Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Tesna pobeda nad Jagodincima

Trifunović na meču sa Jagodincima

Počela je Zvezdina ovosezonska serija pobeda. Led je probijen u Inđiji, a večeras na Marakani protiv Jagodine je potpuno uklonjen. Prijalo je našim igračima da posle dva kola konačno zaigraju kod kuće, igrali su crveno-beli za svog Milana Vilotića, kojeg je sever „pozdravio“ povicima „Vilotić Milan“ i transparentom „Vilota sever je uz tebe“. Utakmicu koja je odigrana u izuzetnoj atmosferi obeležio je gol prvenac Andrije Kaluđerovića (28. minut) i pogodak Kadua za preokret nakon izjednačenja (71. minut).

Trener Crvene zvezde Aleksandar Kristić na teren je izveo onaj sastav koji je prošle nedelje u Inđiji upisao prvu pobedu u novoj sezoni. Njegovi izabranici od prvog minuta su se ustremili ka golu rivala. Sve tri Zvezdine šanse u prvih 15. minuta meča „potpisao“ je Andrija Kaluđerović. Ali, i u 2, 12, odnosno 13. minutu nedostajalo mu je samo malo koncentracije da loptu sprovede u cilj. Za promašeno naš novajlija se iskupio u 28. minutu. Odlično je po levoj strani

prošao Ignjatijević, pronašao Andriju koji je bez problema prevario golmana Bondžulovića. Naš čuvar mreže Stamenković skoro da je bio potpuno besposlen do 38. minuta, kada se ođednom probudila Jagodina. Najpre je zapretio Beljić, ali je Stamenković sjajno intervenisao, a onda samo dva minuta kasnije, tačnije u 40. minutu Milovanović je faulirao protivničkog igrača u kaznenom prostoru, a neprecizan sa bele tačke bio je Novković (poslao loptu preko gola). Taman kada se čekalo da sudija pošalje igrače na odmor još jednom je zapretio Beljić, a ovoga puta isprečila se stativa.

Odličan uvod u drugo poluvreme napravili su naši najverniji navijači sa severne tribine. Pesmom, vatrometom, barjacima gurli su ekipu u novu prvenstvenu pobedu. Taj uticaj se i te kako osetio u igri našeg tima, koji je rivala pritiskao sa svih mogućih strana. Pokušali su Isah, Kaluđerović, Ignjatijević već u prvih pet minuta nastavka, te golmanu Bondžuloviću u tim momentima nije bilo nimalo lako. A onda potpuno neočekivano, iz kontre koja nije plašila, uspela je Jagodina preko Đenića u 56. minutu da poravan rezultat. Na izjednačenje, naš trener odgovorio je uvođenjem rovitog Koromana umesto Vešovića. Stvari u prvobitno stanje umalo je vratio Trifunović u 61. minutu, odlič

no je šutirao glavom i milimetri su bili u pitanju, jer je loptu Bondžulović bukvalno skinuo sa gol linije. U dobroj prilici bio je ponovo Kaluđerović, sve je sam dobro uradio u šesnaestercu gostiju, ali je na kraju preslabo šutirao, a odmah za njim sjajanu šansu promašio je i Trifunović. Snažnim udarcem sa preko 20 metara na muke golmana Jagodine stavio je i Koroman. Sve je bilo tu, falio je samo gol. Ali brzo je došao. U 71. minutu poigrao se Kadu sa odbranom gostiju i veoma efektno sproveo loptu na željeno mesto. Od 75. minuta na terenu smo mogli da vidim još jednog novajliju, defanzivca Mihajlovića (Ignjatijević). Do kraja meča nije bilo većih uzbuđenja, te su naši igrači mirno priveli kraju ovo emotivno veče i utakmicu koja im je donela nova tri boda.

Stadion: Marakana.

Gle

dalaca: 15000.

Sudija: Glođović Vlado, pomoćnici: Pavlović Branko i Bogićević Saša.

Strelci: 1:0 Kaluđerović u 27, 1:1 Đenić u 56. i 2:1 Kadu u 72. minutu.

Žuti kartoni: Ninkov, Milovanović, Isah (Crvena zvezda), Bojović, Protić, Đenić, Bondžulić (Jagodina).

CRVENA ZVEZDA : Stamenković, Ninkov, Đorđević, Tošić, Ignjatijević (od 75. Mihajlović), Isah, Milovanović (od 84. Savio), Kadu, Vešović (od 59. Koroman), Trifunović i Kaluđerović.

JAGODINA : Bondžulić, Popović, Protić, Simić, Ilić, Šljivić, Marijanović (od 75. Živković), Beljić (od 79. Ognjenović), Bojović, Đenić (od 66. Đilas), Novković.

Повезане вести