Moja Crvena Zvezda
ОсталоЏудо

Nikola Nikolić šampion države

Nikola Nikolić kapiten DžK Crvena zvezda

Zlatna medalja i tutula šampiona države u kategoriji do 90 kilograma posedu je Nikole Nikolića kapitena našeg trofejnog kluba.

Čak i za one koji dobro poznaju dešavanja u džudo sportu podatak da  je šampionska titula posle 12 godina opet u posedu našeg kapitena,  s pravom možemo reći da izaziva iznenađenje, jer treba imati u vidu da je ovaj vrsni srpski džudista u međuvremenu osvajao odličja na takmičenjima u zemlji i inostranstvu, uspešno i dostojanstveno branio je boje Srbije u nacionalnom kimonu.

– Zvezda mi baš prija i  mislim da je to pravi odgovor na pitanje zašto sam tek sada opet došao do titule – rekao je Nikola Nikolić  posle osvajanja zlatnog odličja u Sportskom centru Šumice u Beogradu.  – Kada analiziram učinak u proteklom periodu ne mogu reći da nije bilo uspešno, čak naprotiv. Bronzana medalja na Svetskom studentskom prvenstvu u Novom Sadu, višestruki šampion Balkana u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, odličja na međunarodnim turnirima, učešće u Bundes ligi.

Medalje i uspesi dovoljno govore sami za sebe a poštovaoci vrhunskog džudoa rado se sećaju majstorija sa tatamija popularnog Zvezdinog kapitena na borilištu hale Pionir na Evropskom ekipnom prvenstvu 2006.

Među mečevima za anale svakako je i jednako zadovoljujuće učešće Nikolića na Prvenstvu Balkana za seniore iste godine u Trebinju. Iako povređen Nikolić je sasvim zaslužemo došao do zlata. To su samo neki od momenata iz blistave karijere kapitena prvog tima Crvene zvezde.

– Drago mi je da sam se posle povrede koju sam imao prošle godine sada na najbolji način vratio na takmičarsku scenu. Zadovoljan sam ostvarenim  rezultatom na Prvenstvu države što mi je ujedno i dodatni motiv za period koji je pred nama. Ujedno želeo bih da istaknem da su odlični uslovi koje imamo u Zvezdi dodatni podsticaj za odlične rezultate. Atmosfera u ekipi je odlična svi funkcionišemo kao prava porodica. Za takvu sportsku porodicu najzaslužniji je prvi čovek našeg kluba Ivan Todorov.

Naš kapiten ističe da je za vrhunske rezultate uz preko potrebnu podršku kluba neophodno i razumevanje najbližih,  pre svega porodice.

– Moja supruga je i sama iz sportske porodice tako da ona najbolje shvata šta je sve potrebno vrhunskom takmičaru. Drago mi je da od nje imam svu potrenu pažnju i razumevanje.

Sportska džudo porodica Nikolić od skoro je bogatija za još jednog člana, mladog Simeona.

– Naš sin je sada centar naše pažnje i ljubavi.  Njemu sam posvetio zlatne medalje sa Prvenstva Beograda i Srbije. Nekako sve se poklopilo, prelepi  događaji u porodici i odlični sportski rezultati, iskreno Zvezda mi baš prija – bio je iskren naš kapiten Nikola Nikolić.

Повезане вести