Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Ruski mediji o poseti Putina Zvezdi

Putin na Marakani

Fudbalski klub Crvena zvezda još jednom je u sredu pokazao zašto je ubedljivo najveći klub i sportski brend ne samo u Srbiji već i u ovom delu Evrope.

Dolazak premijera Rusije Vladimira Putina već se karakteriše kao istorijski u sportskoj Srbiji, jer nikada svetska ličnost takvog ugleda i ranga prilikom zvanične posete, nije posvetila toliko pažnje, jednom klubu iz naše zemlje, kao što je Vladimir Vladimirovič Putin našoj Crvenoj zvezdi. O poklonima kojima je obasut naš ugledni gost, dobrodošlici, atmosferi koja je vladala u loži i na tribinama pred skoro 30 hiljada ljudi, već se zna gotovo sve. Ali, da su Crvena zvezda i Srbija na vrlo lep način dočekali najvišeg gosta koji je ikada kročio na našu „Marakanu“ već u četvrtak znala je i cela Rusija.

Brojni novinari iz Rusije koji su pratili posetu premijera Putina, posebno su apostrofirali „sportski“ deo programa, dobrodošlicu, ovacije koje je njihov premijer dobio sa tribina od strane Srba, navijača Crvene zvezde. Premijer Putin je još bio u Beogradu, a skoro svi elektronski mediji u Rusiji preneli su snimke prepune Marakane koja pozdravlja premijera Rusije. Ovim snimcima su više od 24 sata po završetku posete počinjali skoro svi izveštaji elektronskih medija iz Beograda. „Putin video mladost Zenita i Crvene zvezde“, „Putin i bajkeri gledali fudbal u Beogradu“, „Navijači u Beogradu pevali Putinu „Kaćušu“.“… To su samo neki od naslova kojima su ruski novinari opisali šta se dešavalo u sredu uveče na našoj „Marakani“. „Vladimir Vladimirović Putin vratio se iz Beograda sa nekoliko vrednih poklona, peharom Kupa Šampiona, dresom Crvene zvezde…“ navodi u svom izveštaju novinar ruske „Gazete“. Gotovo identične izveštaje imali su i ostali ruski mediji. Ruska zvanična novinska agencija ITAR TASS dala je veliki prostori poseti premijera Rusije Marakani i opisu dočeka od strane zvezdinih pristalica.

Mediji u Sankt Peterburgu takođe opširno, uz bogate fotogalerije sa utakmice mladih timova „crveno-belih“ i „Zenita“, izvestili su o poseti Vladimira Putina Beogradu, stadionu Crvene zvezde, a posebno je naglašena i veza između klubova iz rodnog grada premijera Putina „Zenita“ i „Crvene zvezde“ koja je iz dana u dan sve uspešnija zahvaljujući zajedničkom sponzoru „Gazpromu“.

Crvena zvezda je i ovom istorijskom posetom Premijera Putina, načinom na koji je dočekala uvaženog gosta, organizacijom utakmice koja je protekla u sjajnoj atmosferi uz svoje navijače, pokazala zašto je  – najveća.

Повезане вести

3 comments

Comments are closed.