Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаОдбојка

Црвено-бели усрећили Младеновчане

Акција Министарства омладине и спорта Републике Србије „Додир Лиге шампиона“ после посете одбојкашица Осечини, наставила се и данас, када су одбојкаши Црвене звезде посетили Младеновац. Велики број деце одазвао се у Спортском центру Младеновац, који су од тренутка доласка црвено-белих па све до краја манифестације, неуморно јурили од једног до другог играча како би се сликали, добили њихове потписе на мајицама, рукама и паприићима.

Ако Митић и другари до сада нису знали шта је то бити успешан и познат спортиста, данас у Младеновцу су осетили и сигурно да ће то памтити до краја живота, баш као и клинци, професори и наставници, који су се дружили са српским шампионима.

Промоција одбојке и Лиге шампиона су у још једној Општини, можемо слободно рећи, и више него успешно прошле. Првотимци Црвене звезде и локалног клуба Младеновац, иначе чалан Прве лиге, играли су се одбојке са дечацима који су тек начинили прве одбојкашке кораке, а затим су у помешаним саставима одиграли и једна ревијални сет. Победник није био битан, колико осмеси и аплаузи многобројне публике која их је посматрала. Сви су кућама отишли задовољни са обећањем да ће се опет срести на некој утакмици у елитном такмичењу или евентуално видети „преко мреже“ када многи дечаци буду стасали у велике одбојкаше.

Баш као и дан пре у Осечини, пре ревијалног дела правила о фер плеј игри прочитали су Милан Перић и Вук Милутиновић из Звезде односно Немања Лазаревић из ОК Младеновац. Присутне је поред Александра Боричића председника ОСС и Драгана Атанасова, помоћника министра МОС-а, поздравио и Горан Михајловић, председник ОК Младеновац:

Захвалио бих се Министарству омладине и спорт, као и Одбојкашком савезу Србије и одбојкашима Црвене звезде који су дошли у Младеновац како би промовисали спорт који је јако популаран у нашем месту. Такође захвалио бих се директорима свих школа који су омогућили да дечаци и девојчице дођу у великом броју како би присуствовали сјајној манифестацији, дружили се са нашим одбојкашима. Искрено се надам да ће макар неко од ове деце једног дана озбиљно заиграти овај спорт и можда обући дрес репрезентације на који ћемо сви бити поносни – рекао је Михајловић.

После ревијалног сета момци су дуго остали на терену како би испоштовали сву дечицу, а највише „посла“ око давања аутограма и сликања имали су капитен Михајло Митић, Филип Стоиловић, Лазар Копривица, док је већина девојчица желело да се слика са Максимом Буцуљевићем, Филипом Вујићем и Вуком Милутиновићем.
Један од организатора акције „Додир Лиге шанпиона“ је и Зоран Аврамовић, директор Маркетинга Црвена звезда:

 – Догађај „Додир Лиге шампиона“ у Осечини и Младеновцу је показатељ колики је значај добрих спортских радника и да је заиста могуће успоставити снажну и чврсту везу између Министарства омладине и спорт, Одбојкашког савеза Србије и локалне самоуправе. Пуне дворане у Осечини и Младеновцу су срећна, весела и расположена деца, а они су најбољи доказ да је могуће пренети део атмосфере великих утакмица и у мање градове, али да је потребно имати енергију и амбиције – каже Аврамовић и истиче да су одбојкаши и одбојкашице дивни спортски идоли и узори:
Одбојкаши и одбојкашице Црвене звезде су заиста били и у Осечини и у Младеновцу дочекани као праве спортске звезде и својим понашањем су то узвратили. Одбојка је такав спорт да се на овакав начин бори за своје место у друштву.

После лепог дружења уприличен је коктел у локалном ресторану, а многи су истакли, међу њима и Александар Боричић, да је ово тек почетак и да ће се акција спроводити током читаве сезоне.

Хвала Министарству за омладину и спорт и општини Младеновац што су омогућили да младост и лепота буду на истом месту. Поздравио бих све малишане и радује ме што су окупљени на једном месту око исте идеје, а то је одбојка. Желим вам да останете добри дјаци, да играте одбојку и једног дана ћете сигурно бити шампиони – рекао је Боричић.

Спорт није рат

Драган Атанасов, помоћник министра за омладину и спорт обратио се дечици у Младеновцу:

Малишани добродошли на акцију „Додир лиге шампиона“. Овом манифестацијом желимо да вам покажемо да спорт није рат. Постоје много лепше ствари у којима можете уживати, а одбојка је дефинитивно једна од њих. Захвалио бих се Одбојкашком савезу Србије, општини Младеновац али и министарству за омладину и спорт који су вам омогућили да шампиони србије буду баш у вашем граду.

Популаризација спорта у Србији

И у Осечини и у Младеновцу међу представницима Црвене звезде били су и Ана Аврамовић, генерални секретар клуба и Ласло  Лукач спортски директор клуба:

Морам признати да сам стварно одушевљена, пројекат Министарства омладине и спорта је стварно изузетан. Када видим ову лепоту и младост и оволико деце који се радују и у крајњем случају наше играче и играчице који се играју са њима са великим уживањем, стварно сам пресрећна. Мислим да је ово прави пројекат и права промоција одбојке и да ће сигурно многа од ове деце играти одбојку, вероватно ће неки бити и репрезентативци и мислим да је ово прави пут за популаризацију спорта у Србији – рекла је Аврамовићева која сматра да је одбојка прави спорт који промовише фер плеј игру.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Какво је Ваше мишљење о овој теми?

Повезане вести

3 comments

veliki pravi zvezdas нов 9, 2012 at 11:55

Bravo vam ga odbojkasi Crvene Zvezde svaka cast za ovako dobru akciju ,vi ste svijetla tacka SD Crvena Zvezda tako ste stice ugled i postovanje odbojkasi Crvene Zvezde 😀

Reply
CZHN нов 8, 2012 at 21:19

ODBOJKA-SVIJETLA TAČKA!

Reply
Skaut нов 9, 2012 at 16:06

Ovde spomenuti Nemanja Lazarevic iz Ok Mladenovca,decko je pravi biser, 94′ godiste…navija za Zvezdu od malena,i dobro bi nam dosao. 🙂

Reply

Leave a Comment