Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Zvezdani grad čeka Gasprom

Zvezdani grad

Dolaskom najviših zvaničnika Gasproma i premijera Rusije Vladimira Putina na Marakanu otpočeti su pregovori između Crvene zvezde i generalnog sponzora oko finansiranja projekta „Zvezdani grad“.

Portugalska kompanija koja je napravila projekat prošle godine, spremna je da investira 150 miliona evra i otpočne radove odmah po pribavljanju dozvola od strane našeg kluba, dok bi za ostatak od 450 miliona evra trebali da se pronađu dodatni investitori.

„Sve što se dešava na relaciji Zvezda–Gasprom i što će se tek dešavati nije za javnost. To je stav predsednika Vladana Lukića i Upravnog odbora kluba, jer nema potrebe da unapred dajemo sudove. Tačno je da pregovaramo, da ćemo se sastajati i dalje u želji da Zvezda dobije objekat kakvih je malo u svetu. Reč je o projektu čiji je autor portugalski arhitekta Mario Sua Kai, koji smo predstavili u maju prošle godine i koji bi ruska strana otkupila. Iza njega stoji firma „Sonai Sijera” i procenjuje se da investicija košta oko 600 miliona evra. Portugalci su spremni da ulože deo ove sume za početak radova, a traže se investitori za ostale sadržaje, na koje bi imali pravo vlasništva prema svom udelu. Da li bi tu bio samo „Gasprom” ili još neke ruske i strane firme koje žele da ulože pare, pokazaće vreme“, rekao je portparol Marko Nikolovski za „Blic“.

Повезане вести

14 comments

Comments are closed.