Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаРукомет

Peruničić:“Favorizovanjem pojedinih klubova gubi se sportski smisao“

Nenad Peruničić

Izuzetno teška situacija u Rukometnom klubu Crvena zvezda, dovela je u pitanje i sam opstanak višestrukog državnog šampiona. Igrači su stupili u štrajk zbog pet neisplaćenih plata, a povodom sveopšte situacije, u ime RK Crvena zvezda, oglasio se direktor Nenad Peruničić:

– Rukovodstvo kluba je više puta uputilo molbe nekim od najvećih državnih preduzeća da pomognu rukometnom klubu, a za koje znamo da pomažu druge kolektivne sportove. Svesni smo teške ekonomske situacije i svih problema sa kojima se suočava naša privreda, kao i teškog života naših građana, ali nije pošteno da se pomažu i finansiraju pojedini klubovi, a da su nama u većini slučajeva zatvorena vrata, iako smo već imali dogovorene sponzorske ugovore i donacije.

Koristimo priliku da se još jednom obratimo javnosti i apelujemo da se koriste jednaki kriterijumi za sve klubove, jer ukoliko se ovakav princip favorizovanja pojedinih klubova nastavi, Rukometnom klubu Crvena zvezda, kao jednom od najtrofejnijih rukometnih kolektiva, preti gašenje. Favorizovanjem jednih u odnosu na druge, gubi se sportski smisao.

RK Crvena zvezda opstaje zahvaljujući sjajnoj atmosferi koja vlada u ekipi i zato želimo da se zahvalimo svim igračima i svim našim saradnicima na razumevanju u ovom najtežem periodu za naš klub. Nadam se da ćemo uspeti da uspešno okončamo ovu sezonu i ostvarimo cilj koji smo postavili, a to je osvajanje trofeja. Očekujemo najneophodniju pomoć kako bismo preživeli, ništa više od toga. Pomoć bar u onoj meri koliko se pomaže drugim sportskim kolektivima.

Повезане вести