Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Мудрински: Као мали сам сањао Звездин дрес

Фудбалер који је обележио претходни викенд, након два гола и добре утакмице у Ужицу, Огњен Мудрински, са задовољством је одговорио на питања читалаца нашег сајта. Огњен се као и његови претходници захвалио свима који су му упутили лепе речи, и изразио наду да Црвену звезду у будућим временима очекују многи лепи тренуци. Најзанимњивије питање по нашем нападачу било је оно које се тицало Александра Пантића, па ће тако Сале из Земуна, који је поставио наведено питање, бити награђен неким Звездиним артиклом. У наставку текста можете прочитати питања и одговоре.

Знао сам да си борац чим сам те видео на презентацији и потписивању уговора, имаш све особине Д. Савића, Д. Бајевића, Панчева си лагано „скинуо“, само ти требају употребљиве лопте које су претходно наведени имали. Уколико није пословна тајна клуба одговори опширније како је дошло да заиграш за црвено-белу религију? Поштовање и поздрав из Мелбурна, настави у свом стилу (гиве ус море оф тхе саме) – Јордан

– Мене је тражио Александар Јанковић, и он је највише заслужен за мој долазак у Црвену звезду. Знали смо се још из младе репрезентације, и већ тамо смо остварили добру сарадњу, и од њега је највише зависио мој долазак који се на моју велику радост и остварио.

Ћао Огњене. Пре него што ти поставим питања бих желела да ти кажем да иако си релативно скоро дошао у Звезду, постао си један од мојих омиљених играча. Твој прелазак из Јагодине у Звезду дефинитивно је најпаметији трансфер ове године, јер смо добили ефикасног нападача и некога ко на прави начин показује како се бори за дрес и грб који носи. Али доста са хваљењем 🙂 Много је питања која бих ти поставила али ово су она која мене највише интересују. Ко те је одвео на прву Звездину утакмицу и када? Ко те је научио да навијаш за Звезду? Да ли си изненађен колико брзо су те навијачи прихватили и заволели? Велики поздрав за тебе! Звездина обожаватељка.

– Прва утакмица на којој сам био је била она против ПСВ-а када смо добили 3:2, и тада ме је тата одвео. Он ме је и научио да навијам за Звезду, све је од њега кренуло јер је он луд за Звездом, и пренео ми је ту љубав. Што се тиче навијача, наравно, три месеца сам овде и већ сам доживео много лепих тренутака. Много ми је драго ако су ме за тако кратко време заволели.

Какав си био ђак у основној школи и од које године си почео да тренираш фудбал? – Алекса

– Фудбал сам почео да тренирам већ са пет година, а био сам врло добар ученик.

Поздрав Огњене, један си од ретких играча који су у последње време играли у Звезди и за које се види да играју срцем! То се најбоље види када постигнеш гол… Начин на који га прослављаш… За кратко време си постао љубимац навијача, па си тако, тренутно, и мој омиљени играч, у кога полажем велике наде 🙂 Било би лепо када би дуже остао у Звезди… Видим да се већ многи клубови интересују за тебе. Због начина на који си прославио Милијашев гол у дербију, био сам убеђен да си га ти постигао, али сам тек на успореном снимку видео је Милијаш стрелац. Какав је осећај победити Партизан, и то после преокрета? Каква је била атмосфера у свлачионици пре утакмице, на полувремену, а каква након утакмице? Поздрав од Банета из Ниша!

-То је нешто најлепште што може да се деси фудбалеру Црвене звезде. Сви знамо шта и за нас и за њих значи дерби, и наравно за наше навијаче, тако да мислим да је то најслађа победа која може да се оствари у црвено-белом дресу.

– Пре утакмице смо ишли у Ковилово, јер смо желели да се склонимо од свих прича које су кружиле у јавности и по новинама. Желели смо да остваримо неки свој мир, да бисмо мирно ушли и у утакмицу, и тако је и било пре почетка. На полувремену, иако смо губили 2:1, веровали смо у себе, веровали смо да можемо да преокренемо утакмицу, да имамо снаге за то, и мислим да смо то и показали. На крају, наравно, била је тотална лудница. Први пут у историји дербија, једна екипа је успела да преокрене утакмицу, и били смо због тога сви много срећни и задовољни.

Здраво Огњене, пре свега један велики поздрав од Теодоре 🙂 Моје прво питање је која ти је омиљена Звездина песма , а друго, ко ти је омиљени играч 🙂 Желим ти све најбоље и пуно успеха у наставку каријере!

– Омиљена песма ми је „Још давно к’о дете“. Од фудбалера бих издвојио Каванија и Фалкаа. Ето, њих двојицу волим да гледам.

Поздрав Огњену од Бојана. Имам два питања. Прво, на ком стадиону у домаћој лиги увек волиш да играш, и да л’ се познајеш са неким фудбалером Партизана?

– Тешко питање. На пример, у Ужицу је била лепа атмосфера. Био сам два пута тамо, и много је лепа атмосфера. Мислим да премало таквих гостовања има у нашем фудбалу. Осим Ужица, издвојио бих и Крагујевац.

– Познајем неке фудбалере Партизана из младе репрезентације, међу њима су пре свега Јојић, Саша Мрковић…

Огњене, омиљени играч ми је био Касалица, али од када си ти дошао постао си за мене најбољи. Да ли имате јаче емоције након победа или након пораза? Поред кога седиш када идете на гостовања? – Дуња

– Много ми је тешко када изгубимо, а исто тако када победимо, много ми је драго и много сам срећан. Не бих могао да се одлучим када су „јаче“ емоције.

– У аутобусу углавном свако има по два седишта, тако да не седимо један поред другог.

Ти си „класична деветка“, свака ти част за све голове и за труд који дајеш. Такав један шпиц нам је требао. Само тако настави. Моје питање је у ком делу Новог Сада си живео ? Поздрав, Милан, Нови сад.

– Живео сам у Булевару Ослобођења, код футошке пијаце.

Када радиш анализу сопствених утакмица, да ли радиш сам или са неким, и чиме си незадовољан у утакмици против Слободе? – Александар

– Зависи, када сам код куће, волим да погледам на интернету голове, акције, шансе… Када сам са неким у друштву, такође, мислим да је то нормално за сваког фудбалера, као што је нормално да радимо анализе и са тренером. Задовољан сам својом игром у Ужицу, уосталом, дао сам два гола.

Ћао Мудри, прво бих хтео да ти честитам на головима у Ужицу који су нам вратили наду да можда ипак можемо до титуле. Што се питања тиче, оно је следеће: Занима ме, онако искрено, како си се осећао кад си дао онај други гол? Али онако, звездашки искрено. Хвала ти још једном, и све најбоље ти желим – Владан

– Хтео сам буквално да прескочим трибину. Осећао сам се као да ми је пао велики камен са срца, толико је било олакшање.

Да ли си онај други гол у Ужицу посветио свом тренеру који је увек уз вас ? На тренингу, ко те највише „бије“ ? Бравоооо имењаче, само тако настави… – Огњен.

– Наравно, дотрчао сам до њега и њему сам посветио гол.

– На тренинзима нисам до сада имао неке оштре дуеле са својим саиграчима, али ту можда предњаче Спајић и Пантић, они воле да буду мало оштрији, али то је и добро, мислим да треба да буде и мало „крви“ на тренингу, јер се онда то са тренинга пренесе и на утакмицу.

Да ли испод дреса носиш неку мајицу, или у штуцни или копачки, неки предмет, која/који ти представља неку врсту амајлије, која ти помаже да се на терену увек нађеш на правом месту у право време, или је то ипак само таленат? – Стеван

– Не, не носим никакве амајлије нити предмете, премда јесам мало сујеверан.

Оги, свака част за све оно што си до сад пружио у дресу Звезде, у потпуности си оправдао наша очекивања јер смо у теби добили велико појачање. Желим ти од свег срца да наставиш у истом ритму. Питања за тебе, да ли би више волео да се са Звездом пласираш у Лигу шампиона или да са репрезентацијом одеш на Светско првенство? И друго питање. Пошто су већина твојих саиграча укључујући и тебе велики звездаши, ко се међу вама онако највише издваја и ко је то највећи Делија? Велики поздрав – Момчило

– Пошто сам сада суспендован за репрезентацију и нећу моћи да играм квалификације, онда ни немам дилему. Више бих волео са Звездом да се пласирам јер је и реалније, с обзиром да могу да играм.

– Тешко је говорити о таквим стварима, али мислим да је Милуновић исто мало луд што се Звезде тиче, и дефинитивно ми је један од главних кандидата. И сам је у пар наврата то исто изјавио, па мислим да је он један од главних.

Поздрав Огњене! Прво да ти кажем да ме највише подсећаш на Хулка и по изгледу и по стилу игре 🙂 А питање је, када сматраш да је најбоље да се оде у иностранство и да ли ћеш обрадовати све Делије и остати у Звезди макар још 2-3 сезоне док се потпуно не афирмишеш и развијеш као играч? Поздрав од Луке из Подгорице.

– Мислим да играчи не треба тако млади да напуштају наш фудбал, јер имамо јако јако пуно младих и талентованих играча који јако брзо напусте нашу земљу. Мислим да то није добро, јер да они играју у нашој лиги, и првенство би било много квалитетније. Ја не размишљам о томе, јер сам фактички пре годину дана почео да играм нашу Супер лигу. На моју срећу, имам велику минутажу у Звезди а и претходно у Јагодини. Имам још четири године уговора са Црвеном звездом, али наравно да се ту питају и људи из клуба.

Оги ти си краљ, прави разбијач од нападача, нећу да те питам уобичајена питања, само ми реци ко те је научио да се градиш тако добро? 🙂 Мислим да је то твој највећи квалитет, поздрав, Душан.

– Не знам, то је можда и урођено. Отац ми је такође био јак на лопти, можда је нешто и до гена.

Прво да ти честитам на победи над Слободом. Свака част мајсторе, да тебе није Звезда би била у пуно више невоља… Моје питање за тебе: који ти је најлепши тренутак од кад си дошао у Звезду? И како си се осећао на дан дербија када си обукао дрес Звезде и знао да ћеш играти пред скоро пуном Мараканом? Пуно среће у следећем мечу против Војводине… Александра из Чикага 🙂

– Сигурно ми је најлепши тренутак тај мој деби са три гола. Лепши деби нисам могао да пожелим.

– То је био стварно невероватан осећај. Нисам имао трему да бих рекао да су ми се одсекле ноге, али било је позитивна атмосфера и на трибинама и око нас. Сваки играч живи за то да изађе и одигра највећу утакмицу на овим просторима, и јако сам био задовољан због тога јер сам за 21 годину то остварио, а многи играчи нису доживели у својој каријери да играју дерби, играчи попут Банета Ивановића, Коларова…

Честитке Мудром на досадашњим утакмицама и головима за нашу Звезду!!! Који тренуци су ти до сада у каријери били најтежи а који најлепши?Да ли можеш да издвојиш неки гол који ти је посебно драг и који је то? Пуно среће у даљој каријери и још пуно голова у дресу наше Звезде! Поздрав!

– Најтежи тренутак ми је био онај када сам раскинао уговор са Војводином. Тада сам имао 19 година и нисам знао где ћу. Имао сам код себе папире у колима, до краја прелазног рока је остало још 10 дана, а ја буквално нисам знао где ћу играти. Тражио сам клуб, играо бих макар и у трећој лиги, само да имам контиунитет играња иза себе. Тих недељу дана док нисам нашао други клуб, било ми је много тешко. Најлепши тренутак, наравно, потпис за Црвену звезду, то је нешто најлепште што може да се деси играчу који игра у нашој лиги.

– Дао сам срећом доста голова,тако да не могу да издвајам, сваки ми је драг. Ипак, можда је најбоље рећи да још увек чекам свој најдражи гол.

Да ли можеш да ми објасниш шта се дешава у клубу, зашто смо испали из Купа? Теби као звездином голгетеру желим све најбоље и да постигнеш што више голова! – Тута

– Дошли смо до ситуације да смо након сваке битне утакице коју смо добили, наредну изгубили или играли нерешено. Не знам, и нама је необјашњиво да смо испали. Имали смо отворен пут, све нам се поклопило да опет освојимо Куп, али десио нам се ОФК Београд, и надам се да се неће поновити.

Ћао Огњене, великииии поздрав од Наташе. Ти си ми најомиљенији играч као прво због твојих постигнућа у Звезди али и зато што смо рођени истог датума 🙂 Занима ме када играш, да ли играш главом или срцем? Наташа

– Играм и главом и срцем. Главом дајем голове, а играм срцем 🙂

Поштовани Огњене, мишљења сам да је Звезда с твојим доласком добила голгетера каквог дуго није имала. И да си узео дрес са бројем 91, број који те како си рекао асоцира на легендарну генерацију која је освојила Куп Шампиона… Да ли би сада када би знао да ће Звезда освојити ЛШ са тобом за 5-10 год. потписао доживотни уговор са Звездом без могућности да играш у неком другом клубу и постанеш легенда клуба попут Драгана Џајића..?

– Што се мене тиче, ја бих одмах потписао да останем цео живот у Црвеној звезди, када бих знао да ће све бити у реду. Ја сам као мали сањао да обучем Звездин дрес. Опет кажем, да је боља ситуација у нашој држави, када бих ја знао да ћу моћи себе да обезбедим овде, никад не бих напуштао Црвену звезду. Не кажем да сам алав за парама или да играм да бих зарадио милионе, већ једноставно желим да обезбедим себе и своју породицу. Када бих знао да ће све бити како треба овде, не бих размишљао о напуштању Звезде.

Ког би фудбалера волео да видиш у Звезди? – Немања

– Писало се негде да ће можда Косановић из Пољске доћи у Црвену звезду, на пример њега бих волео да видим овде. Били смо цимери у репрезентацији, и знам да се ради о много добром играчу, и ако морам да кажем неко име, нека то буде Косановић.

Никада нисам био на терену док је север био пун, а ја сам једна од “делија-северњача”. Питам ја тебе: Какав је био осећај, доле на терену, док је горела северна трибина за 143. вечити дерби ? Да ли се некад окренеш ка северу, видиш 15,000 људи, чујеш како грми север? Занима ме кад видиш и осетиш све то… Шта кажеш у себи? Поздрав од Леше, све најбоље у каријери.

– Нормално да се окренем, јер просто је немогуће да се не окренеш и не видиш и не чујеш ту атмосферу. Некад у тим тренуцима када губимо, када нам не иде, када нам треба гол… Тада нам највише значи њихова подршка, и себи кажем да морам да дам све од себе да бих обрадовао не само њих на стадиону, него и све Звездаше широм света.

Оги, да ли те мотивише повратак Џаје на Маракану па самим тим желиш да покажеш све своје квалитете и своју борбеност на терену као он некада? Да ли можеш да заузмеш прво место на листи стрелаца у јелен супер лиги, и постизањем тих голова помогнеш Звезди да врати титулу на Маракану? Пуно поздрава од Воје.. 🙂

– Пуно нам значи када таква легенда стоји на челу клуба, и то је још једна обавеза више за нас да покажемо да вредимо и да имамо квалитет за Црвену звезду.

– Ја се стварно не оптерећујем тиме да ли ћу бити први стрелац или не. Ја у сваку утакмицу уђем потпуно посвећен… Мени је најбитније да Црвена звезда победи. Да ли ћу ја дати гол или не, мислим да је мање битно. Ја јесам најистуренији и од мене се и очекују голови, то је мој посао, али резултат Звезде ми је на првом месту.

Ћао Огњене. 🙂 Занима ме шта ти се чини као најпозитивнија ствар на Маракани и какве тренинге највише волиш? Сашка 🙂

– Па баш та атмосфера. Мислим на целокупну слику, јер Црвена звезда је највећи клуб на Балкану. Волим када на тренинзима вежбамо завршницу.

Велики поздрав за Огњена Мудринског! Општи је утисак да си један од најбољих “класичних” нападача у последњих неколико година наше Црвене Звезде! Лично мислим да је твој највећи квалитет срчаност и извандредна борбеност. С тим у вези, моје питање гласи: да ли је истина да те зову Тајсон? Чуо сам да тај надимак носиш још из Србобрана (из детињства). Ако је тачно – дефинитивно се тај надимак поклапа са твојом борбеношћу! Слободан Чавка

– Не, то није тачно, никада ме тако нико није звао.

Када би имао моћ да бираш који би играч из 91 генерације био? Ког би изабрао? – Јован

– Рецимо, нека то буде Дарко Панчев.
Поздрав Мудри… Е овако не знам да ли ме се сећаш, исто смо годиште ја сам пре играо за Банат и Пролетер из Зрењанина, често смо играли против вас на турниру у Каћу, а ја сам увек добио тебе да чувам и морам признати никад није било лако. Да пређем на питање, да ли си увек веровао да си подједнако добар као Алексић, Митошевић и Катаи из твоје генерације, мада никад ниси добио шансу у Војводини као сви други? Срђан Зрењанин

– Сећам се утакмица против Баната, и вероватно бих те препознао када бих те видео… Што се тиче питања, Катаи не игра истуреног нападача, није мој тип играча, као ни Митошевић који је задњи везни. Не играмо исте позиције и не може да се гледа на тај начин ко је бољи. Нисмо се никада упоређивали, били смо клинци. Били смо добар колектив, и свако је давао свој максимум на својој позицији.

Поздрав, Огњене! Мене занима како је реаговао Пантић кад си изјавио за програм утакмице с Партизаном да би волео да упознаш његову девојку и у чему је штос с тим вашим пецкањем? Мене је баш насмејало. Жив био и настави у истом ритму. Сале из Земуна

– Ми смо добри другари, и можемо да се зезамо на тај начин. Нема ништа лоше у томе што је он мене мало пецкао, а потом и ја њега. Позитивно је реаговао, насмејао се и нема ту никакве љутње.

Поздрав Огњене! Уобичајено је да поједини играчи повећују своје постигнуте голове некоме. Да ли и ти имаш ту навику и ако имаш коме си посветио претходне? – Александра

– Посветим понекад гол, али не размишљам о томе. Никада нисам скидао дрес да би показао мајицу на којој нешто пише… Нисам то радио, али посветим голове најдражима.

Оги, је л’ волиш јафу? 🙂 пс. Одличан си, само тако настави! :Д Омиљени у Звезди! Маја Симић

– Волим јафу 🙂

Реал или Барса, Арсенал или Челзи? – Михајло

Реал и Арсенал.

Да ли знаш са колико енергије твој отац прати сваку твоју утакмицу на трибинама? – Вељко.

– Знам, како да не знам, он је такав откад знам за њега. Мислим да он има трему пред неку моју утакмицу као да он треба да изађе на терен, а не ја. Знам, уверио сам се много пута колико учествује у свакој мојој утакмици.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

 

Повезане вести

13 comments

Chinez нов 30, 2012 at 11:38

Fala Bogu da ste malo promenili sajt, od prelaska na ovaj novi, do danas je bio ocajan. Sad vec lici na nesto.

Reply
Драган нов 30, 2012 at 13:29

Радимо и даље, али не стижемо све одједном, никако није крај..

Reply
VESICU ODLAZI! нов 30, 2012 at 01:18

Necu i ne zelim da verujem da zlo Vesic ostaje u klubu.Ipak,strasno me nervira sto se opet pominje ta mogucnost,suska se oko toga pa znaci da nije ta prica bas bez osnova.To bi definitivno znacilo da smo mi najveci mazohisti jer drzati coveka za koga se vezuju najcrnji dani u kk pa zatim u fk,ja stvarno ne mogu da zamislim da to nekom sa cistim umom moze da padne na pamet!Strasno cu se razocarati ako je istina za ovo zlo i ako ga ne budemo konacno i definitivno proterali.Kazem opet,ako je to istina.

Reply
Andrej нов 29, 2012 at 23:32

Dati Filipu Jankovicu da procita ovaj intervju, posebno deo o tome kako je Zvezdin dres bio Mudrom decacki san…

Reply
MILAN KG нов 29, 2012 at 23:08

ovaj momak uz jos 3ili 4 igraca treba da ostane ostale treba oterati dovesti pravog trenera i igrace napasti titulu sa 200 posto. maksimovica,mikica,dimitrijevica… oterati to je bruka i sramota ko igra za zvezdu odbrana je brukaza klub kao da smo amateri primili smo 20 golova.

Reply
delija_md нов 29, 2012 at 19:20

http://www.mozzartsport.com/vesti/nedeljnik-otkriva-dzaja-umesto-toleta-vesic-ostaje-u-zvezdi-piksi-najveci-krivac-za-dug
Ovo nikako ne miriše dobro.
Mislim da se ne treba praviti urota protiv Karadžića, on realno nije krivac (ili nije jedini krivac) za naše neuspjehe posljednjih godina. Treba napraviti jaku i stabilnu Crvenu Zvezdu, a nema jake Zvezde bez jakih ljudi i tu prvo mislim na Džaju. Šta će on na čelu FSS? Ako Zvezda uzme titulu odmah će mu groblje pjevati „Džajo lopove“ i eto ti preslikane situacije kao i sa Karadžićem.
Vesić ostaje? Pa tu je neko lud 100%. Vesić mora da leti. Nisu Luka,Ažda i Bucko ti koji su sami uništili CZ u ovoj odlazećoj upravi. Ako se sadržaj ovog članka obistini podhitno treba bojkotovati FK zbog zaštite Gorana Vesića.

Reply
MILAN KG нов 30, 2012 at 01:02

ovo sto je objavio mocartb nena veze sa realnoscu kakav vesic itd dzaja je presednik treba skupstina da izabere dzaju izbori su gubljenje vremena

Reply
CZHN нов 29, 2012 at 18:32

A Janković sanjao Milanov… 😳 Mudri je Pančev!!!

Reply
. нов 29, 2012 at 17:55

Ког би фудбалера волео да видиш у Звезди? – Немања

– Писало се негде да ће можда Косановић из Пољске доћи у Црвену звезду, на пример њега бих волео да видим овде. Били смо цимери у репрезентацији, и знам да се ради о много добром играчу, и ако морам да кажем неко име, нека то буде Косановић…..
I na fb je Pantić napisao Kosanoviću pre mesec dana videćemo tebe kad dođeš,a ovaj odgovorio mene nisu zvali a i ne verujem..nešto tako,tako da ako Janković ostane Kosanović prvo pojačanje 🙂

Reply
. нов 29, 2012 at 17:56

kao ne veruje da će ga zvati i stavio smešak 🙂

Reply
dexy122 нов 29, 2012 at 22:24

Ako Jankovic ostane, je kljucni deo celog tvog komentara, a nadam se da ipak nece. On je jedino solidan u skautingu, ali ni tu mislim da nije nesto veliko uradio, posto godinama poznaje ove igrace koje je doveo.

Reply
Marko Vozdovac нов 29, 2012 at 17:41

Glavu bih na panj mogao da stavim da je fizicki najjaci igrac u nasoj ligi! Samo gazi majstore!

Reply

Leave a Comment