Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Navijači protestovali danas na Kališu

Protest navijača

Navijači Crvene zvezde su se danas okupili na Malom Kalemegdanu, kako bi izneli svoje zahteve rukovodstvu košarkaškog kluba. Generalni menadžer Mirko Pavlović, koji je znao za ovaj protest, u tim trenucima nije bio u klubu, već „negde na sastanku“, kako je rečeno.

Evo i spiska zahteva navijača:

1. Sazivanje Skupštine u roku od 7 dana.

2. Hitan sastanak Upravnog odbora (onog dela koji nije podneo ostavku) i postavljanje v.d. predsednika.

3. Zaustavljanje odliva igrača do sazivanja Sednice UO, kako bi KK Crvena zvezda u Superligi imala mogućnost da se ravnopravno bori sa rivalima na parketu.

4. Utvrđivanje poslovanja u prethodnih 10 godina i raspodele novca prijatelja kluba u prethodnih 6 meseci.

5. Utvrđivanje prave funkcije Mirka Pavlovića (pokazivanje dokumenata UO kojim je postavljen na funkciju) i utvrđivanje opravdanosti plate od 2.500 evra.

6. Hitan odlazak samozvanog generalnog menadžera Mirka Pavlovića.

7. Ispitivanje zašto KK Crvena zvezda nema generalnog sponzora i koji su razlozi nepotpisivanja unosnog ugovora o generalnom sponzorstvu sa kompanijom Lukoil.

Navijači su poručili da će se u slučaju neispunjenja zahteva za nedelju dan vratiti i primeniti mnogo radikalnije mere kako bi pomogli klubu.

„Neće se na ovome završiti, biće nas mnogo, mnogo više…

„Vraćam se u Srbiju za sedam dana. Dao sam podršku navijačima, jer su oni deo kluba, a drago mi je da je sve proteklo mirno. Pavlović je samo zaposlen u klubu, nije funkcioner, pa ne može da ode, već samo da dobije otkaz ako ne radi dobro. Taj čovek je privatizovao klub“, rekao je za „Novosti“ jedan od finansijera kluba Dragan Ristić.

Kako kažu navijači, Žeželj i Pavlović su stopirali sponzorstvo sa Lukoilom.

„Pre dva meseca ponuđeno je generalno sponzorstvo, što mogu da vam potvrde potpredsednici Ristić i Kolaro. ”Lukoil” je hteo da oprosti dug od milion i po evra i da uloži pare u Zvezdu, što su Pavlović i Žeželj stopirali. Neka Pavlović donese dokument sa potpisom bivšeg predsednika Lučića ili v.d. predsednika Kolaroa da je postavljen za generalnog menadžera“, rekao je jedan od Zvezdaša tokom protesta.

Повезане вести

24 comments

Comments are closed.