Moja Crvena Zvezda
Најновије

Šta očekivati od košarkaša Crvene zvezde u Super ligi?

Košarkaška Super liga Srbije za sezonu 2010/11 počinje, a veliko je pitanje šta se uopšte može očekivati od momaka u crveno-belim dresevima. Košarkaši Crvene zvezde uspeli su da obezbede borbu za učešće u NLB ligi i naredne sezone, ali da bi se to ostvarilo moraju zauzeti jedno od prva četiri mesta u domaćem šampionatu. Koliko je to realno?

Uz sveopštu situaciju u našem košarkaškom kolektivu, koja je svima nama dobro poznata, ovom prilikom pokušaćemo da se osvrnemo samo na parket i na ono što on može doneti.

KK Crvena zvezda u susret sa kragujevačkim Radničkim ući će sa znatno izmenjenim sastavom u odnosu na onaj koji je odigrao poslednji NLB meč protiv Zagreba u Zagrebu. Mihaila Uvalina na klupi zamenio je Saša Nikitović, a u odnosu na igrački kadar, u crveno-belom dresu neće biti Džamara Janga, Rikarda Marša i Strahinje Miloševića. Svakako tri odlična igrača koji su u dosadašnjem delu sezone bili najzaslužniji za osam ostvarenih „jadranskih“ pobeda. Svakako najveći nedostatak predstavljaće izostanak Rikarda Marša, čijih je prosečnih gotovo 20 poena po meču bilo ključno u borbi za opstanak na Jadranu.

Sa druge strane, dobra je vest da su svi super talentovani juniori ostali na Malom Kalemegdanu i da će imati veliku priliku da svoj talenat pokažu i u elitnoj srpskoj diviziji. Pored već nezamenljivog Aleksandra Cvetkovića, priliku za afirmaciju imaće i Ivan Marinković, Ivan Saičić i Nikola Čvorović, članovi juniorskog tima našeg kluba koji je obezbedio i plasman na F8 juniorske Evro lige. Nešto stariji Nemanja Nedović i Lazar Radosavljević uz pomoć Drče, Balabana i Lešića imaće priliku da pokažu da li u bliskoj budućnosti mogu postati igrači od imena i prezimena. Svakako najviše se očekuje od najiskusnijih Subotića, Bakića i Nikolića, dok je za očekivati i da Strahinja Dragićević konačno obuče crveno-beli dres.

Sve u svemu, u konkurenciji Partizana, Hemofarma, Radničkog, FMP-a, OKK Beograda, Metalca i Mega Vizure, naši košarkaši bez ikakvog opterećenja moći će da pokažu i prikažu svoj raskošni talenat. Budimo realni, borba za Jadran je ipak utopija, jer i ukoliko osvoje četvrtu poziciju, naši košarkaši bi morali da izdvoje astronomskih 150.000 evropskih novčanica kako bi i naredne sezone u Pionir dolazili Cibona, Olimpija, Krka, Budućnost,… Taj novac klub sigurno nema, a nama ostaje da se radujemo svakoj pobedi „vrtića“ sa Malog Kalemegdana.

KK Crvena zvezda u Super ligi Srbije:

– Aleksandar Cvetković      18        183     bek

– Luka Drča                           24        195     bek

– Lazar Radosavljević         20        203     krilo

– Darko Balaban                   22        210     centar

– Sava Lešić                           23        203     kr. centar

– Nemanja Nedović              20        192     bek

– Uroš Nikolić                       24        207     kr. centar

– Ivan Marinković                18        207     krilo

– Vujadin Subotić                 30        198     bek

– Boris Bakić                         25        193     bek

– Strahinja Dragićević         25        203     kr. centar

– Ivan Saičić                          18        196     bek

– Nikola Čvorović                17        197     krilo

Trener: Saša Nikitović

Prosek godina našeg tima iznosi svega nešto više od 21 godine.

Momci, hrabro i sa ponosom nosite crveno-beli dres.

Повезане вести

7 comments

Leave a Comment