Moja Crvena Zvezda
ОсталоЏудо

Сјајни џудисти освојили нове бодове

Један од оних спортова који није испраћен како доликује и заслужује, а готово сваког викенда обрадује навијаче Црвене звезде свакако је џудо. Наши џудисти и овог викенда били су сјајни и освојили три бода у веома тешким борбама, против Жандармерије и Рекорда, у дербију кола.

Први меч завршен је резултатом 6:4 (30:20), а други ремијем – 5:5 (10:10), а наши џудисти, као и комплетан стручни штаб може бити задовољан оваквим расплетом ситуације, када је реч о овом викенду.

Момци су испунили све што смо планирали. Екипа Жандармерије је за свако поштовање и управо због тога нисмо желели да ризикујемо ни у једном мечу“ – истакао је Саша Трпковић тренер прве екипе ЏК Црвена звезда, за званични сајт нашег клуба.

Када је реч о дербију кола, против Рекорда, Трпковић је изјавио:

„Са екипом која има одличне борце потребно је бити крајње опрезан. Овај дуел са Рекордом је практично био и дерби кола који је овога пута завршен нерешено. Важно је да су момци радили одлично и да су на најбољи начин бранили боје нашег клуба. Ми према плану, корак по корак идемо ка циљу, уласку у плеј оф.“

Јунак дана сигурно је био Дмитри Герасименко, један од најбољих спортиста нашег СД-а у протеклих неколико година, који је био повређен, али је и поред тога у малом дербију савладао Кукоља и тиме још једном показао квалитет.

„Кукољ је заиста одличан борац. Мени је изузетно драго да сам уз подршку наших Звездаша са трибина и то са повређеном руком успео да га савладам и донесем важне бодове мојој Звезди“, закључио је за званични сајт џудо клуба сјајни Дмитри Герасименко.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

 

Повезане вести

Leave a Comment