Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Robi do licence i bez škole

Robert Prosinečki

Nećkali su se i većali, naš i hrvatski fudbalski savez, oko davanja licence Robertu Prosinečkom, a sve je na kraju na sebe preuzela u potpunosti UEFA, koja je sada dodatno pomogla našem treneru.

Naime, Evropska kuća fudbala je omogućila našem treneru da mu se bez pohađanja škole koju je trebao da upiše u Beogradu, omogući dobijanje licence ubrzanim putem.

Naš trener će pred predstavnicima UEFA i hrvatskog saveza u Zagrebu polagati ispit na temu „Igra Barselone u oba pravca“, i ukoliko položi (treba li sumnjati?), omogućiće mu se dobijanje sertifikata PRO licence, sa kojim će moći da vodi bilo koju ekipu na svetu, kao i reprezentativne selekcije.

Ono što je davno trebalo da bude urađeno, konačno je dobilo svoj epilog, a Robi će licencu dobiti onako kako su je dobila i druga slavna imena evropskog i svetskog fudbala.

Sa druge strane, oni koji su „kočili“ ovaj proces, i kroz medije pokušavali da omalovaže Robija i Zvezdu, ponovo će imati razloga za nezadovoljstvo, nakon ove poslednje odluke UEFA.

Gledajući igre Crvene zvezde ovog proleća, i mnoge druge stvari koje je Robi „doneo“ u klub, potpuno ih razumemo zašto su pokušavali na svaki način da spreče Robija da sa klupe predvodi našu Zvezdu. Šteta je njihova samo što u tome – nisu uspeli.

Posle ove odluke UEFA, nema potrebe se ikada zapitati zašto nas najveći rivali toliko ne vole.

Повезане вести

6 comments

Comments are closed.