Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Crvena zvezda podelila 66 garnitura dresova

Vladan Lukićsa predstavnicima klubova

U medija centru stadiona Crvene zvezde, održana je konferencija povodom akcije „66 garnitura dresova za 66 godina“. Crvena zvezda u 2011. godini slavi 66 godina postojanja, 66 trofejnih godina, uspešnih godina koje su protekle u trofejima, velikim igračima i velikim utakmicama. Takođe, Crvena zvezda, što nije tajna, nije u finansijskoj situaciji u kakvoj bi želela da bude, ali to ne znači da Klub nema fudbalsku odgovornost prema fudbalskoj Srbiji, a ta odgovornost se ogleda i u ovoj akciji, u kojoj FK Crvena zvezda želi da pomogne onima koji su u nižim ligama, imaju omadinske selekcije, i koji su baza srpskog fudbala.

Konferenciji su prisustvovali i predstavnici svih 66 klubova dobitnika dresova, a prisutnima se obratio predsednik kluba, Vladan Lukić.

– 66 godina za ponos je iza svih nas. Mi koji smo danas u FK Crvena zvezda na mestima na kojima smo trenutno, imamo obavezu da nastavimo jedan utabani put koji su izabrale generacije koje su stvarale ovaj klub. To je pre svega povezanost sa narodom Srbije. Crvena zvezda ima obavezu bez obzira na situaciju u kojoj se nalazi, da održava blizak kontakt sa svojim narodom, jer je Crvena zvezda jedan od najvećih stubova ovog naroda. Toga smo svesni, i zato nam ovo ne pada teško, i zbog toga ćemo raditi slične akcije i u budućnosti. Crvena zvezda ima mnogo izazova. Jedan od tih izazova su, naravno, rezultati. Mnogi drugi se ne vide, ali ih imamo svakodnevno. Iskoristiću priliku da vas pozovem da sutra dođete na utakmicu mladih timova Crvene zvezde i Zenita, i da pozdravimo velikog prijatelja srpskog naroda, Vladimira Putina, da pokažemo koliko smo odani i verni svojoj Crvenoj zvezdi i naravno svojoj Srbiji – rekao je Vladan Lukić, i nastavio: – Ova akcija upravo pokazuje to. Mi imamo svoje probleme, ali znamo kolike probleme ima fudbalska Srbija, i dok ne dočekamo neka srećnija vremena, moramo da se ispomažemo. Na taj način smo razmišljali kada smo pripremali proslavu 66. rođendana. Znamo da ovo nije previše i da neće rešiti sve vaše probleme, ali isto tako želimo da damo zadatak nekima koji isto tako mogu da pomognu da se uključe u slične akcije, da razmišljaju o budućnosti našeg fudbala, naše dece i našeg sporta. Bio nam je veliki problem da izaberemo, jer nam se preko 200 klubova obratilo. Trudili smo se da teritorijalno Crvena zvezda bude prisutna u svim krajevima Srbije. Crvena zvezda nema nameru da stane, hoćemo napred, verujemo u bolje sutra. Još jednom, ponosni smo na 66 godina istorije našeg kluba, i ponosni smo na ono šta Crvena zvezda planira u budućnosti da uradi, kako za sebe, tako i za srpski fudbal.

Podsećamo, dobitnici garnitura koje broje 20 komada dresova su:

FK Rudar Alpos, Aleksinac
FK Prva iskra, Barič
Škola fudbala Lola, Batajnica
FK Gradnulica, Beckerek
FK Petar Puača, Beograd
FK Bulbulderac, Beograd
NK Borac Bobota, Bobota
FK Pusta Reka, Bojnik
FK Crvenka, Borča
FK Jedinstvo, Bosnjace/Lebane
FK Crvenka, Crvenka
FK Sloga, Čalma
FK Sloga, Ćićevac
FK Sloga, Donje Vidovo
FK Hercegovac, Gajdobra
FK Crvena zvijezda, Gajevi
FK Trgovački, Jagodina
FK Heroj, Jajinci
FK Radnički, Jaša Tomić
OFK Jelen, Jelenče
FK Knjaževac, Knjaževac
FK Timočanin, Knjaževac
FK Trepča, Kosovska Mitrovica
FK Rudar, Kosovska Mitrovica
FK Šumadija, Kragujevac
Škola fudbala Buba Mara, Kraljevo
FK Krivaja, Krivaja
FK Zvižd, Kučevo
FK Ibar, Leposavić
FK Polet, Nakovo
FK Hajduk Veljko, Negotin
FK Velež, Nevesinje
FK Mladost, Oplanić
OFK Tekstilac, Paraćin
FK Sloga, Petrovac na Mlavi
FK Polimlje, Prijepolja
Klub navijača, Prokuplje
FK Bukovik, Ražanj
FK Levač, Rekovac
FK Graničar, Riđica
FK Crvena zvezda, Rusko selo
FK Morava, Sirča
FK Ozren, Sokobanja
FK Zadrugar, Srpski Miletić
FK Stanišić, Stanišić
Škola fudbala Dominus, Surčin
ŽFK Šabac, Šabac
FK Vojvodina, Tovariše
FK Polet, Trbušani
FK Jedinstvo, Ub
FK Radnički, Valjevo
FK Morava, Vladičin han
FK Vlaška, Vlaška
OFK Vrbas, Vrbas
OFK Sokolovo
FK Krtinska
FK Rakovica
FK Umčari
FK Bip
OFK Ribare
Škola fudbala Futog
škola fudbala Fut
Škola fudbala Dušanovac
Škola fudbala Vračar
Škola fudbala Fer plej
FK Borac Vranesi, Vrnjačka banja

Повезане вести