Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатТрансфериФудбал

Spremno renoviranje tima na leto

Mladi tim FK Crvena zvezda pred susret sa Zenitom

Sreda 23. mart i četvrtak 24. mart mogli bi se pokazati kao dva najvažnija dana u Fudbalskom klubu Crvena zvezda u poslednjih dvadeset godina. Sredu je obeležila poseta Premijera Ruske federacije Vladimira Putina, a dan kasnije, u četvrtak, naš klub je bio gost bratskom klubu Olimpijakosu u Atini. Pozitivne strane ova dva događaja naš klub tek treba da oseti.

Naime, nakon razgovora rukovodstva našeg kluba sa Vladimirom Putinom i rukovodstvom ruskog giganta „Gasproma“ kojeg su predstavljali Aleksandar Djukov, Aleksej Miler i Kiril Kravčenko, postignut je dogovor o proširenju saradnje srpskog fudbalskog i ruskog naftnog giganta. Prema još uvek nepotvrđenim informacijama „Gasprom“ će na raspolaganje Crvenoj zvezdi u letnjem prelaznom roku dostaviti 2,5 miliona Evra. Podstaknuti ovom finansijskom injekcijom, trener Robert Prosinečki je u saradnji sa sportskim menadžmentom kluba već napravio listu pojačanja, kao i spisak fudbalera koji će u junu imati odrešene ruke da napuste Marakanu.

Crveno-beli dres u junu bi trebali da obuku:

1. Miloš Ninković – Rođen 25. decembra 1984. godine u Beogradu. Fudbalom

Miloš Ninković

je profesionalno počeo da se bavi u ekipi Čukaričkog za koji je nastupao u periodu od 2002. do 2004. godine. Nakon toga seli se u Ukrajinu i oblači dres Dinama iz Kijeva za koji i danas nastupa. Za našu reprezentaciju do sada je nastupio 15 puta. Ugovor sa kijevskim Dinamom ima do juna 2013. godine.

Ivan Ergić

2. Ivan Ergić – Rođen je u Šibeniku (Hrvatska) 21. januara 1981. godine. Fudbalsku karijeru započeo je u Australiji u klubu Pert glory. Nakon toga seli se u redove italijanskog velikana Juventusa, a punih devet sezona od 2000. do 2009. godine nastupa za švajcarski Bazel. Trenutno je član turskog Bursaspora. Bio je član reprezentacije Srbije i Crne Gore na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj 2006. godine. Ugovor sa Bursasporom ima do juna 2011. kada će postati slobodan igrač.

3. Milan Stepanov – Rođen je u Novom Sadu 2. aprila 1983. godine. Karijeru

Milan Stepanov

je kao sedamnaestogodišnjak započeo u redovima novosadske Vojvodine iz koje je otišao u turski Trabzonspor u sezoni 2005/06. Odlične igre u turskom šampionatu donele su mu napredak u karijeri i prelazak u redove portugalskog Porta u leto 2007. U Portu nije imao mnogo prostora za igru, tako da je sezonu 2009/10 proveo na pozajmici u ekipi Malage, a prethodnog leta preselio se u Bursu. Ugovor sa još uvek zvaničnim turskim šampionom ima do juna 2013. godine.

Ivica Dragutinović

4. Ivica Dragutinović – Rođen je 13. novembra 1975. u Prijepolju. Karijeru je započeo u lokalnom Polimlju iz Prijepolja, a zatim ga je fudbalski put vodio u Borac iz Čačka, Gent, Standard i Sevilju. Od 2000. godine je član naše nacionalne selekcije, a prethodnog leta ga je teža povreda onemogućila da nastupi i na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, ali je najveću smotru svetskog fudbala video kao reprezentativac SCG na SP u Nemačkoj 2006. Ugovornu obavezu ima do juna 2011. godine.

5. Danijel Ljuboja – Rođen je 4. septembra 1978. godine u Vinkovcima

Danijel Ljuboja

(Hrvatska). Svoju igračku karijeru započeo je u podmlatku Dinama iz Vinkovaca, a zatim je nastupao i za juniore Osijeka i Crvene zvezde. Sa 20 godina seli se u Frnacusku i nastupa za Sošo, Strazbur i PSŽ. 2005. godine prelazi u nemački fudbal, gde je do 2009. nastupao za Štutgart, Volvsburg i Hamburger. 2009. godine ponovo se vraća u Francusku i oblači dres Grenobla, a trenutno je član Nice. U nacionalnom dresu nastupio je 19 puta i jednom bio strelac. Ugovor mu ističe u junu 2011. godine.

Nemanja Matić

6. Nemanja Matić – Rođen je 8. januara 1988. godine u mestu Vrelo blizu Uba. Juniorski staž proveo je u Crvenoj zvezdi, a nekoliko meseci bio je i član mladog tima Partizana.  Svoju profesionalnu karijeru započeo je u Kolubari iz Lazarevca, a već sa 19 godina, 2007. odlazi u ekipu Košica. Fantastičan talenat primetili su agenti Čelzija i 2009. godine ga odvode u London. Za ekipu Romana Abramoviča odigrao je svega dva meča i zbog toga je poslat na kaljenje u holandski Vitese. Nikada nije krio da mu je velika želja da obuče dres Crvene zvezde, a ugovor sa Čelzijem mu ističe u junu 2013. godine.

Pored navedenog, atinski dogovor od četvrtka trebao bi da dovede i do proširenja saradnje beogradskih i atinskih crveno-belih. Delegacija Crvene zvezde u sastavu Vladan Lukić, Anrdija Kleut i Miloš Šestić, sastala se sa Darkom Kovačevićem i Evangelosom Marinakisom predstavnicima Olimpijakosa i dogovorili su da će tokom letnje pauze crveno-beli iz Pireja gostovati na beogradskoj Marakani, a takođe je dogovoreno da talentovani fudbaleri grčkog velikana dolaze na kaljenje u naš klub.

Повезане вести

42 comments

Comments are closed.