Moja Crvena Zvezda
Звездаши широм светаКошарка

Pešić: Zvezdaši, spasite posrnulog diva!

Svetislav Pešić

Svetislav Kari Pešić je doveo Valensiju među osam najboljih ekipa u Evropi, ali uprkos velikom poslu, ne propušta da prati zbivanja u srpskoj košarci. Aktuelna dešavanja u Crvenoj zvezdi, koja je posle njegovog odlaska 2009. godine, strmoglavo padala s vrha regiona (igrala u polufinalu Jadranske lige, finalu domaćeg šampionata i kupa) ne samo na sportskom već i finansijskom planu. Pešić smatra da je kucnuo čas da se svi kojima je crveno-bela boja u srcu, aktiviraju i pomognu u projektu spasavanja posrnulog diva sa Malog Kalemegdana.

Finansijski problemi Zvezde nisu od juče, niti se dešavaju samo u njoj. To traje godinama. Veliki deo Evrope se takođe muči s finansijama, a kod nas je, recimo, Partizan samo zahvaljujući sjajnim rezultatima uspeo da „odloži“ probleme. Mislim da je sada idealna prilika da veliki i pravi zvezdaši izađu na videlo, ne samo oni koji su igrali u klubu, već iz svih sfera. Po mom mišljenju, to je jedino rešenje za Crvenu zvezdu – ističe trofejni stručnjak u izjavi za Novosti.

Posle burne godine, rešenje je na pomolu u KSS. Već je izvesno da će našu košarkašku federaciju voditi tandem Dragan Đilas (predsednik) i Dejan Bodiroga (potpredsednik).

Dolazak dva mlada, ambiciozna i uspešna čoveka je u pravo vreme. Ne mislim samo kada je u pitanju izbor selektora, već, pre svega, što ličnim kvalitetima mogu mnogo da pomognu. Samo jedan od njih ne bi mogao da uspe u tom poslu, ali su kao tandem idealni.

Trofejni stručnjak će biti jedan od tri srpska trenera, koji uz 11 igrača iz naše zemlje učestvuju u četvrtfinalu Evrolige. Pešićeva Valensija ispred sebe ima madridski Real, pa se postavlja pitanje može li da napravi još jednu senzaciju i da posle preskakanja prvog i drugog kruga, nadmaši i „kraljevski klub“, kako bi se početkom maja našla u Barseloni.

Повезане вести

4 comments

Comments are closed.