Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Duvnjak: „Iza svih nameštaljki stoji Karadžić“

Jelen Superliga

Interesantno je bilo na skupštini Srbije ovih dana, kada se pričalo dosta i o nameštanjima u srpskom sportu, a pažnju tome posvetili su i pojedini mediji. U tekstu „Kurira“ navode se izjave člana SRS, Momčila Duvnjaka, koji je devet meseci bio zamenik Dragiše Binića u Napretku, koji ističe da iza svih nameštaljki u srpskom fudbalu stoji Tomislav Karadžić.

Duvnjak potvrdjuje nagađanja da je poseta Mišela Platinija FSS bila u vezi korupcije u srpskom fudbalu, a ne huligani.

„On je upozorio ljude koji vode FSS da će izbaciti Srbiju iz svih takmičenja i poništiti naša prvenstva jer imaju dokaz da je Jelen Superliga u protekle tri godine nameštena, kao i derbiji. Zanimljivo je da u tome ne učestvuju klubovi, već isključivo FSS i sudije. Na prvoj utakmici nastavka prvenstva Jagodina – Vojvodina (1:2), sudija Jovanetić je suspendovan. Čovek je svirao penal za Vojvodinu van šesnaesterca, i on se i najviše spominje u nameštanju derbija“, rekao je Duvnjak i dodao:

„Pet meseci sam bio zamenik predsednika Napretka iz Kruševca. Sve prljave radnje u FSS potiču od predsednika Tomislava Karadžića, potpredsednika Dragana Đorđevića, inače vlasnika restorana „Sinđelić“, i predsednika istoimenog fudbalskog kluba iz Niša, kao i predsednika sudijske organizacije Bogoljuba Stepanovića Bogija, koji po pet puta zove arbitre da im da instrukcije kako da sude. Ničega se ne bojim, neka me slobodno tuže. Sve može da se dokaže. UEFA je, na primer, dala pare da se osvetle svi stadioni, a nijedan prvoligaški nije osvetljen! Uložene su pare u Kuću fudbala, gde je građevinske radove radio Karadžićev rođak, izvesni Petričević, koji je firmu otvorio mesec dana pre nego što je angažovan!“

Повезане вести

4 comments

Comments are closed.