Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Robi i Vešović pred BSK

Robi i Vešović

Crvenu zvezdu u nedelju 20. marta očekuje izuzetno važan duel sa BSK-om. Posle poraza od Partizana u Kupu Robert Prosinečki ističe psihološki faktor kod svojih igrača, koji je za njega sada najvažniji.

Svi smo još pod utiskom utakmice protiv Partizana, i mislim da je treba što pre zaboraviti, što neće biti lako. U nedelju igramo sa BSK-om i treba da se vratimo u normalu. Potrebna nam je motivacija, želja za dobrim rezultatom i dobra igra. I dalje se igra fudbal, i u utakmicu moramo ući 100%. Čeka nas teška utakmica, u kojoj će protivnik igrati defanzivno sa svih 10 igrača iza lopte, ali mislim da ćemo se uzdignuti i da ćemo biti dobri i pobediti – rekao je Prosinečki.

Marko Vešović se takođe nada dobroj partiji.

– Teško je naći motiv i želju posle poraza u derbiju, stvarno nas je to poremetilo, pogotovo jer smo imali svoje šanse. Ali nadam se da ćemo se protiv Borče skoncetrisati i pružiti što bolju partiju, a pre svega imati mnogo bolju realizaciju. Nadam se i da ćemo obradovati publiku sa nova tri boda i da ćemo nastaviti trku sa Partizanom.

Prokomentarisao je Vešović i svoje partije.

– Prva polusezona mi je bila adaptacija na novu sredinu i na profesionalni fudbal, u Budućnosti sam igrao 7 utakmica po 15 minuta, tako da nisam imao neku ozbiljniju pripremu za ovaj nivo. Najbitnije mi je da sam uspeo da postignem taj prvenac, da probijem led i dobijem neko lično samopouzdanje, i nadam se da ću u narednim utakmicama pomoći ekipi da postigne neki veći rezultat.

Robert Prosinečki se osvrnuo na probleme svog tima kod prekida.

– Naglašavao sam da nam je to problem i pre utakmice, i još kad smo počeli pripreme. Ne zabrinjava me ofanzivni prekid toliko, koliko defanzivni, iz kojeg smo opet primili gol. Radićemo na tome, ja se nadam da ćemo to poboljšati. Probaću na svakom treningu da radim defanzivni skok, da svako prati svog igrača, da budu blizu. Kroz cele pripreme smo imali taj problem, i opet se ponavlja. Da nije bilo tog gola, verovatno bi tok utakmice bio drugačiji. Nakon tog gola, utakmica se prelomila. Mi smo napali, otvorili smo se i pokušavali da damo gol i sebi olakšamo situaciju pred revanš, ali samim tim smo ostavljali više prostora protivniku. U svakom slučaju, radićemo na tome, ja ću probati i da pričam sa igračima i da pokušamo da popravimo skok, jer je evidentno da tu imamo problema.

Novinare je zanimalo da li je Vilotić igrač koji može da popravi taj segment Zvezdine igre.

– Radi se o igraču koji će nam biti potreban. Igrao je celu utakmicu protiv Jagodine, 30. min protiv Partizana, videćemo da li će biti sprema za dalje. Mislim da treba polako sa njim, ne treba dečka preforsirati, tako ja gledam. On je tu, radi odlično, dobro se oseća, i nadam se da ćemo i sa njim dobiti na tom defanzivnom skoku – rekao je Prosinečki.

Bio je ljut šef stručnog štaba zbog nepotrebnih žutih kartona.

– Obaviću razgovor danas sa igračima, nažalost juče nisam bio tu. Mislim da je to najveći probem, za mene je to problem. Ja ne mogu da verujem da su Tošić i Koroman dobili drugi žuti. Ja ću sa njima razgovarati, to je za mene nedisciplina. Oni ne razmišljaju u datom trenutku da mi imamo još jednu utakmicu, da ima još 90 minuta. I ko kaže da mi u tih 90 minuta ne možemo nešto napraviti? Pa mi smo pokazali da možemo da igramo dobro, imali smo nekoliko stopostotnih šansi, da smo dali onaj gol utakmica bi imala drugačiji tok. Zašto u prvih 15 minuta ne bismo mogli da damo gol Partizanu? A ako damo, ili ako damo ili tada, ili u prvom poluvremenu, onda je sve moguće. U redu, gubimo 2:0, ali meni je krivo što nemam Tošića i Koromana za revanš utakmicu. Razumeo bih da je bio neki start, ali u pitanju je prigovor, i mi smo izgubili dva igrača za derbi. To je nedisciplina o kojoj ja pričam.

Kakva je situacija sa Adijem, i da li biste sada nešto drugačije uradili što se utakmice u Kupu tiče?

Dečko je povređen. Ima problema sa mišićem, koji je imao i u toku utakmice sa Inđijom kada je izašao. Pokušavao je da se oporavi, i dan pred utakmicu se osećao dobro, ali je zadnjih 15 minuta treninga ponovo osetio bol u mišiću. Ako bude polovično spreman, neće igrati, igraće samo zdravi. Što se utakmice tiče, lako je biti general posle bitke. No, ja verujem da možemo u revanšu kroz našu igru da ostvarimo rezultat. Mi igramo, stvaramo šanse, nismo imali sreće da damo gol, ali smo akcije izradili. Kaduova akcija je izrađena akcija, Borhina akcija je izrađena akcija, Evandrova takođe. Mislim da smo dobro fizički spremni, i da ćemo već u nedelju odigrati dobru utakmicu iako će igrači i dalje razmišljati o Partizanu, ali ja ću pokušati da ih za ova dva dana motivišem i nateram da razmišljaju samo o BSK-u – rekao je Prosinečki, i dodao da ovoga puta neće reći startnu postavu. – Nisam bio juče, tako da ne znam koji su igrači spremni. Koroman ima neki problem, kao i Ninkov. Ovoga puta neću reći sastav, jer ne znam koje igrače ću imati na raspolaganju. Juče su Žare i Mare odradili trening oporavka, a ja ću nakon današnjeg treninga znati mnogo više. Lično ne poznajem ekipu BSK-a, ali ćemo do utakmice pogledati neke snimke, a i Žare i Mare će mi preneti neke stvari jer ih oni poznaju. Ja ću gledati nas, jer meni je naša igra bitna.

Повезане вести

6 comments

Comments are closed.