Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаКошарка

Вукоичић: „Спречити Динамов шут за три поена“

Мајкл Скот
Мајкл Скот
Мајкл Скот

Летом преко Рима у уторак у 18 сати и 30 минута кошаркаши Црвене звезде ДИВА крећу у поход на Сардинију. Црвено-беле у среду 28. новембра од 20.45 очекује дуел са Динамо Сасаријем. Биће то реванш правог „револверашког“ окршаја од пре седам дана у коме су ове две екипе заједно постигле 220 поена. Изабраници тренера Владе Вукоичића су у том мечу, уз велику подршку навијача славили јако важну победу (116:104) и тако дошли на корак од пласмана у други круг.

– Динамо наставља са добрим играма и победама у шампионату Италије, и даље је у кругу водећих екипа – почео је причу тренер црвено-белих Влада Вукоичић.

У прилог Вукоичићеве приче иде податак да је Динамо Сасари у последњем колу Палаканестра савладао Ваноли Кремону тесним резултатом 80:78, у неизвесној пенал завршници. Екипа тренера Ромеа Сакетија одиграла је потпуно другачију утакмицу за разлику од оне у Пиониру. То се највише огледало у чињеници да су имали дупло више шутева за два него за три поена, а да је Тортон убацио „само“ седам поена за разлику од београдских 33.

– Та њихова утакмица са Кремоном не мора да буде показатељ. Ипак, пажљиво ћемо анализарати тај меч и покушаћемо да извучемо поуке и утврдимо колико је дефанзивна поставка Кремоне условила такву њихову игру у нападу. Оно што већ знамо је да Сасари у Еврокупу има једну победу из јединог меча који су у досадашњем току такмичења играли на свом терену. Уколико желе да остану у трци за пласман у други круг, а сигуран сам да желе, они морају да победе. Из тог разлога ће сигурно бити мотивисани и концетрисани. Са друге стране ми смо свесни да евентуалном победом оверавамо пролазак у други круг, а то ће значити да настављамо серију добрих резултата и даљи рад у добром расположењу –објаснио је Вукоичић.

На питање који би био најефикаснији модел игре против изразито шутерске екипе каква је Динамо Сасари, Вукоичић је рекао:

– Најбољи рецепт је да не треба да играмо на велики број поена. То нисам желео ни прошле седмице у Београду, али тако се десило, а добра је ствар што смо имали успешан одговор на такву игру. На Сардинији морамо да играмо са много више контакта, са бољом одбраном и да чешће прекидамо њихову транзициону игру. Не смемо да им дозволимо лаке поене из транзиције што је њихова главна одлика, и никако не смемо да им дозволимо отворене шутеве за три поена.

Вукоичић је у значајној мери порпавио форму великог борја играча, а из последњег дуела АБА лиге са Цибоном у Загребом запаженим ролама истакли су Марко Симоновић и Лука Митровић, који у досадашњем току сезоне нису имали израженији учинак:

– Никога посебно не бих издвајао, ни позитивнио ни негативно, јер ми смо тим. Да би неко добио прилику и одиграо добро неко други мора да седи на клупи. Све то што се дешава је један део планиране ротације. Можда су нека имена у Загребу против Цибоне изненадила, али ово сезона је дуго. Немогуће је да се добар резултат гради и заснива на петорици или седморици играча, ако свих 12 нису у погону, онда нема среће. Сигуран сам да ће од утакмице до утакмице неко други да искочи, али то је прави пут – закључио је Вукоичић.

Директан пренос утакмице Динамо Сасари – Црвена звезда ДИВА обезбеђен је на ТВ Б92.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

4 comments

zvezda нов 27, 2012 at 22:05

dok srce kuca u nama ti ZVEZDO………………..

Reply
Stefan нов 27, 2012 at 13:22

Vukoicic me je pozitivno iznenadio sa recenicom da se tim sastoji od 12 igraca a ne od 5 ili 7 kao sto smo do sada imali. . samo neka ovako nastave i podrska ce biti jos veca!

Reply
Cira нов 27, 2012 at 12:01

Pravi trener,pravi igraci,prava Zvezda,jos da i Delije budu prave i pocnu da navijaju i u ABA ligi i bice sve savrseno.

Reply
veliki pravi zvezdas нов 27, 2012 at 11:56

Idemo kosarakasi Crvene Zvezde na pobjedu protiv Sasarija tamo u goste jer vi to mozete nasi kosarkasi Crvene Zvezde 😀

Reply

Leave a Comment