Moja Crvena Zvezda
ВатерполоИнтервјуи

Новогодишњи МЦЗ Интервју: Игор Милојевић, директор БВК Црвена звезда

Igor Milojević
Igor Milojević

Могао бих да тражим придеве и проверавам колико таквих речи знам, али не бих добио то што тражим. Могао бих да бирам речи, па да их као пазле спајам, не знам да ли би то било то. Могао бих много тога да покушам, али не знам да ли бих могао да га опишем како треба. Јер, он само тако и ради, само тако и зна. Како треба. МЦЗ је имао задовољство да за вас уради новогодишњи интервју са директором нашег ватерполо клуба – господин Игор Милојевић!

Причали смо о свему опширно и дуго. Одговарао је искрено и као и увек транспарентно. Уверићете се. Веома често можете видети на нашем сајту како одговара на коментаре навијача, транспарентно и својим именом. Стоји иза својих речи. Тако је било и сада. Тако је било када је са господом, пријатељима, Виктором Јеленићем и Гораном Јездићем поново покренуо Звезду на води. Сада заједно воде наш брод, крцат проблема и товара, на правом курсу. Компас показује успех.

Поштовање, директоре. Да ли сте задовољни урађеним у клубу током ове, непуне три године?

Поштовање. Причаћу реално. Реално гледано, урадили смо пуно. Клуб постоји, поставили смо га на ноге, добио је неке своје основе и контуре. Оформили смо све такмичарске селекције. Такмичимо се у највишем рангу. Задовољан сам у том смислу да смо поставили неке темеље и оквире. Нисам задовољан са ситуацијом око базена и целом том инфраструктуром, јер то је проблем који урушава све добро урађено. Оно где морамо да водимо рачуна, где морамо највише да ставимо акценат су млађе категорије и да у неком будућем периоду то буде погон који ће сам себе издизати. Да имамо сопствени производ, дечаке који ће из млађих категорија стизати до првог тима. То ће бити наш прави успех.

Да ли сте задовољни функционисањем клуба, у овом тренутку?

Ми дечије болести имамо. Далеко од тога да смо савршени, далеко од тога да смо импозантни. Ја увек тежим ка савршенству, ка процедурама, ка организационом систему, који ће бити систем. Да не буде битно да ли је ту Виктор, Језда или Игор или не знам ко. Већ да то буде Црвена звезда која има свој систем и да свако ко дође да може да се прилагоди том систему, а не да клуб прилагођава себи. То је моја тежња. Небитно је име појединца, битно је име клуба. Да не буде појединац институција, него да је клуб једина институција. У овом тренутку, та енергија од тренера млађих категорија до свих навијача, симпатизера, та енергија носи клуб. Клуб уопште није у неком савршеном и функционалном систему. Али, та енергија и искреност нас доводе до тога да ми имамо резултате.

Искрено, доста сам забринут за млађе категорије. Џабе све ово што радимо са првим тимом, ако пропустимо шансу да издигнемо млађе категорије. Први и основни услов је добити инфраструктуру. Оно што је за мене фрапантно је да где год да се обратим, где год да причам о теми базена, онако доста ноншалантно добијам одговоре. Звезди би страшно било битно да добијемо свој кров над главом, свој базен. Одговорно тврдим да би у овом моменту имали 600 чланова. А да не причам да би ту могао да буде и пливачки клуб. На једном месту и ватерполо клуб и пливачки клуб, а Звезда има свој базен. То је фантастична прича. Онда би заједно са пливачким клубом могли да едукујемо децу пливачки. Види се ко је за ватерполо, ко је за пливање. Ми нисмо конкуренција једни другима. Ми можемо чак да будемо заједничка прича. То би било.. не могу да опишем. Ватерполо клубу Црвена звезда чланарина није примарна. То је нешто што даје одговорност родитељима и деци да се понашају одговорно према клубу, али није примарно. Јер ми не можемо да покријемо трошкове чланаринама. То је катастрофа.

Зашто мене боле приче о државном пројекту, што причају о нама? Ма то је смешно, страшно. То су смешне приче. Црвена звезда је у старту, када почне сезона у минусу, у односу на Партизан за 200.000 евра. Нама дођу папрени рачуни, за закуп, ненормални. Ено, зврље базени празни, а ми имамо проблем са терминима. Базени празни. То је нереалност која мене боли. Једно је када ти је на базену Црвена звезда. Нисам ја острашћен, само причам реално.

Како бисте оценили 2012. годину? Колико сте задовољни урађеним, постигнутим?

Задовољан сам у играчком и резултатском смислу. Задовољан сам како смо одрадили довођење играча, тај трансфер период. Нисам задовољан праћењем обавеза спонзора, јер смо дошли у врло незавидну ситуацију, која никако да се реализују. Играчи који играју у Звезди стварно то нису заслужили, и никако не заслужују, да је такав однос и то мене страшно погађа. Налазим се на таквом месту, да сам немоћан. Свесни смо ми и у каквом смо друштву и целе ситуације, али једноставно ти дечаци не заслужују такав однос под именом Црвене звезде. Отворено причамо, шта је све Црвена звезда урадила за ватерполо као спорт. Црвена звезда је унапредила клупски ватерполо, у ове непуне три године. Направила је да ватерполо као спорт буде јако интересантан и да се о њему прича. Оно што је за мене прелепо је да смо дошли у ситуацију да се тражи карта више за ватерполо меч Црвене звезде и да је постала привилегија да имаш карту за ватерполо утакмицу. То је прелепо за овај спорт.

Како оцењујете стање ватерпола у Србији? Како видите будућност ватерпола, као спорта? Ви највише, Црвена звезда као клуб, радите на томе да се ватерполо популаризује као спорт и буде на здравим основама.

Највећи проблем спорта у Србији је нејединство. Гледање појединачног интереса. Моја идеја и у нашем спортском друштву јесте да препознајемо децу која јесу за спорт. Да се отворено ради са родитељима, да буду у причи. Да ако дете није за ватерполо, можда је за џудо, можда је за пливање, хокеј. Има широк спектар спортова, за нешто јесте. Пронаћи ће се негде. Долазимо у ситуацију да ватерполо постане само елитни спорт. То је скупа инвестиција. То је читаво богаство и издвајање за опрему, чланарину. Довести и одвести на тренинг, утакмицу, то кошта. Када дете почне да тренира, родитељ постаје љегов роб. Ја се дивим родитељима како издржавају. Моја два детета тренирају. И поздрављам одлуку града да уведе бусплус картице. Деца имају бесплатан превоз, враћају се заједно са тренинга. То значи родитељима, нама у спорту. Причамо отворено. Нема ту личне промоције, то су наша деца.

Ми имамо најскупље термине у Европи. Имао сам улогу док смо путовали на гостовања, утакмице у градовима широм Европе, да скупљам информације о ценама термина, закупа базена у тим градовима. Сусрео сам се са тим да Олимпијакос за све категорије, укључујући женски ватерполо, плаћа на месечном нивоу 3.000 евра. Да Монпеље кука јер плаћа 100 евра два сата термина. А ми плаћамо по 15, 16, 17.000 динара сат времена. Ми имамо субвенцију и помажу нам град и република, али за овакав клуб као што је Црвена звезда, са оваквом експанзијом, снагом, који може доста да помогне у развоју… ми сарађујемо и са другим клубовима. Ми хоћемо да се отвори што више центара у Србији. Имамо лепу сарадњу и са Суботицом, Крагујевцом, Нишом. У интересу је да и на оним местима где нема ватерпола, да се унапреди. Стално причамо о Балканској, Регионалној лиги, а сада смо видели и да домаће првенство може да буде ненормално занимљиво. Како? Треба да се окренемо сами себи и да радимо, правимо причу. Мени је неизмерно драго што сам учествовао у причи са Виктором и Јездом у доказивању да је ватерполо јако интересантан и јако леп спорт. Стално причају како није гледано. Ова експанзија са Б92, са преносима. Не причам ја напамет. Постоје материјални докази да је ватерполо утакмица, дерби Црвена звезда – Партизан имала огромну гледаност, енормну. Причамо о ТВ преносу, а не препуном Ташу. Не могу да кажу да ватерполо није гледан и да нема причу. Сада смо доказали супротно. Има гледаност, али ми немамо културу праћења. Овде се све своди на приватне контакте, што је поражавајуће. Мора да постоји систем, правилна категоризација спортова, да знамо са чиме располажемо, да можемо да правимо буџете, да се не залећемо. Да правимо причу да свако дете које улази у ватерполо да зна шта га очекује у наредних 5 година. Да одлучи да ли хоће да се бави тиме или неће. Опет се своди на иницијативу појединаца. Човек има енергију до неког стадијума и ту стане. Затворе му сва врата, неће да комуницирају.

Нама треба озбиљна помоћ и подршка државе, не само новчана. Већ и у популаризацији, у смислу да теби држава да простора за спонзорство јаких фирми који знају зашто улажу и где ће њихов динар и да виде резултате. Сав новац који је уложен у Црвену звезду је приказан на један импозантан начин.

Да ли мислите можда да се успех не прашта? Вама, Виктору, Црвеној звезди?

Не бавим се тиме. Не интересује ме. Ма нимало ме не интересује. На доста места ако успеш да отвориш врата, успеш и да направиш нешто. Мене лични лик и дело не занимају, ја ово радим у интересу клуба. Ја сам официр, чиновник Црвене звезде, више пута сам рекао. Тако себе доживљам, тако ћу доживљавати. Тако сам дошао у клуб, тако ћу и отићи. Учествовао сам у поновном стварању, у нечем лепом што сада даје резултате. Стварно ме ово не интересује.

Како гледате на стварање Радничког из Крагујевца и прављење репрезентације у малом?

Крагујевац је као и Звезда. То је за мене нешто лепо, што се десило. Раднички гледам као лепу причу. Да они имају први тим и да буде празан базен, то је катастрофа. Али, ово сада што они имају, када 300, 400 клинаца, који до јуче нису били заинтересовани да уђу базен, трчи и крене на пливање, е то је победа. То су дугорочне ствари. Из региона имаш децу која ће да се труде. Биће незгодно и слатко за будуће селекторе. Сада мора квалитет да се поштује. Из квантитета изаћиће квалитет. Само да остану на томе, имају услове. Имају базен, имају град иза себе. Њихова предност је што су једини велики клуб у граду. Ја то гледам мало другачије у односу на друге. Мало мање навијачки. Ја имам изузетне односе и са управом Радничког и са управама другим клубовима. Они имају циљеве који су мени прихватљиви. Морам да напоменем, да нико од мене не очекује да ћу ја да правим компромисе. Када је у питању Црвена звезда нема компромиса, никаквог. Интерес Црвене звезде је на првом месту. Нема компромиса у смислу да сагнемо главу и играмо на штету Звезде.

Јесте се све поделило на Звезду и Партизан. Ја желим и јак Ниш, па нека базен буде меродаван. Није природно да Црвена звезда, а ни да Партизан само освајају титуле. За мене су Београд и Војводина клубови који су најбоље радили. Погледајте које су играче дали за ватерполо. И њима треба помоћ, да се држе као мало воде на длану. Да им се помогне.

Да ли је СЦ „11.април“ дугорочно решење по питању Звездиног базена и како видите то да Звезда једина нема базен?

Ми смо закупци базена, на нас гледају као на неку фирму која је дошла да закупи простор, такав је однос. Општина Нови Београд је та командује базеном. Општина Нови Београд ни у једном тренутку није позвала, није питала на који начин може да сарађује са Црвеном звездом. Да искористи за промоцију базена. Они имају само економски интерес. Ако не плаћаш, напоље. Последња информација коју сам добио је да је председник општине рекао ко не плаћа, да не може да користи услуге. Они не гледају да смо ми повукли 200, 300 деце са улице, као да то није битно уопште. Да је боље да буду на улици. Очигледно је да ми полако губимо рат са наркодилерима и картелима. Они имају много бољу регрутацију, него спорт. И стално слушамо о неким аферама, о свему што се дешава у друштву. О проневери стотина милиона евра, а причају нема пара за спорт, за ватерполо. То вређа интелигенцију. То је срамота. Нема ничега, а сазнајемо шта је све покрадено. И треба да дрхтимо да ли ће нас примити неки тајкун и доћи, да ли ће да нам помогне. Освестите се. Спорт је основа сваког друштва. Култура и спорт. Али, без спорта нема ни културе. Нема здраве нације и напретка без спорта. Имамо очајну ситуацију у школама. Катастрофа. Ми смо изгубили институције. Имамо угрожен систем образовања. Ја гледам кроз спорт. Када се улази у Звезду, улази се као у храм! Зна се ред и мора да се зна ред, ово није добровољно друштво. Дисциплина и бори се. Ово је институција. Дајте шансу свима на исти начин, па да видимо ко ради, ко не ради. Сви исто, па да видимо. И нама у спортском друштву треба јединство. И треба да се мења статут СД. Један маркетинг за све клубове, да се доведе у ред, да се зна хијерархија. А спортско друштво сада по статуту, не може да реагује. Свима иде у корист да фудбал буде најбољи. А не да се неко над њим злопати и искоришћава.

Ми немамо апсолутно никакву, никакву помоћ од општине Нови Београд. Баш никакву. Чак, шта више, стално нам шаљу претећа писма да напустимо базен и да ће нам забранити улаз, ако не измиримо дуговања. Стално смо кривци ми. Не разумем. Не разумем уопште такво размишљање, ту политику. Је л’ то у реду? Град нам помаже, али општина Нови Београд… Нисмо ми направили приватни клуб. Приватан клуб који броји 200 клинаца, сакупимо чланарине, поделимо плате и платимо закуп и све у реду, супер. Ми смо Црвена звезда. Ми имамо јако скупу организацију. Први тим, трошкови утакмица, путовања, Лига Шампиона, првенство, купови, термини… то све јако пуно кошта. Са друге стране име је највредније и никада нећу учествовати у гажењу имена клуба. И ја увек кажем да смо ми мали клуб са великим именом. А велики ћемо постати само када добијемо свој базен и инфраструктуру. Људи у клубу су велики људи. Свако на свој начин чврсто стоји иза клуба. Ником се не склањамо са пута, када је у питању Црвена звезда и њени интереси. И борићемо се.

Каква је ситуација око Декија Савића? Оно што све Звездаше највише интересује је да ли ће остати тренер Црвене звезде и наредне сезоне?

Искрено, сезона је у току, Деки Савић је наш тренер. Нисмо се бавили овим питањем, нормално радимо. Много ми је драго због њега. За Декија Савића, ја имам само једно да кажем – колики човек, толико срце и још већ људина! Част је познавати таквог човека и он ће у мом срцу увек имати посебно, велико место. Дејан Савић је први човек који је потписао за Црвену звезду Вет, када смо почињали. Тај дан никад нећу заборавити и тај наш први радни састанак. И до дана данашњег, колико год било тешко никад, никад са њим нисмо имали разговор да није био конструктиван и да нисмо из тога дошли до решења. Много ми је драго да сам имао прилику да сарађујем са таквим човеком. И увек стојим, и стајаћу, иза Дејана Савића. Такву величину, у сваком смислу, ретко срећете. Погледајте шта је урадио са нашим младим тимом, са младим играчима, дао им је крила и стоји иза њих. То је успех. Велика ствар. Нећу ја да паметујем. Дејан Савић је тренер Црвене звезде и селектор Србије у ватерполу.

Српски ватерполо има срећу, да има пуно добрих тренера. То су слатке муке и добра страна ватерпола. Велики играчи, величине и велики тренери. То су само нијансе које одлучујуИгор Милановић, Влада Вујасиновић, не треба заборавити никако, човека који је дао много српском ватерполу, велики допринос, Дејан Станојевић из Војводине, о Дејану Удовичићу не треба причати, иза њега стоје резултати. Њихов CV прича.

Долази нам Олимпијакос, братски клуб, прва утакмица у 2013. години. Очекује се нови спектакл, Грци су нас сјајно дочекали у Атини. У Атини је била и прва међусобна утакмица између два клуба, о тој утакмици се причало недељама касније.

Ко није био присутан на утакмици, не знам како да вам опишем. Не знам шта да кажем. Јако чудан осећај, посебан. Налазите се туђој трибини, туђем базену, а имате подршку и својих и других навијача, заједничку, као да се налазите на домаћем базену, свом терену. Ово није успех само ватерпола, већ и навијача, Делија и Gate 7. Причам вам из угла некога ко је био на утакмици и видео нешто несвакидашње. За фудбал је можда нормално, али за ватерполо свакако несвакидашње. Пуне трибине, фантастична атмосфера, још један доказ шта смо постигли. За мене је то фантастично, импозантно. Пуно емоција, чак и тај пораз је био такав, да није ни болео. Јако чудно. Тужни смо што нисмо победили, што смо имали и нерешен резултат на тешком гостовању, касно смо се пробудили. Свима је било јасно да смо били емотивно исцрпљени после победе у дербију, не физички него емотивно. Дали смо све од себе, била је утакмица за памћење. У Атини је био и чудан ток утакмице. Губимо, па се вратимо у меч, имамо повољан резултат и реалан резултат. Али, ово остаје меморисано и нешто нико не може да ми узме. Пун сам утисака везаних за Атину.

9. јануара је реванш, на „Ташмајдану“. Биће то одлично, али бих апеловао и замолио навијаче, од срца, као организатор утакмице због бакљи и пиротехничких средстава, јер Ташмајдан није идеалан за тако нешто, као што је базен у Атини. Они имају отворен кров, ми немамо. Имају аларми, противпожарни. Прекинули би нам утакмицу. То ће бити спектакл, пријатељски. 

Да ли је то можда детаљ сезоне за вас?

Морам да признам да су ме навијачи одушевили и да медији праве лошу слику о њима. Они показују на сваком мечу своју приврженост. На фудбалу, кошарци, сад на ватерполу. Они су спасили имиџ Црвене звезде. Ово са Олимпијакосом је посебна прича. Није то обична утакмица. Слике говоре све. Ту је и дерби.

У прилог томе иде и податак да је Црвена звезда најгледанија у фудбалу, кошарци, ватерполу и одбојци.

 
То је Црвена звезда. Морам да кажем да је моја политика да пазим на сваког навијача. И у Атини сам неким нашим навијачима помогао да уђу у халу, увео их, иако их не познајем. Био сам пресрећан због броја њих који су дошли да нас бодре. Имао сам немилу сцену сад против Радничког око карата и болело ме је када сам гледао себе на телевизији. Они јесу у праву, јер одмах на почетку нисам објаснио о коме се ради, на кога се односи цела прича. И мени је направљен проблем, јер сам хтео да изађем у сусрет свима. И Радничком, и савезу и навијачима. И дошао сам у непријатну ситуацију са својим навијачима и погрешно су ме разумели. Ја сам увек искрен и причам у лице, са свима. Ово је нека грешка која ми се десила и неће се више понављати у будућности. Наши капацитети су јако сужени и нема места за све заинтересоване, нажалост. И зато молим да се поштују обавештења. Дечаци који су били испред су ми објаснили све лепо и зашто су каснили и у праву су, разумем их све. Али, мене су изиритали они који су дошли са бесплатним картама и тражили новац за њих. Срећа, моја срећа, је што сам на време лично ја обележио карте и знао која је карта за шта и где. Ја ћу свима изаћи у сурет, али ово је ствар кућног васпитања. Ово нема везе ни Црвеном звездом, ни са Радничким, ни са спортом, ни са навијачима. То је кућно васпитање. Треба поштовати оне који су купили карту. Све то кошта.

Код нас у клубу је транспарентно. И долазили су људи да питају и увек су примљени. Свако овде може да дође и уђе у канцеларију и распита се о раду клуба. Код нас нема привилегованих. То се зна. Док смо ми, ја у клубу тако је и тако ће бити. Звезда је сурова и стално тражи резултате.

Колико је реално да гледамо Прлаиновића, Рађена, Пијетловића, Шефика и следеће сезоне у Звездиним капицама? Да ли је можда реалан повратак, љубимца навијача, Гојка Пијетловића на гол Црвене звезде?

Гледамо реално, не знам стварно. Сви би волели. Треба да прођемо ову сезону прво, то је најбитније. То су светски играчи, најбољи светски играчи, са великим улогом. Ми јако тешко сада стојимо. Потребна је озбиљна реорганизација државе и спорта. Тешко је јако. Буџет ватерпола је јако смешан у односу на фудбал и кошарку. Овде је сваки евро битан. Не знам, видећемо.

Што се тиче Гојка, у овом моменту такође не знамо ништа. Не могу ништа да кажем. Гојко је наша ведета, њему су врата Црвене звезде увек отворена. Али, ми морамо да га посматрамо професионално и да видимо да и он има свој интерес. Он је велики човек, сјајан. Дечко пар екселанс. Глупо је трошити речи. Он нам је доста помогао. У свему. И понашању, примеру, свему. 

Ми имамо Шефика и Драксимовића, и једног младог голмана у јуниорском погону који је изузетно талентован. Мада, нисам ја меродаван да причам о томе. То ће Деки и Виктор видети. Свако ради свој посао, они су најбољи у свом послу. Морам да кажем да ми имамо велике људе, компактну екипу, свако ради свој посао и ту смо заједно и у добру и злу. У Црвеној звезди, откада смо покренули клуб, нисам срео ниједну лошу особу. Срећан сам због тога.

Да ли ће можда Југа Васовић добити поверење у виду неких функција у клубу? Он је и даље уз клуб, није ни одлазио.

Југа Васовић.. то је један феноменалан човек. Тешко је причати о некоме кога јако волите и поштујете. Добио је јако лепу функцију у ватерполо савезу. Он је неко ко на врло леп, сјајан и једноставан начин, највећем лаику у кратком временском интервалу може да дочара шта је ватерполо. Врло је елоквентан. Он је амбасадор ватерпола, ја њега видим као једног великог ПР ватерпола Србије. Он може својим великим знањем, духом, шармом, ведрином, непосредношћу, односу према деци, људима да на леп начин дочара шта је ватерполо, ватерполо чаролију. Креативац је велики, њему треба простор. Не нека сувопарна функција. Грех је спутавати га и ограничавати. Речит је, фантастичан, као и у базену. Велики играч. Ко га је упознао, зна да је ово што сам рекао велика истина. Унео је велику свежину у преносима. Феноменално је слушати га, он утиче на публику да гледа ватерполо. Има огромну ширину, много доприноси ватерполу. Плени кад се појави. Док је био у клубу и сада он је непосредно искрен био, нема нејасноћа. Њему су врата Црвене звезде широм отворена и он помаже на свој начин. Мислим да је потребан целом српском ватерполу. Такви људи морају да буду на високом месту у ватерполу Србије. Грех је да он не буде нпр., генерални секретар савеза или било која висока функција. То је за добробит свих.

Стижу нам бројна, заиста бројна питања, мејлови, поруке… све интересује да ли има и да ли ће се ускоро у понуди наћи и капице, гаћице, бадемантили?

Капица има. И бадемантила има, има нешто мало, али само већих бројева. Гаћица тренутно нема, очекујемо да стигну. Капице су 1.500 динара, бадемантили 4.000 динара. Само заинтересовани нека контактирају клуб.

Да ли је можда у плану отварање неког шопа, за продавање опреме?

Ми смо имали жељу да направимо један мали, леп продајни простор, али то је у овом моменту проблем јер је то инвестиција, а ми смо у тешком стању и било би напорно. Нажалост.

Какви су планови ватерполо клуба у 2013. години?

Једноставни. Да преживимо.

Новогодишња честитка, порука за навијаче, сајт.

 
Шта рећи за навијаче? Навијаче доживљавам као саставни део клуба. Имамо играче, управу и навијаче. То је свето тројство. Свако треба да ради свој посао. Рекао сам и почетком године, на конференцији, када би свако свој посао радио као навијачи, као што навијају, организују, испоштују, ми би били… Навијачи су нам много помогли. Они су се појавили на трибинама, ми смо постали занимљиви медијима. Једино спонзори нешто заобилазе.  Не можемо да их ухватимо. Све су разуверили на нашим утакмицама, који су лоше мислили о њима. Нико се није осетио угроженим. Они су наша крила. Пажљиво погледајте трећу четвртину против Партизана у дербију. Ја сам уживао у тој енергији. Само погледајте. Погледајте то навијање, тај ритам. Колико пута су долазили да гледају поразе, а ниједном ватерполисти нису испраћени без аплауза. Мени је јако драго да смо у кратком временском периоду вратили победама то поверење и поштовање. Причам као представник клуба, али ја сам један од навијача Црвене звезде. Ја сам свим срцем уз овај клуб. Довољан је онај хук наш. Једино ми је жао ако будемо имали само једну сјајну сезону и све стане. А тврдим да може само да расте, може боље. Ако будемо могли да се преместимо на отворене базене и да играмо на отвореном у летњем периоду, па да се пренесе и овај наш хук. То је фантазија, фантастично. Ја бих до ујутру могао да причам о навијачима, то је за мене лепа тема. Рећи ћу само да су ми из Дубровника, из Југа људи рекли да су наши навијачи господа и да су остали без текста, а то се после пренело и на кошаркашку утакмицу против Задра. То је величина и зна се ко су Звездини навијачи. Страхопоштовање. 

Мислим да је највећа честитка за Нову годину, победа против Партизана и Радничког, у само месец дана. Ја нећу да обећавам да ћемо освојити титулу, куп, нисам такав човек. Али, борићемо се, до краја и још даље. Као увек, до сада. Желим им све најбоље, од срца.

Шта рећи и за вас? Хвала вам од срца и желим вам све најбоље и срећну нову годину!

Свим навијачима Црвене звезде и посетиоцима сајта Моја Црвена звезда желим срећну и успешну 2013. годину! Директор БВК Црвена звезда, Игор Милојевић.

А шта после овога ја вама да кажем.. уживајте и Срећна Вам Нова Година!

Повезане вести

11 comments

Kosta trazi jos jednog Covica јан 4, 2013 at 09:55

Svaka cast Igore,
rekao si da para nema , da se mucite da sakupite za plate . to isto su rekli i igraci,treneri i uprava.
Ali skidam kapu svim igracima sa jedne strane svetskim igracima …… a sa druge strane mladi juniorima ………….sto se bore sportski za boje kluba i jedno sa drugim ne mesaju . svaka cast treneru sto pronalazi motiv za rad i uspe da motivise igrace mimo besparice.
Ali igore zasto ne korististo sto mozete clanarinu , a sto je najveci marketinski promasaj prodaja opreme sa svetskim igracima . sta je tesko napisati na kapici prlainovic, sefik, pjetlovic, radjen …. i prodavati vernim navijacima . verujte oni pravi ce kupiti sebi svojim mladjima . ,majce , kupace gace itd.
napravite dobar kalendar sa nasim svim igracima( osmitsliti motive sa sponzorima i pravim fotografom a ne amaterski slikati) , gde su sponzori sto ne odradite da ti igraci budu sponzori tih firmi . ujedno takoreci dobice platu od sponzora a ne od vas .
zasto ne povezes se sa fakultetima da studeni koji studiraju marketing ne odrade taj deo posla za zavrsni rad .(thema: kako marketnski poboljsati financisko stanje vk crvene zvezde i ostvariti dobit)
Zvezda je Zvezda ali Zvezda ne otvara vrata svugde i svima.
U dusi nosim Crvenu Zvezdu ja cu otici kada tad ali Crvena Zvezda i Delije ce vecno ziveti .
Jos jednom hvala ti za trud rad . ali na tome ne treba stati ako si iskren onda budi iskren i prema igracima jer tek sada dolazi zavrsnica i sve ovo do sada pada u vodu .
Pazi da vam se ne razbije o glavu da stariji igraci prestanu da treniraju i ostalo radi novca . novac nije sve ali kad ga nema vredi i boli jos vise.

kosta

Reply
Milan јан 3, 2013 at 21:08

Gospodin Igor! A ovog magarca što je načelnika za sport Novog Beograda i njegovu bratiju treba za damu objesiti zbog ovog bezobrazluka! SRPSKA NAVIJA ZA ZVEZDU!

Reply
Stamenko јан 3, 2013 at 19:35

😀 Divno ,srecna Nova godina i Vama i trenerima i igracima ,lep intervju,ali…zaboravili ste jedno…DA MALO PODMAZETE IGRACE ZA NOVOGODISNJE I BOZICNE PRAZNIKE,mislim MALO da im date plate ili bar deo,ali eto to je nebitno Nova godina je vec prosla a i Bozic ce ,bitno da ste Vi dali intervju i da ste zadovoljno usli u Novu godinu.Zaista lep gest sa vase strane.

Reply
igor milojevic јан 3, 2013 at 21:17

a gde se to vidi da sam srecan i zadovoljan….. ❓

Reply
Svetislav јан 3, 2013 at 22:04

❓ Stamenko je u pravu ma ko da stoji iza tog mena ali i Vi Igore ste u pravu smejete se Vi uvek ali ne znam da li ste se smejali na doceku nove godine gde ste docekali sta ste jeli i pili za razliku od vasih igrac na to je verojatno stamenko mislio verojatno ocajan zbog nekoga sigurno ko zna sta je ali nemaju svi iste plate a ni iste ustedjevine ne raspolazu sa novcima svi na isti nacin a ima i onih koji se sami izdrzavaju a cute to je sigurno a ima i onih koji imaju vise nego sta mislite pa kada sve to skupite na gomilu opsta tuga

Reply
Milan јан 3, 2013 at 22:14

VEROJATNO??? :facepalm:

Reply
Boris јан 3, 2013 at 23:31

Ovo je najrealniji i najiskreniji intervju koji vam neko može dati. Odgovoreno je na pitanja, na koji bi drugi prećutali. Odgovoreno je iskreno na sve ono što ste postavljali u komentarima i ono što ste hteli da znate. Nije se pričalo o avionima i kamionima, već o surovoj realnosti. Ne vidim poentu ironije i neke „zle krvi“. Naravno, apsolutno da svako ima pravo na svoje mišljenje, ali čemu ovo? Čemu ovakvi komentari?

Reply
igor milojevic јан 4, 2013 at 06:07

nisam, eto da vam dam informaciju iz prve ruke….zao mi je sto cu vas razocarati, osmeh na licu ne mora da znaci srecu, on je samo motiv. Slazem se sa Vam, nisu svima isti uslovi. I zato mislim da vaterpolo treba da se odluci u kom pravcu da ide. Sada kako stoje stvari u totalni amaterizam.Moj pokusaj da se vrati interesovanje je globalnog interesa a ne interesa pojedinaca. Vaterpolo je mnogima pomogo ali nazalost i odmogo. A pokusaj svodjenje diskusije na licni odnos je dokaz da sigurno i lagano gubimo bitku sa vremenom i ne razumevanjem zajednice za sport u kome se nalazimo. Teskoce mogu da se prevazidju u ovoj godini, mene brine vise buducnost.

Reply
baba simana јан 3, 2013 at 16:24

pre gaca uzeo bih ove crveno – bele majice njihove sa kragnom 😎

Reply
Boris јан 3, 2013 at 19:43

Kontaktiraj klub za informacije o majici.

Reply
zvezda јан 3, 2013 at 15:16

Bravo za VK!!!
I nije mi jasno zasto na Marakani u shopu nema opreme celog SDa… ko hoce odbojkaski dres, kosarkaski, rukometni sorc, bademantil…. to sve treba da je na jednom mestu…

Reply

Leave a Comment