali i Vi Igore ste u pravu smejete se Vi uvek ali ne znam da li ste se smejali na doceku nove godine gde ste docekali sta ste jeli i pili za razliku od vasih igrac na to je verojatno stamenko mislio verojatno ocajan zbog nekoga sigurno ko zna sta je ali nemaju svi iste plate a ni iste ustedjevine ne raspolazu sa novcima svi na isti nacin a ima i onih koji se sami izdrzavaju a cute to je sigurno a ima i onih koji imaju vise nego… Opširnije »

Avatar
Gost

VEROJATNO??? facepalm

Avatar
Gost
igor milojevic

nisam, eto da vam dam informaciju iz prve ruke….zao mi je sto cu vas razocarati, osmeh na licu ne mora da znaci srecu, on je samo motiv. Slazem se sa Vam, nisu svima isti uslovi. I zato mislim da vaterpolo treba da se odluci u kom pravcu da ide. Sada kako stoje stvari u totalni amaterizam.Moj pokusaj da se vrati interesovanje je globalnog interesa a ne interesa pojedinaca. Vaterpolo je mnogima pomogo ali nazalost i odmogo. A pokusaj svodjenje diskusije na licni odnos je dokaz da sigurno i lagano gubimo bitku sa vremenom i ne razumevanjem zajednice za sport u… Opširnije »

Avatar
Gost
baba simana

pre gaca uzeo bih ove crveno – bele majice njihove sa kragnom cool

Avatar
Gost
zvezda

Bravo za VK!!!
I nije mi jasno zasto na Marakani u shopu nema opreme celog SDa… ko hoce odbojkaski dres, kosarkaski, rukometni sorc, bademantil…. to sve treba da je na jednom mestu…