Moja Crvena Zvezda
АнализеКошарка

Анализа кошаркаша против Сплита – Звезда лагано до победе против ослабљених гостију

braun-protiv-splita-300x180Ц. ЗВЕЗДА 94

СПЛИТ 67

ДВОРАНА “Пионир”
Гледалаца: 3.500
Судије: Обрадовић, Бједић (БиХ), Милојевић (Македонија).
Ц. ЗВЕЗДА: Цветковић 7, Браун 6, Суботић 4, Ракочевић 13, Лазић 6, Симоновић 12, Миловановић 9, Савовић 13 (6 ск), Катић 10, Радивојевић 7, Нелсон 4, Скот 3 (6 ас).
СПЛИТ: Суботић 12, Рајнхолт 2, Краљевић 12, Крушлин 12, Дијан 8, Собин 14, Мимица 2, Вуковић, Маринели 2, Јукић 3.

По четвртинама: 16:21, 26:16, 26:15, 26:15.

Црвена звезда победила је у “другој брзини” утакмицу против ослабљених гостију из Сплита. Сплићани су дошли на мегдан Црвеној звезди без своја два најбоља играча, Вујичића и Вукушића. Самим тиме утакмицу су испод коша изгубили пре него што је она почела.

Нажалост ту олакшавајућу околност играчи нашег тима су неозбиљно схватили и играчи Сплита су на крај прве четвртине отишли са предношћу од пет кошева. У првој четвртини наш тим није користио свој квалитет и контре које су имали, али су зато имали учинак од чак пет промашених слободних бацања од којих је четири промашио Скот.

Након паузе између четвртина одлучио је тренер Вукоичић да подигне интезитет одбране са младим Цветковићем и у тој намери успео. Цветковић је извршио притисак на бекове противника што је резултирало великим бројем освојених лопти и лаких поена. У тим тренуцима Црвена звезда прави серију од 15:0 коју је иницирао Борис Савовић. Наравно не би Звезда била Звезда да на крају друге четвртине није још једном “дављенику” из Сплита дозволила да се “дигне изнад воде”. Успели су играчи Сплита у завршници друге деонице да смање Звездину предност и оду на полувреме са само пет поена заостатка.

Након паузе наш тим је одлучио да реши утакмицу што пре и у томе је успео. Капитен Игор Ракочевић повео је свој тим први пута озбиљно у ову утакмицу и одвео наш тим до предности од 16 разлике. До краја утакмице наш тим више није знао за шалу и озбиљним приступом отишао до победе од 27 пеона разлике. Практички без иједног тајм оута и са великом ротацијом играча тренер Црвене звезде је довео наш тим до девете победе у овом такмичењу. Успео је Влада Вукоичић одморити најважније играче, док је младима дао шансу да покажу што знају. Најбоље се уз Цветковића снашао млади Милан Миловановић који је заменио Луку Митровића.

Црвена звезда ову утакмицу није на почетку схватила озбиљно и није ушла у правом ритму, али је на крају успела да са пола снаге победи са огромном разликом госте из Сплита.

Мало више озбиљности очекујемо од нашег тима о оваквим утакмицама где се победник зна унапред. Све у свему добра партија и важна победа, друга у низу за отварања нове серије.

Појединачан учинак играча и тренера:

Цветковић: Један од ретких који је схватио ову утакмицу озбиљно и одиграо читаву минутажу у високом ритму. Најзаслужнији играч за две велике Звездине серије у другој и трећој четвртини. За 17 минута колико је одиграо успео је остварити учинак од три скока, три асистенције и две украдене лопте.

Браун: Звездин центар одиграо је ову утакмицу само 11 минута, али за то кратко време је успео зауставити Собина и Краљевића у одбрани, док је у нападу успео постићи 6 поена и оптеретити њиховог првог центра личним грешкама. Невидљив учинак за публику, коју је по ко зна који пута дигао на ноге, али веома важан за тим.

Суботић: За 10. минута колико је провео на терену није имао неки запаженији нападачки учинак, док је у одбрани одрадио коректан посао. Утакмица испод нивоа који је пружао у последњим утакмицама.

Ракочевић: Капитен није добро отворио ову утакмицу као уосталом ни цео тим и почео је са два промашена отворена шута. У трећој деоници повео је тим у још једну серију са два презицна шута ван линије 6,75 и залужио да га одмене млађи на паркету. Изостао је његов учинак у асистенцијама и разигравање саиграча. Успео га је Влада Вукоичић на крају одмарати тако да је Игор одиграо “само” 20 минута у овој утакмици.

Лазић: Као и увек Бранко одради најпрљавији део посла тако да се у нападу тек успе уписати у листу стрелаца. Успео је потпуно зауставити играче Сплита, украсти им четири лопте и остварити учинак од 4 асистенције и 6 поена. Сигурно одбрамбено уз Цветковића најбољи играч Звездиног тима.

Симоновић: Није добро затварао у одбрани и лоше је чувао свог играча, али овај пут је доста добро одрадио нападачки део и ухватио пар важних лопти под обручима. У нападу Марко Симоновић је остварио учинак од 12 поена за проведених 17 минута на паркету уз проценат шута од 57 одсто.

Миловановић: Момак који је у овој утакмици заменио Луку Митровића у потпуности је оправдао указано поверење. У солидну одбрамбену ролу, у нападу је остварио 100% учинак, имао три одлична закуцавања и један скок. Сигурно играч на којег Звезда може рачунати у наставку сезоне.

Савовић: Једна од ретких утакмица где Звездин крилни центар није остварио дабл-дабл учинак. Успео је постићи 13 поена али је успео под обручима ухватити “само” шест лопти. Сигруно један од најконстатнијих играча уз Игора Ракочевића. Ову утакмицу је завршио са највећим индеxом корисности што довољно говори о доприносу овој победи.

Катић: Није добро одиграо почетак утакмице у одбрани и дозволио је младом центру Сплита да већ у првој четвртини скоро оствари  дабл-дабл учинак. Изостали су његови скокови како у нападу тако и у одбрани. Оно што је за похвалу је шут из игре од 83 одсто и десет поена у 16 одиграних минута.

Радивојевић: Сигурно играч који доноси промену темпа утакмице и који зна излуђивати противнчке одбране. Против Сплита је то показао када је погодио важну тројку у трећој четвртини у још једној Звездиној серији. Одлично је одиграо одбрамбени део и уз Савовића забележио највише скокова, по три у нападу и одбрани.

Нелсон: Евидентно у паду форме је Звездин први плејмејкер. Није успео наметнути ритам утакмице, одбрамбено је јако лоше изгледао и Суботић је поред њега пробијао Звездину одбрану како је хтео. У наставку утакмице је мало поправио игру у одбрани, али учинак од четири поена и само две асистенције је стварно премали за првог плеја Црвене звезде.

Скот: Одиграо је највише минута од свих Звездиних играча (26) и у једном тренутку насмејао себе и публику у дворани када није могао да убаци нити једно од 5 узастопних слободних бацања (једно је било поновљено). Иако је био далеко од свог нивоа и шут из игре имао 20 одсто, а из слободних бацања очајних 16 одсто Мајкл Скот није изгубио свој борбени дух и жељу за победом. Када је видео да га шут не служи окренуо се разигравању саиграча и остварио учинак од шест асистенција и два офанзивна скока. Показао је Мајкл Скот са колико жара и труда се постиже успех и онда када не иде. Сигурно утакмица за пример осталима.

Тренер Влада Вукоичић: Морамо признати да је добро водио утакмицу, радио праве ротације и у правом тренутку разбудио успаване играче Црвене звезде који су ову утакмицу схватили олако. Успео је честим и правовременим ротацијама да наметне различите ритмове утакмице и на тај начин разбио сваку наду гостима у било какво огромно изненађење којем су се можда надали на крају прве четвртине. Добро је припремио утакмицу и показао да без обзира на стање и резултат на паркету да увек има поштовање и ауторитет код играча које води.

Морам закључити да је Црвена звезда преопуштено и превише потцењивачки схватила утакмицу против Сплита, али разлика у квалитету је била огромна. Усудио би се рећи чак и много већа него што то коначни резултат приказује. Оно на чему треба радити су сигурно слободна бацања која Црвена звезде превише и пречесто промашује. Против Сплита наш тим је промашио 12 од укупно изведених 28 слободних бацања.

Оно што сигурно охрабрује је податак да наш тим после лоше прве и лошег краја друге четвртине, озбиљним приступом, може остварити високу победу у игри која на крају изгледа као игра мачке и миша. Свака част момци!

Следи још један дужник, Задар.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Какво је Ваше мишљење о овој теми?

Повезане вести

23 comments

Djoksonidis дец 20, 2012 at 00:09

TOP 2 ABA, 1/4finale Evrokupa i dupla kruna u Srbiji. To smo svi zacrtali na pocetku,a sve preko toga ogroman je uspeh za ovu sezonu. Za 6 nedelja ocekuje nas borba za prvi trofej u kupu. Imamo derbije sa Cedevitom i Partizanom pred svojim navijacima. Imamo Ulm koji moramo dobiti obe tekme,zatim 2 krcata Pionira protiv Macvanove Galate i Acinog Uniksa…
Zvezda oOoOoO

Reply
Vlajko дец 19, 2012 at 22:25

U derbiju dva hrvatska kluba pobjedu je teškom mukom izvojevao domaćin! zadar-partizan 80-78.
Je.i grobare je.i grobaree je.i grobare je.i grobare je.i grobare PI.KE NAJVEĆE!!!

Reply
bane дец 20, 2012 at 10:08

nismo mi kompleksasi covece… pisi o njima kad ih slistimo

Reply
milos дец 20, 2012 at 11:51

Ovim si pokazao da si gori od njih

Reply
Veteran дец 19, 2012 at 18:07

Zna li neko, hoćemo li pojačati u pauzi? ❓ ❓

Reply
Qlow дец 19, 2012 at 16:53

Cenzura, a pederi…

Reply
milos дец 19, 2012 at 15:40

Ista prica kao za Maksimovica, po svim novinama je pricano kako je on odlican igrac, veliko pojacanje i njegove igre su se gledale kroz tu prizmu(Maradone), bez trunke realnosti. Znaci ne imenom i prezimenom, odnosno igrom na terenu. Tako je i sa Eltonom Braunom za koga sam ja ocekivao da ce biti nase najvece pojacanje, aprirori se prihvata da je on dobar, jer Boze moj, on je pojacanje(nevidljiv ucinak, ali izuzteno koristan!!!). Za sada, ponavljam za sada, on je samo na dve utakmice pokazao ono sto se od njega ocekuje, jer budimo realni ,niko npr. od Katica nije ocekivao ovaj ucinak, jer je on kao dileja, ali on na terenu daje mnogo vise timu nego igrac koji veoma skup. Pod hitno mora mnogo ozbiljnije da shvati nas klub i da pocne da isplacuje novac koji je ulozen u njega, znaci 10p, 7 sk, zagradjivanje kosa, mnooogo, mnooogo bolja odbrana, i u naadu bez ragbija i rvanja, kosarka je inteligentna igra.

Reply
Luka дец 19, 2012 at 16:06

Braun ima nešto drugačiju ulogu sada…Zagledaj se malo bolje… Mnogo više pomaže u odbrani, ne statira kao ranije, daleko bolje brani pik od Raška ( seti se kako nas je LI u Podgorici tako pobedio)… Da me pogrešno ne shvatiš, Raško radi odličan posao na gotovo svim utakmicama…
Braun unosi veliku energiju, trudi se i biće samo još bolji… A imao je i do sada dosta dobrih partija do one lakše povrede…

Reply
milos дец 20, 2012 at 11:52

Ako si ti zadovoljan njegovim igrama, ja nisam. On je nas najskuplji igrac posle Rakocevica, a ucinak ima kao 5 ili 6, cista matematika

Reply
Qlow дец 19, 2012 at 14:23

Zanimljivo….fudbalski trener pravi analizu kosarkaske utakmice…sa sve propratnim pravopisnim bravurama…Autora bih pitao da li se seca sezone u kojoj je KKCZ imao taj luksuz da potcenjuje bilo kog rivala, pa makar to bio i jedan od najslabijih timova bilo koje lige koju smo igrali kakav je Split? Autor ocekivao vise ozbiljnosti, a utakmica se zavrsila sa 27 razlike za nas???? Vidim i na onom RSB forumu javio se valjda najstrucniji od milion strucnjaka da u postu od kilometar i po se.e kako nista ovo ne valja??? Pa sta vam valja!!!????? Gde ste ziveli bre vi poslednju deceniju, jel ste gledali u tom periodu KKCZ???? Jel trebalo da bude 100 razlike uz sut iz igre 50/50…Ma jok, verovatno i tada nesto ne bi stimalo..Ima mnogo vas tantuza koje je Cova ni kriv ni duzan razmazio napravivsi konacno od KK-a klub za respekt…pa ste sad svi pozvani da serunjate tu sta valja, a sta ne valja, dok meni pre neku nedelju prilazi lik ispred Pionira da me pita gde je blagajna!!!!! Tekmu smo dobili sa pola gasa i sa drugim timom…I skoro svi, osim Skota (ne znam odakle autoru snage da napise da je decko odigrao utakmicu za primer ostalima, zapravo i jeste bio primer, ali kako ne treba igrati) su izgledali dobro jer smo igrali protiv dece degenerika koji ni sami ne znaju kako su nas dobili kod kuce, a pritom nisu imali ni dva glavna igraca koji bi taj poraz sveli mozda na nekih 15 do 20, sto uostalom i ne mora da bude bitno….Umesto da budemo zadovoljni bilo kakvom pobedom protiv ekipe za koju smo svi znali da cemo je odrati i za koju nije red da se previse umaramo, ovde mi se na plus 27 javljaju neki klovnovi koji ne znaju ni koliko je trojka udaljena od kosa. Treba reci i da je taj Split vise od nas odrao samo Siroki (110;64), a da su na preostalim gostovanjima gubili sa po deset do 15 razlike, a to znaci da su dobar deo tih utakmica bili egal sa protivnicima…Nisam video sinoc taj egal nigde osim u prvih desetak, 11 minuta….

Reply
milos дец 20, 2012 at 11:58

Nisam ja skapirao da je on kritikovao da ne igramo dobro, nego da ovaj tim moze mnogo vise i moze. Drugo, od ove pobede ne treba praviti ama nikakvu famu, jer je Split dosao u Beograd ne oslabljen, nego osakacen. Uostalom, uvek treba stremiti jos boljem.

Reply
forza stella rossa дец 19, 2012 at 14:21

Dobra smo ekipa koja igra lepu i atraktivnu kosarku.Bojim se da ce nas losa odbrana kostati protiv ozbiljnijih protivnika…Ameri moraju krenuti bolje da igraju, jer nece jos dugo moci samo Rakocevic i Savovic da nose ekipu kad zagusti.Zadar je prava prilika da podignu formu pred teske meceve koji slede.

Reply
Luka дец 19, 2012 at 16:08

Ma, ok je sve 😛 Igrali smo juče sa 20% snage, dobili skoro 30 razlike, ne znam zašto misliš da su svi igrali najbolje što znaju… Prvi Nelson je juče odigrao u laganom ritmu, Skota zaista nije išlo juče, ali biće sve na mestu. Imamo najtežu grupu u Evrokupu, tu će biti izuzetno teško… Razumljivo je da treba iskoristit svaki trenutak i odmoriti nekog bitnog igrača…

Reply
forza stella rossa дец 19, 2012 at 17:20

Ti pricas za utakmicu sa Splitom..Ja govorim o losoj odbrani generalno.Ne mozes me nikako ubediti da igramo dobru odbranu,naprotiv.A te fraze sa 20%snage nisu bas realne.Takodje trebas napomenuti da Braun igra ocajno u napadu vec mesec dana,nista nije bolji ni u odbrani…To sto je cool tip i sto lozi publiku je ok,ali ne opravdava platu i status dobrog centra jos uvek!Mislim da su ga 20 puta zalepili ispod kosa u zadnjih 5 utakmica,da ne pricam o koracima, itd…Nelson i Skot me ne brinu.U njih imam i najvise poverenja.

Reply
ivan dodic дец 19, 2012 at 22:50

Luka administratore slazem se sa tobom Skot je vrhunski igrac gledao sam ga u radnickom prosle sezone i evroligaskog je kalibra sto je i pokazao U ZVEZDI,zanima me ako imas informaciju sta se kuva oko dolaska Andjusica i da li cujes neke price oko pojacanja za drugi deo

Reply
CZHN дец 19, 2012 at 13:30

Za mene je duga klupa najveći dobitak…

Reply
dexy122 дец 19, 2012 at 12:14

Za mene je ovu utakmicu pobedio Vlada Vukoicic.

Reply
Nikola дец 19, 2012 at 11:42

razlika u kvaliteti?olakotna okolnost?

Reply
DSCU дец 19, 2012 at 11:35

Nalupajte mi minusa koliko hocete, ali plasi me jedna stvar. Plasi me da ce ova ekipa da padne pred kraj sezone kad se budu igrale najvaznije utakmice, iz prostog razloga sto mi rotiramo samo sedam igraca. Rakoc, Katic, Savovic, Subotic i stranci. Nekako ovi ostali ne doprinose kad treba. Cvele nesto nedorecen, Mitrovic ne igra, dobro mlad je, Lazic vise ogranicen na odbranu, Simonovic decko totalno nije opravdao ocekivanja, a Vuk, ne mogu da verujem sta on radi.. Daj Boze da me demantuju, da ekslodiraju i ostali igraci, bicu najsrecniji covek na svetu, ali mislim da nam treba jos jedna opcija u napadu…

Reply
Nikola дец 19, 2012 at 11:44

ne mogu svi da ubacuju po 20p,a kad se budu igrale odlucujuce Rakoc i ostali najbitniji ce igrati po 35min

Reply
dexy122 дец 19, 2012 at 12:13

Kako se igraju najbitnije utakmice, momci su vec pokazali u Evropi i protiv Partizana u ABA ligi, a verujem da ce pokazati i u F16

Reply
DSCU дец 19, 2012 at 14:10

Ma daj boze, ali fali nam plej, klasican.. Daj boze da gresim..

Reply
milos дец 19, 2012 at 15:43

Ova ekipa moze mnogo vise, jos uvek ne daju svo svoj pun doprinos. Zao mi je sto Cvele kod Pesica nje dobijao priliku, jer sada bi bio vise nego dobar drugi plej, ovako se on i Radivojevic smenjuju u zavisnosti ko manje odredjenog dana pravi gresaka. Odbrana moze i mora mnogo bolje.

Reply

Leave a Comment