Moja Crvena Zvezda
Фудбал

Касалица: „Меси је најбољи фудбалер свих времена“

Филип Касалица је слободно време пред данашњи тренинг искористио да одговори на питања која су током протекле недеље стизала на е-маил, а која сте ви постављали. Наш нападач се захвалио свима који су му упутили лепе речи и жеље, и поручио да му је увек задовољство да одговара на питања Звездиних навијача. Као најбоље питање, Филип је одабрао оно које се тиче голмана Бајковића, а цео интервју можете прочитати у наставку.

Foto : crvenazvezdafk.com

Да ли можете и желите да опишете период који сте провели у ФК Срему из Сремске Митровице? Са поштовањем, Ђорђе.

– У Срему ми је стварно било супер. Био сам на позајмици из ОФК Београда, и био сам буквално клинац. Тада су са мном били Бајковић, Спалевић и Марко Николић, који је тада играо за млађе категорије Црвене звезде. Циљ је био да стичемо искуство, и мислим да је то био леп период за мене.

Велики поздрав Филипе! Мене занима да ли сте некад можда размишљали кад сте се почели бавити фудбалом, да ћете једног дана обући Звездин дрес, самим тим постати љубимац севера и својим изведбама на терену увесељавати милионску армију Звездиних навијача? ИВАНА БГ

– Искрено, јесам размишљао о томе, али сам такође мислио да то није толико доступно за мене. Фудбал сам почео да играм отприлике 95, 96. године, није прошло много времена од великог успеха у Барију, и тада су играли у Звезди велики играчи. Сањао јесам, и маштао о томе, али нисам се превише надао.

Ћао Филипе , велики поздрав од Теодоре 🙂 Ја сам велики навијач Звезде и обожавам да идем на њене утакмице. Са ким си најближи из екипе? Желим ти све најбоље и пуно среће у каријери, ВЕЛИКИ ПОЗДРАВ ЗА ТЕБЕ И ЦЕЛУ ЕКИПУ :-*

– Ја сам стварно са свима добар. Са њих неколико се добро дружим, а ако бих морао да издвојим некога од њих, онда би то био Марко Вешовић.

Да имаш моћ да можеш да бираш, који би играч био из златне генерације, тј. генерације 1991. Црвене Звезде? И, занима ме на шта највише обраћаш пажњу на тренингу? (шут, брзина, дриблинг или нешто друго). Велики поздрав од Барбаре, пуно среће!

– Био бих Дејан Савићевић. Што се тиче тренинга, у сваки тренинг улазим максимално. Све зависи какви су тренинзи, да ли кондициони, да ли шутерски… Ја лично волим да играмо „игрице“ на скраћеном простору, школска игра. Те „мини“ мечеве увек играмо у нешто, да ли пицу, или нешто друго. Атмосфера је на таквим тренинзима најбоља, и зато их волим.

Поздрав Филипе, имам два питања за тебе. Занима ме твоје мишљење ко је тренутно у најбољој форми од саиграча, а друго, са колико година си почео да тренираш фудбал и да ли си икада играо на некој другој позицији? Поздрав, све најбоље, и немој да те брине што ниси постигао гол већ дужи период битно је да наставиш да играш као и до сада и да побеђујете 😉 – Никола

– Лука Миливојевић и Мудрински за сада постижу голове и у доброј су форми, али играч који је заиста подигао форму је Никола Микић. Годину дана сам овде, и заиста морам њега да издвојим. Фудбал сам почео да тренирам са седам година, а почео сам као либеро. Не штопер, него баш либеро.То је кратко трајало, а касније сам пребачен у напад.

Ћао Филипе, ове сезоне ниси толико ефикасан са головима као претходне, да ли можда чињеница да играш крилног нападача, а не центарфора, утиче на ту статистику? Поздрав, Андрија Бабовић.

– Искрено, не оптерећујем се тиме. Тих пар првих утакмица, у Европи и првенству, постигао сам пет голова. Потом је дошао Мудрински, ја сам добио нову улогу. Волео бих да постижем голове, наравно, али не оптерећујем се.

Поздрав за Касалицу 🙂 Да ли ти одговара ово лутање по везном реду у току утакмице (леви везни, иза шпица, па десни везни) или ти више одговара када имаш фиксну позицију на терену од почетка до краја утакмице? Синиша, Нови Сад

– Мислим да ми мало више одговара када имам фиксну позицију, али далеко од тога да ми смета да играм и на другим. Углавном ме тренер ставља на позиције које ми нису стране и на којима сам играо и раније, тако да ми није никакав проблем да одговорим тим задацима.

Најпре, једно велико поштовање за човека који је постао наш први прави шпиц, у последње време. Питање: Да ли је могуће да ниси дао Лази лопту на Кипру у 75-ом минуту меча са Омонијом? Свака част за борбу и онај постигнут гол у дербију на Маракани, све си нас много обрадовао тада. Желим ти још доста берићетних сезона и много голова у Лиги Шампиона играјући у Звездином дресу.

– Када су ми говорили тада да сам имао Лазу, рекао сам им да га уопште нисам видео. Касније када сам погледао снимак, схватио сам да сам заиста морао да му дам лопту. Али, и њему сам одмах рекао, у том тренутку га стварно нисам видео.

Foto : crvenazvezdafk.com

Поздрав. Шта мислиш колике су нам шансе да будемо први на табели до краја јесењег дела, и да ли те брине то што у свакој утакмици јуримо резултат ? – Александар

– Можда ме је бринуло у прве две утакмице када смо јурили резултат. То наравно није добро, али сада смо показали да умемо да преокренемо, да имамо карактер и више се не бринем уколико немамо повољан резултат јер знам да можемо свакоме да дамо довољан број голова, уколико одиграмо како умемо.

– Мислим да су нам велике шансе да будемо јесењи прваци. Не само моје, то је мишљење и мојих саиграча, и тренера и свих људи у клубу.

Који ти је најлепши тренутак у Звезди који си доживео од свог доласка? – Наташа

– То је сигурно гол у дербију.

Ћао Филипе. Хтео бих да те питам у коју европску лигу би волео да одеш, тј. да се опробаш? Поздрав – Бојан

– Волео бих да се опробам у енглеској, јер је то најбоља лига, најгледанија, лига са најбољим фудбалом и највећим улагањем.

Поздрав Филипе, одмах ћу да ти кажем да си један од мојих омиљених играча Црвене Звезде. Одмах ћу и да пређем на питање: Зашто увек тако „олако“ паднеш када се близу тебе нађе противнички играч? Наравно, без увреде, нисам рекао да је то нешто лоше, али ме баш занима да ли би могао да будеш мало чвршћи у дуелима? велики поздрав од Делије из Вишеграда.

– Не знам, нисам о томе размишљао. Буде некада ситуација када има контакта да могу можда да издржим на ногама, али ипак паднем. Но, никада нисам исценирао неки фаул или пао без икаквог контакта.

Са ким седиш у аутобусу кад идете на гостовања? Све најбоље у даљој каријери. Алекса Илић Крагујевац.

– Велики нам је аутобус, ја сам на предзадњем седишту. Сам седим, а око мене су Чава, Вешовић, Бајко, Микић, Милијаш и Лаза.

Велики поздрав за брата Касу… Да ли је истина да ти је омиљени играч фудбалер Евертона Фелаини? Јер сам видео да си га пре једно две године чак и имитирао у Новом Саду тако што си носио перику попут његове косе 🙂 Велики поздрав од Ћулума из Новог Сада, желим ти још много добрих игара у дресу Звезде, асистенција и голова…само напред!!! Поздрав!

– То није истина, сигурно нисте видели мене. Немам никакво мишљење, нити о Фелаинију, нити о његовој фризури. Хвала на лепим жељама!

Шта мислиш о Бобану Бајковићу? – Алекса

– Шта ко може да мисли за њега, а да то није нешто најпозитивније? То је најпозитивнији момак не само код нас, него у целој Суперлиги. То је играч који је можда, уз дужно поштовање према великом човеку, популарнији и од наших многих великих играча у своје време. Невероватно је популаран.

Омиљена песма са севера? – Никола

– Има их доста, али омиљена ми је „циганин сам, то не мења ствари, циганин је био и мој стари“.

Поздрав имењаче! 🙂 Коју музику слушаш и које ти је омиљено јело и пиће? 🙂 Филип

– Слушам све, осим метал музике. Што се тиче хране, волим све тестенине. Много волим да пијем Кока-Колу, али не смем да је пијем превише, напротив.

Који је по теби најбољи одбрамбени играч у нашој лиги или против кога ти је најтеже да играш? хвала, Илија.

– Мислим да је најбољи одбрамбени играч у нашој лиги Милан Јовановић. Најтеже ми је било да играм против Видака Братића из Спартака. Веома искусан фудбалер, и никако не волим да играм против њега.

Који ти је најдражи гол у каријери и да ли број 17 има неко значење? Пуно поздрава најбољи си… – Бошко

– Свакако гол Партизану, прошлог пролећа. Што се броја тиче, раније сам у неким клубовима носио 17, а 17. децембра сам рођен, па због тога.

Foto : crvenazvezdafk.com

— Пао сам преко две рекламе, колено ми је било крваво, а ништа нисам осетио. Мислим да сам на главу пао, да бих наставио да трчим ка северу, у то сам сигуран. Осећај је невероватан.

За колико претрчиш 100 метара?- Александар

– Нисам никада мерио, али отприлике ми треба око 12 секунди за 100 метара.

За колико си бржи од Болта , ако трчите према голу Партизана? Марко Бура , 13 година из Београда

– Био бих вероватно бржи од њега када бисмо се тркали ка голу 🙂 .

Ћао Филипе, велики поздрав. Како се ви кад играте утакмицу осећате када губите, а око вас 30 000 делија навија, да ли осећате неки притисак? Коме је најтеже пало када је Роби отишао, и коме је најтеже пала несрећна елиминација од Борда у ЛЕ? Неки кажу да није било фаула и да је пенал симулиран. Срећно даље у првенству па да се радујемо титули на крају.. – Петар

– На самој утакмици, не претерано. Одређени притисак се јави када примимо гол, али ми од тога немамо ништа, ми морамо да га заборавимо. Пет година нисмо узели титулу и свака утакмица нам је под притиском јер нас гледа 70% Србије, и сви нас гледају и очекују победе.

– Свима је било јако тешко након Робијевог одласка, али мислим да је најтеже било Мићку, Бајку, Мики, Чави, Лази и дефинитивно мени. Да је било који други тренер дошао, не би могао тек тако да поврати играче, који су буквално били ван себе… Срећа што је баш Сале дошао, и што је психички вратио играче. О Салетовим људским квалитетима могу да кажем све најбоље, много нам је помогао након одласка Робија.

 Поздрав Филипе! Имам једно шкакљиво питање…. Наиме сви знамо и сви смо поносни што играш за нашу репрезентацију Црне Горе, и знамо да си играо у млађим категоријама репрезентације, али ти си рођен у Ужицу, и одрастао си у Србији. Мене као Србина из Црне Горе занима да ли се ти национално осјећаш као Србин или као Црногорац? Гледали смо те много пута како дижеш три прста итд али треба ми усмена потврда 🙂 Као што знаш у ЦГ репрезентацији има много јавно декларисаних Срба тако да није проблем да кажеш јавно. Уосталом, за нашу репрезентацију играју најбољи независно од националности. Једва чекам да те видим поново под Горицом у црвено-златном дресу! Унапријед хвала на одговору. Поздрав из Подгорице. Лука.

– За мене су Србија и Црна Гора једна држава и један народ, ја сам потпуно аполитичан. Рођен сам у Ужицу, цео живот сам провео у том граду, мајка ми је из Ужица а отац из Подгорице.

С обзиром да си из Ужица, како се слажеш са великим бројем Чачана у екипи? – Вељко

– Супер се слажемо! Имамо три Чачанина у екипи, и са њима се јако лепо слажем. Са Јовановићем играм и у репрезентацији, са Млађом и Лазом се и приватно добро дружим. Ја никада нисам играо те утакмице између клуба из Ужица и клуба из Чачка, можда у млађим категоријама, али ривалство је баш велико, између Ужица и Чачка, Крагујевца, Новог Пазара…

Пре свега велики поздрав за Касалицу! Не могу да се отмем утиску да остављаш срце на терену… то се једноставно види (не може се то ни сакрити, нити одглумити)! Такође, фаулови и картони који си ти “изнудио” нису ништа друго него резултат твоје надмоћи у односу на оне који те фаулове праве! Моје питање је: Да ли се слажеш са мојим мишљењем да је твоја прослава (иначе сјајног (!)) гола на дербију једна од најзанимљивијих у историји Звезде? Наравно, мислим на онај твој пад преко рекламе 🙂 Како се то уопште десило и да ли је то резултат превелике радости? Слободан Ч.

– То је резултат превелике среће и жеље да прославим победу са навијачима. Ја сам се изненадио када сам дошао испред севера, и када сам видео да сам славим гол са навијачима – ништа ми није било јасно, а тек касније када сам погледао снимак, видео сам шта сам заправо урадио, да сам прескочио рекламу од 2 метра, да сам пао… Али док сам трчао ка северу, то ми није био проблем.

Ко је по твом мишљењу најбољи фудбалер свих времена? – Маре

– За Пелеа и Марадону кажу да су најбољи, али ја њих нисам гледао… Од играча које сам гледао, Меси је сигурно најбољи.

Филипе, да ли би волео да одиграш утакмицу у Звездином дресу, али на новом стадиону? – Негован

– Не бих, Маракана има душу, и не бих могао да замислим Звезду на новом стадиону.

Интересује ме да ли имаш девојку, и да ли је то нека озбиљнија веза, и које су ти три најбитније ствари у животу ? Велики позз од Дулета

– Имам девојку, и јесте озбиљна веза. Најбитније стври су ми свакако породица и здравље, а потом наравно Црвена звезда.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Какво је Ваше мишљење о овој теми?

Повезане вести

23 comments

Stevan нов 3, 2012 at 11:52

ne slazem se sa kasalicom

Reply
veliki pravi zvezdas нов 3, 2012 at 11:47

Kasalica tebe bi bolje bilo da manje simuliras da budes malo cvrsci u duel igri ,vise radi na terenu manje simuliraj Kasalica

Reply
njaVa нов 3, 2012 at 10:26

JA SAM SRBIN – CRNOGORAC! 😉

Reply
zvezdas нов 3, 2012 at 09:41

dzaja i piksi su najbolji ikada sa ovih prostora

Reply
Vanja нов 3, 2012 at 00:03

Najbolji bez konkurencije je Pele, zatim Maradona, Zidan,Ronaldo,CR7 pa Mesi…

Reply
ssss нов 2, 2012 at 23:56

idemo sutra da roknemo patlidzan na cair radnicki delije

Reply
Vuco нов 2, 2012 at 23:44

Samo je jedan bog fudbala na zemlji a to je najveci Diego Armando Maradona. Kad budu Ronaldo i Mesi doneli malom klubu tipa Djenova titulu i sami da donesu trofej svojoj reprezentaciji onda mogu nesto da se nadaju. A vi klinci danas 3 puta dnevno gledate ove samozvane zvezde na tv-u pa mislite da su dobri a maradonu nisi imao gde da gledas jer smo imali 80tih samo dva kanala a on je igrao za boku,napoli i barsu bozanski. Znaci Maradona pa prazno pa Dzaja, Seki i Pizon pa ovi cirkuzanti Mesi i Ronaldo.

Reply
redjamo pobede нов 2, 2012 at 22:48

Kasalica ima veliko srce. A najbolji fudbakler svih vremena je Zidan

Reply
CZHN нов 2, 2012 at 22:46

Htio je reći da je Dzaja van konkurencije.

Reply
Zvezda mi je sve нов 2, 2012 at 21:49

Neimar je bolji od Mesija!

Reply
Marko нов 2, 2012 at 21:42

A ti si najsmesniji fudbaler svih vremena.

Reply
M.V.P нов 2, 2012 at 21:10

Ljudi, jel glasa neko, pali smo na cetvrto mesto, mnogooo zaostajemo… :facepalm:

Reply
Levi Brisac нов 3, 2012 at 14:33

kakvo glasanje je u pitanju?

Reply
milos нов 2, 2012 at 21:05

da li admini mozda znaju infformaciju za kolkio je potpisan ugovor sa leagea-om,posto su italijani odgovorili i traze neki novac za isporucenu robu pa me zanima jesu li oni nasi sponzori ili smo mi njihovi pa zbog toga placamo za isporucenu robu…neka prevara opet u najavi,nikako ne kapiram koliko nisko jos mogu da spuste klub,gde je ta granica…

Reply
aleksandar нов 2, 2012 at 20:54

Svaka cast, svakom timu treba jedan igra tipa Gatuzo. To je nas Filip.
Ali ono sto me zabrinjava, ne samo za njega, nego za ponasanje i celokupnu psihologiju nasih fudbalera. Kako moze profesionalni fudbaler da pije koka-kolu i da igraju u picu i ostalu brzu hranu !!?? Za neke druge fudbalere se zna da ne vode puno racuna o zivotu i ishrani. Ne secam se tacno koji, ali jedan od nasih fudbalera (tipa Subasic) gledam intervju i lik izjavljuje „Pa dobro, videcu da u narednom periodu malo smanjim cevape“.
I onda se cudimo sto nas u modernom fudbalu gde sitnice preovladavaju protivnicki evropski timove pretrce i cao zdravo

Reply
lemi нов 2, 2012 at 20:39

Ide Pantela pa Mesi.:)

Reply
dexy122 нов 2, 2012 at 20:33

Kasalica je ciganstura kakvu odavno nismo imali u timu. OBOZAVAM GA!!! On se bori protiv BSK-a ili Bordoa, i takvih nam treba puno. Uvek pretrci celu utakmicu, i ne vuce se kao neki „maestri“. Jedino ga muci ta realizacija, ali na toj poziciji koju on trenutno igra, bi trebalo da pravi asistencije a ne da daje golove. On to i radi, a golovi ce doci. NOZ, ZICA, KASALICA!!!

Reply
Goran нов 2, 2012 at 20:32

Naravno Mesi. Pozdrav i molio bih te da šutiraš malo više ka golu. Kad si mogao nama da uvališ onu golčinu kad si igrao za Slobodu možeš i drugima 🙂

Reply
Šeša нов 2, 2012 at 20:28

Dule derpe! 😯

Reply
Miksi нов 2, 2012 at 20:28

Slzem se MEsi Forever ! a pazi sad ovo sa 〃Legea〃 cirkus kakv se ne pamti sada oni kazu da Zvezda prema njima nije izpunila obaveze .. http://www.sportske.net/vest/domaci-fudbal/ledjea-greska-nije-nasa-102234.htm … CIRKUS SE NASTAVLJA BROCICU … LUKICU NEKA NEKO REAGULE i skinite vise taj 〃Italijnasko – Albanski〃 〃Brend〃 i neka vam neko sasije neki dres do polusezone zimske pauze i onda nadjite normalnu firmu ! ovo je Bruka i Sramota 10 mesec Novembar a jos uvek nema originalnog dresa da se kupi !

Reply
djox delija нов 2, 2012 at 20:05

RONALDO JE BOLJI !!!

Reply
RedBoyCZBG нов 2, 2012 at 20:29

Ствар укуса, увек ће бити препуцавања јер су обојца легенде. Ал оно за мене је Меси најбољи, али респект Роналду… 😛

Reply
CzvBoys нов 2, 2012 at 19:14

Otisli su tuznih lica… 🙂

Reply

Leave a Comment