Moja Crvena Zvezda
БлоговиВладимир

Спрема ли се промена у систему Лиге шампиона?

У свеопштим дешавањима која се у последње време догађају у и око Фудбалског клуба Црвена звезда, као и недавно одржани 143. вечити дерби између Црвене звезде и Партизана (3:2), неопажено се провукла једна вест која у много чему може променити изглед фудбалске Лиге шампиона у будућности.

Пре неколико сезона први човек Европске куће фудбала (УЕФА) Мишел Платини је направио, мислило се револуционарни корак у реорганизацији елитног такмичења. Формирањем „две квалификационе стазе“ омогућено је и клубовима који долазе из мањих и сиромашнијих фудбалских савеза да омиришу играње са европским фудбалским великанима. Међутим, предлози који сада стижу од председника можда и најбољег светског клуба Барселоне, могу из корена променити изглед елитног такмичења.

Наиме, председник Барселоне Сандро Роселпредложио је промену формата Лиге шампиона. По његовом предлогу квалификациони циклуси би били укинути, а право учешћа у Лиги шампиона имали би шампиони свих европских националних шампионата. Тиме би се број

Sandro Rasel, predsednik FK Barselona

учесника такмичења повећао на 64. Учешћем свих националних савеза број клубова би био 53, а преосталих 11 учесника дале би најјаче европске фудбалске лиге (Шпанија, Енглеска, Немачка, Италија, Француска,…). Клубови би у првој фази били подељени у 16 група са по четири екипе (двокружни бод систем), а по две првопласиране обезбедиле би пласман у шеснаестину финала када би се такмичење играло по куп систему (по једна утакмица код куће и у гостима).

Овим предлогом број мечева које би најбољи европски клубови одиграли у походу на трофеј би се повећао са досадашњих 11 (6 у групи, по две у четвртфиналу и полуфиналу и једна у финалу) на чак 15 (по два додатна меча би се играла у 1/16 и 1/8 финала). Тиме би свакако и финансијски аспект такмичења добио на већем значају, а са друге стране и клубови чланови мањих савеза би добили прилику да се такмиче са нејбољим европским фудбалерима.

Што би се народским језиком рекло; „И вук сит и овце на броју“

Повезане вести

10 comments

DeckyStrasni нов 23, 2012 at 06:16

mislim da u ligi sampiona treba da igraju sampioni. koliko ih je u ovakvom fomatu igralo ligu sampiona a da nikad nisu bili sampioni svoje drzave?

Reply
veliki pravi zvezdas нов 21, 2012 at 23:04

Licno ja bih ovo volio vidjet da vidimo koliko nasa Crvena Zvezda moze u Evropi zato nam je potrebna prava uprava sto prije pravi sitem u kojem ce se znati kako i sto se radi u Crvenoj Zvezdi zato je dobro sto su vraceni poput Dzaje ,Stojadinovica ,Covica i ostalih zvezdasa sada treba njima pustit da rade stvari koje su druge uprave Crvene Zvezde trebale da naprave ja sam uz sva radna tijela koji se nalaze Dzaja ,Stojadinovic ,Covic jer oni su vratili vjeru u nasu Crvenu Zvezdu i nadamo se dolasku jos sponzora u Crvenu Zvezdu 🙂

Reply
brother нов 21, 2012 at 22:12

Ovo je bilo očekivano .Gospoda iz Evrope se zasitila fudbala pa su stadioni poluprazni doduše neki. pa sad malo da unesu sveže krvi u LŠ.Oni očekuju da će postići veće interesovanje ali to mogu samo ako se mi vratimo na mesto uspeha.ОД РОЂЕЊА МОГ НИЈЕ ПРОШЛО БЕЗ ИМЕНА ТВОГ НИ ДАН НИ ГОДИНА ЗВЕЗДО ЦРВЕНА

Reply
Zvezdas нов 21, 2012 at 18:10

Ovo je glupost. Da igraju ekipe iz Andore, San Marina, Albanije, Letonije, Litvanije, Lihtenstajna, Kazahstana, Luksemburga, Malte? Glupost cista!!!

Reply
delija нов 22, 2012 at 11:53

gde ti je srbija ovde

Reply
Spartanac нов 22, 2012 at 20:05

Mega glupost!!!!Stvar je vrlo prosta….Ako mi ne mozemo da dodjemo u LS ovim sadasnjim putem ,to je zato jer nemamo kvalitet.Primamo petarde u avgustu ili oktobru isto ti se vata!!!!!A i ne znam koga mi lazemo…
PA DESET PUTA JE VECA SATISFAKCIJA OVIM SADA SISTEMOM UCI NEGO TIM!!!!Mislim bilo bi super,samo nemas prosto pravo da se isto radujes……mislim da je ovo glupost!!!!Treba zadrzati ovaj sistem,ali foram LS promeniti u smislu da ucestvuje vise klubova!!!Mislim da mi igra LS neki Ekranas ,Nefci i Ael,a da ne igra Valensija,Arsenal,Salke,Bajer je smesno! :facepalm:

Reply
Goran нов 22, 2012 at 20:11

Ako ćemo po tvome onda te zemlje ne treba da igraju kvalifikacije za evropsko i svetsko prvenstvo jel?

Reply
mister нов 21, 2012 at 16:44

Nema šanse da se ovo desi. Pa zašto se prešlo sa starog kup šampiona na ligu, nego da bi se dobilo više jakih utakmica, više sponzora, više love… Ne verujem da ikome u uefi pada napamet da se vraća na staro. A ovo bi upravo bilo to…

Reply
Kartman нов 21, 2012 at 15:49

Jeste da bi konacno to bila Liga SAMPIONA,jer bi ucestvovali svi nacionalni sampioni,ali kako bi tek onda mafija iz Humske namestala,selo im veselo,da im selo veselo.

Reply
redi kruger нов 22, 2012 at 14:46

moramo i mi krenuti da namestamo .Zvezda sampion! svi u napad.

Reply

Leave a Comment