Moja Crvena Zvezda
ИзвештајСпортско Друштво

Утисак недеље: Дербији „два од два“, „манекени“ наставили да брукају грб

Сви Звездаши били су сведоци сјајних партија већине наших спортиста у протеклих неколико недеља. Од средине окотобра, момци и девојке у црвено-белом у различитим спортовима пружају сјајне партије и доносе радост својим навијачима. Тако је (углавном) било и овог пута. Само да није било Карабурме.

Одатле ћемо и почети, како би оно лоше оставили на почетку. Фудбалери Црвене звезде, односно „манекени“, како су их назвали навијачи после меча са ОФК Београдом, успели су да забележе и трећи пораз у последњих пет мечева, а други везани и тако у вечити дерби уђу у минусу од невероватних осам бодова. Ово њихово „достигнуће“ је утолико веће ако се зна да на Карабурми нису упутили ударац у оквир гола, а да су једини срце на терену оставили најстарији, Ненад Милијаш, и најмлађи играч, Урош Спајић, који је на овом мечу први пут у каријери почео меч у стартној постави и оправдао очекивања. Звездини репрезентативци Младеновић, Максимовић, Вешовић, Милуновић, Касалица, Бабаљ, а овога пута и Мудрински, изгледали су као група рекреативаца, која је дошла да се истрчи на новембарској кошави. ОФК је сасвим заслужено славио, а пораз је могао бити и убедљивији. Шта су навијачи рекли на крају меча, погледајте на следећем снимку:

Са друге стране, наше даме у копачкама наставиле су страшну серију. Овог пута, лак плен био је Нови Бечеј, који је убедљиво поражен. На крају је било чак 6:0. Звезда после овог меча наставља трку за шампионску титулу, а играма у претходних неколико недеља, наше девојке доказале су да за њу имају квалитет.

Први меч у овом такмичарском колу у црвено-белом одиграли су Звездини делфини. И то какав меч. У најважнијем мечу у досадашњем току сезоне, Звезда је савладала вечитог ривала након тачно 19 година и показала да наше време полако али сигурно долази. На крају, на Ташу препуном Делија: Звезда – Партизан 8:5.

Исти успех остварили су кошаркаши. Фантастичном игром, кошаркаши Црвене звезде наградили су око 300 својих навијача, који су у гротлу Пионира били јачи од 20 пута бројнијих противничких навијача, попут њихових љубимаца, који су почистили ривала. Од самог старта, наш тим је показао квалитет, разлика се кретала између +13 и +19, а само у два наврата домаћи су покушали да се врате у меч. Први пут, након искључења Катића, а други у завршној четвртини, када је њихов крајњи домет био -9. Трио Американаца Скот – Браун – Нелсон, уз сјајне Савовића, Катића, Суботића, Ракочевића и Радивојевића на крају су дошли до коначних +14, што је можда био и најреалнијиј исход ове утакмице. Партизан мт:с – Црвена звезда ДИВА 78:92.

И кошаркашице су наставиле сјајну серију. Овог викенда пао је на гостујућем терену Беочин, па наше девојке и даље имају максималан скор у новој сезони и вероватно ће до самог краја домаће лиге бити доминанантне, а онда покушати да се супротставе екипама из регионалне лиге на што бољи начин. Беочин – Звезда 69:78.

Рукометаши Црвене звезде настављају да одушевљавају навијаче! Након консолидовања стања у клубу, наши момци коначно су могли да се посвете само дешавањима на терену и резултат је одмах дошао. Овог пута су на веома тешком гостовању у Црвенки савладали домаћи тим са 28:26 и тако се попели на четврту позицију на табели. Браво, момци!

Рукометашице нажалост нису успеле да славе. У малом дербију, Миленијум је био бољи и славио минималним резултатом – 24:23.

Одбојкаши и одбојкашице наставили су без већих проблема победничку серију. Момци су наставили да доминирају у домаћем првенству, а овог пута су били бољи од Спартака. Резултат је био 3:1. Ово је била и добра увертира за меч који у Лиги Шампиона већ сутра играју против моћног француског Тура.  И одбојкашице су биле убедљиве и са максималних 3:0 савладале екипу ТЕНТ-а у Обреновцу.

Када је реч о „малим“ и борилачким спортовима, наши спортисти су остварили солидне резултате.

Куглаши су успели да победе Банат и остану у врху табеле. Резултат је био 5:3, а меч је био веома неизвестан, о чему сведочи разлика од само три чуња, колико су наши куглаши оборили више од свог противника. Након ове победе, Звезда се налази на деоби 5. места. У исто време, извучени су парови за Куп Србије. Наш тим састаће се са екипом Кордуна у хали новосадског СПЕНС-а.

Нажалост, рвачи нису успели. Они су у Кањижи поражени од екипе Потисја, са 5:4 и тако остали на претпоследњој позицији на табели, са 11 поена.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

 

Повезане вести

11 comments

Heroes нов 12, 2012 at 19:14

vecito smo u minusu, pre 4 kola smo imali bod prednosti … TITULA misaona imenica !!!

Reply
monako нов 12, 2012 at 19:03

Cudo Jankovic sada nije rekao da tim ima KARAKTER,daj bre nesposobnjakovici sa vesicem i kompletnom upravom MARS IZ ZVEZDE.
vesicu ODLAZI

Z A T V O R za celokupnu upravu sa vesicem na celu.

Reply
cane нов 12, 2012 at 16:25

hahahaha MILIJAS ostavio srce na terenu???? Ne volim da komentarisem ali ovo sam morao. Nema sporijeg igraca od njega, ja njega nisam video da je uklizao da je imao malo jaci duel, za njega ne postoji rec sprint. Sve sto ima je taj sut i centarsut….. Mi smo mrtva ekipa, od ove igre ne moze sporije!!!! KADU MAAAJSTORE!!!!! Najsporiji vezni red imamo u ligi!!! Da bar trce bila bi druga prica. Zvezdin dres zasluzuju SPAJIC, MIJAILOVIC, SAVICEVIC, LAZOVIC, KADU, KASALICA, MUDRINSKI I VESOVIC!

Reply
marko нов 12, 2012 at 18:36

Vezni red treba da bude agilan… Da se konstantno krece (trckara) po terenu, da se nudi i i osvaja prostor… Mi radimo sve suprotno… Imamo 2 ista igraca na sredini Milijas i Milivojevic… I normalno je da ne mozemo da se sastavimo na sredini terena… ajde da ne duzim… Mnogo toga ne stima…

Reply
cane нов 12, 2012 at 19:47

Normalno!!! Ne znam samo kako ih nije sramota onako da trckaraju i da se ne bore!

Reply
Laki нов 12, 2012 at 16:15

Ti isti manekeni su bili bogovi prosle sezone kad su dobili groblje 3 puta za redom.To nisu drugi fudbaleri,i nisu mogli da zaborave da igraju,i nema razloga da se vredjaju.Sta sad, sanse su nam minimalne,al aji dibijemo derbi imamo 5 bodova manje.

Reply
Лијандер нов 12, 2012 at 16:36

Сећате се да смо на јесен 2010. имали -5 па смо дошли у ситуацију да ако добијемо у дербију освајамо титулу,тако да ако неким чудом победе у дербију шансе постоје.

Reply
aleksandar нов 12, 2012 at 16:40

Po mom misljenju to su igraci koji imaju kvalitet, ali koje motivisu samo velike utakmice. Oni odigraju extra u derbijima, protiv Bordoa itd. A gube od Spartaka, Jagodine… Jednostavno njima nije dovoljan motiv dres Crvene Zvezde, to je ocigledno, nego gledaju i protivnika. Zato je Partizan sampion, igraci odigraju isto i u Evropi i u JSL. U Evropi puknu, ali je to sasvim dovoljno za osvajanje JSL.

Zvezdini navijaci idu da gledaju Zvezdu, dok fudbaleri gledaju ime protivnika.
Partizanovi navijaci gledaju ime protivnika, dok je njihovim fudbalerima najvaznije da igraju za Partizan, nebitno kakav je protivnik.
E zato oni imaju bolji tim, a mi bolje navijace

Reply
cincar нов 12, 2012 at 17:24

A ko je taj koji trreba da motivise igrace, da spremi taktiku, da povecava kondiciju, da bbrine za formu igraca, da…? Mislim da je on glavni i jedini krivac.

Reply
@Laki нов 12, 2012 at 17:44

Gresis,bili su bogovi kada su tu bili Robi,Tosic,Kadu,Evandro,i Borha!!!!

Reply
ЦЗБГ 3 нов 12, 2012 at 21:06

Лаки НЕ С*РИ! Да ли си ти био на Карабурми или макар гледао преко ТВ? Онако се не бори за црвено бели дрес. На Карабурми смо требали још више да их вређамо.И још нешто свака част што су добили 3 дербија али ми 6 година немамо ј****у титулу и од прошлости се не живи. НИЈЕ ВЕРСАЋИ НИЈЕ АРМАНИ ТО ЈЕ ДРЕС ЗВЕЗДЕ ВИ МАНЕКЕНИ!

Reply

Leave a Comment