Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Ubedljiv poraz košarkaša u Zagrebu

Rikardo Marš je nadvisio Luku Žorića na susretu u Pioniru

Košarkaši Crvene zvezde „odradili“ su i poslednji meč u ovosezonskoj NLB ligi. Prema očekivanju doživeli su ubedljiv poraz u zagrebačkoj „kutiji šibica.

Zagreb : Crvena zvezda  107:85 (33:17, 27:25, 26:21, 21:22)

Crveno-beli košarkaši su u prethodnom kolu pobedom nad Olimpijom obezbedili mogućnost da i u narednoj sezoni igraju NLB ligu, ali sve ono što se nakon tog susreta dešavalo, najavljivalo je ubedljiv poraz. Može se slobodno reći da je susret bio rešen i pre polaska u Zagreb, a evidentan kraj desio se već u prvoj deonici, kada je domaćin stekao nedostižnih +16. Ostatak meča bio je za domaćina samo formalnost.

Interesantan je podatak da je Crvena zvezda u meč ušla sa petorkom Cvetković, Nedović, Saičić, Marš i Marinković. U Zagreb nije ni putovao Milošević koji nije nastupio ni protiv Olimpije zbog bolova u leđima, a bila je ovo i poslednja utakmica Džamara Janga u crveno-belom dresu.

Kao po običaju najefikasniji u našem timu bio je Marš sa 19 poena, Nedović je postigao 14, Marinković i Jang po 8, Cvetković i Saičić po 7, Nikolić 6, Radosavljević 5, Drča i Bakić po 4, a Lešić 3 poena. U listu strelaca jedino se nije upisao Vujadin Subotić koji je proveo na parketu i najmanje minuta, svega četiri. Najefikasniji u domaćoj ekipi bili su Žorić sa 24 i Kasun sa 21 poenom.

Sezonu 2010/11 u NLB ligi, košarkaši Crvene zvezda završavaju na 13. poziciji, sa skorom 8-18, čime je ispunjen plan, a to je opstanak u regionalnoj ligi.

Повезане вести