Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Novosti: Gasprom preuzima Zvezdu

Logo Gasproma

Prema pisanju „Večernjih novosti“, generalni sponzor FK Crvena zvezda, ruska kompanija Gasprom, planira da posle donošenja novog zakona o sportu preuzme kontrolu nad klubom.

Ruskoj kompaniji na ruku ide pre svega novi statut kluba, prema kojem svako ko je član, može da bude i predsednik kluba, a prema saznanjima „Novosti“ to je ono što će se i dogoditi na izborima iduće godine.

Gasprom bi odmah sanirao polovinu od preostalog duga našeg kluba, a ostatak bi plaćao preko svoje Gasprombanke.

Klub bi funkcionisao kao i Zenit, koji je za pet godina, koliko je u vlasništvu Gasproma, osvojio Superkup Evrope, dve titule i Kup u Rusiji.

„Crvena zvezda radi transparentno i javno i ako budemo imali neke nove vesti o produbljivanju i proširivanju saradnje sa “Gaspromnjeftom” obavestićemo javnost“, bilo je sve što je na ovu temu rekao Andrija Kleut, generalni sekretar Crvene zvezde.

Obzirom na tome da se radi na priključenju pojedinih klubova sportskog društva fudbalskom, Gaspromnjeft bi sponzorisao i te klubove, što bi rešilo na duže staze problem finansiranja na primer rukometaša i košarkaša, verovatno i nekih drugih klubova.

Crvena zvezda radi transparentno i javno i ako budemo imali neke nove vesti o produbljivanju i proširivanju saradnje sa “Gaspromnjeftom” obavestićemo javnost!

Повезане вести

44 comments

Comments are closed.