Moja Crvena Zvezda
ИзвештајСпортско Друштво

Фудбалери бацили сенку на сјајан викенд Звездиних спортиста

Помало нелогично, викенд је за спортисте спортског друштва Црвена звезда завршен тек синоћ, мечом одбојкашица против Спартака. И овог викенда наши спортисти били су сјајни, као и претходног, али су фудбалери покварили одличан утисак и били једини који су поражени.

Као што је познато, они су на свом терену поражени од Јагодине, резултатом 2:1, уз слабу игру, али и очајно издање судијске тројке, која је прекршај на 18 метара од Бајковићевог гола „увукла“ у 16 метара и поклонила пенал гостима. Наши играчи после тога нису успели да се врате у живот и до краја су примили још један гол, који нас је одвео на -5. Судије су суспендоване, на Маракани је заседао УО, али бодови су остали у Јагодини…

Кошаркаши Црвене звезде декласирали су мађарски Солнок у Пиониру (103:74), у 8.коло АБА лиге и наставили низ, након победе у Скопљу. Била је то и сјајна увертира пред меч против Орлеана, у Еврокупу, где ће Звезда учествовати након две сезоне. Меч се игра у среду у 19:15, а карта кошта 300 динара. Сви у Пионир!

Кошаркашице су биле још убедљивије од кошаркаша. На крају, Звезда – Челарево 104:59. Сјајна партија Радовићеве, Станаћев и осталих показују још једном да им у домаћем првенству нема премца и да би ове сезоне коначно могле да озбиљније парирају екипама из регионалне лиге и направе корак напред у односу на претходно сезону.

И рукометашице су наставиле победничку серију. Овога пута, у Шумицама је пао Раднички. Наше девојке славиле су са 34:31 и овом победом, другом у низу, кренуле ка горњем делу табеле.

Наше даме у копачкама наставиле су доминацију у домаћем првенству. У недељу су у Пожаревцу савладале истоимени домаћи тим са убедљивих 4:0 и остале раме уз раме са водећим Спартаком из Суботице у борби за титулу.

Одбојкаши Црвене звезде наставили су шампионски низ. У Љигу су декласирали домаћи Спартак са максималних 3:0 и остали усамљени на челу табеле. Чини се да ће Митић, Вујић и екипа и ове сезоне лако проћи кроз домаћи шампионат и бити први фаворит за освајање шампионске титуле. Одбојкашице су, попут својих мушки колега, славиле против Спартака, а резултат је био 3:1. Тиме су показале да  полако улазе у препознатљиву, шампионску форму и да ће и ове године бити главни фаворити за шампионску титулу.

Џудисти су и овог викенда били одлични и у два тешка меча остварили по победу и реми. Противници су били Рекорд, против којег су наши борци одиграли 5:5 и Жандармерија, која је савладана са 6:4. Одличан викенд наших бораца, који су, предвођени олимпијцем Герасименком наставили са фантастичним резултатима.

Стони тенис је такође донео победе, и у мушкој, и у женској конкуренцији. Момци су у Супер лиги славили у Пожаревцу резултатом 4:2, док су девојке биле боље у оквиру 5.кола прве лиге од Унирее у Уздину са 4:1. Стонотенисери овог победом остају у трци за прво место, па се након 5 кола налазе на деоби трећег места, са скором 4:1, док стонотенисерке имају максималних 5:0 и налазе се на врху табеле.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

 

Повезане вести

Leave a Comment