Moja Crvena Zvezda
Млађе категоријеФудбал

Tri pobede u „večitim derbijima“ u subotu!

„Triagonal“ u subotu 26. marta na pomoćnim terenima FK Crvena zvezda. Tri različite generacije našeg kluba i Partizana sastale su se u kadetskoj, pionirskoj i petlić konkurenciji, pred otprilike 1.000 gledalaca koji su se na sve načine dovijali da vide najtalentovanije što srpski fudbal ima.

Nekome se od prisutnih i otelo da bi bilo sjajno da Zvezda i Partizan svakog vikenda igraju između sebe jer „klinci se tada najbolje kale“.

U svakom slučaju dečaci u crveno-belom su trijumfalno završili subotu 26. mart. Sa sve tri pobede. Kadeti (1994, 1995) su slavili 3:0 golovima Mihajlovića – 2 i Ašćina.

Pioniri (1996) su pobedili 2:0 golovima Zukanovića i Lukovića dok su petlići (1998) bili bolji rezultatom 3:2 , uz dva gola Srnadaka i jednog pogotka Joveljića.

Pohvale su dobili i od predsednika FK Crvena zvezda Vladana Lukića, koji je posmatrao sva tri meča, a zadovoljan je bio i direktor Omladinske škole Ratko Dostanić.

Dobro je za decu kad trijumfuju u najjačim proverama. Mislim da su ova tri meča dokazala da se nalazimo na dobrom putu i da sve generacije rade odlično. Odavno smo istakli da nije poenta u pobedama već u stvaranju igrača za prvi tim. Ipak, ovako se kod igrača stiče pobednički mentalitet i osećaj dominacije. Idemo dalje, pred ovom decom je još mnogo izazova a ubuduće ćemo se truditi i da publici stvorimo bolje uslove jer očigledno je interesovanje veliko za mečeve mlađih selekcija – kaže Ratko Dostanić.

Detalj sa utakmice kadeta, foto "Žurnal"

„Zаdovoljаn sаm kvаlitetom i odnosom premа igri, u sve tri utаkmice smo dominirаli. Pohvаlio bih svаkog dečаkа koji je bio nа zelenom tepihu. Ovo pokаzuje dа se u omlаdinskom pogonu dobro rаdi u poslednjih godinu dаnа, što je rezultirаlo dа u prvi tim uđe više igrаčа nego u protekle dve decenije“, rekao je Vladan Lukić.

Nema sumnje da će sve više navijača dolaziti i na mečeve mlađih kategorija da deca osete atmosferu koja ih čeka na Marakani, jer izgleda da se mnogi od njih spremaju da ozbiljno gaze travu najvaćeg srpskog stadiona.

Повезане вести

14 comments

Comments are closed.