Moja Crvena Zvezda
Куп СрбијеФудбал

Kup Srbije: Partizan-C.zvezda 2:0 (1:0)

Duško Tošić i Princ Tagoe, foto:"Mondo"

Ostaje nam da se prisećamo šansi, a spisak i nije tako mali. Šta bi bilo da je Evandro bolje reagovao na samom početku 2. minuta nakon centaršuta Koromana, da je Koroman nakon slanja Petrovića „po burek“ bolje šutirao, da je Kadu iskosa sa leve strane umesto noge golmana Partizana zatresao mrežu, da je Borha u dva navrata bolje šutirao,…

A ovako…

Partizan : Crvena zvezda  2:0 (1:0)

(Princ Tagoe 4` i 49`)

Dosta dobra fudbalska predstava, koja nam ipak neće ostati u lepom sećanju. U većem delu susreta naši momci su imali inicijativu i stvarali šanse, ali je rival davao golove. U derbi smo ponovo ušli sa minusom. Već u 4. minutu Smiljanić je šutirao ka golu Stamenkovića, loptu je glavom zakačio Tagoe, skrenuo joj putanju i ona se našla u mreži.

Nakon početnog šoka, puleni trenera Roberta Prosinečkog su se vratili u igru i počeli da stvaraju šanse, ali završnog udarca nije bilo. Jedna za drugom su se ređale šanse. U par navrata i domaćin je pripretio, ali pokušaji komšija su bili bezopasni.

U drugom poluvremenu se očekivalo da će naši napadači konačno proraditi, ali je prvo Ilijev imao fantastičnu priliku za crno-bele, da bi samo neki minut kasnije Tagoe u skoku nadvisio odbranu našeg tima i glavom postigao, ispostaviće se i konačan rezultat.

Od tog momenta domaćin se povukao i više razmišljao o čuvanju svoje mreže, dok su napadi momaka u crveno-belim dresovima bili jalovi. A one prilike koje spadaju u stopostotne niko večeras od Zvezdinih napadača nije umeo i mogao da ubaci u mrežu Partizana. Sa druge strane Adija i Ilić su u samom finišu meča mogli i definitivno da reše pitanje finaliste Kupa Srbije, ali su ih u tome sprečili Stamenković i Mijailović.

Ostaje nam nada da se nešto više može postići u revanšu na našem stadionu 6. aprila. Ipak ono što je evidentno, Zvezda je u večerašnjem porazu dobila odličnog igrača u liku Srđana Mijailovića.

Treba napomenuti da je sudijska trojka odlično odradila svoj posao.

PARTIZAN: Stojković ,, Miljković, Savić, Krstajić, Lazevski,  Petrović (od 62. Kamara), Smiljanić, Babović, Ilić,  Iliev (od 72. Adija), Tejgo.

CRVENA ZVEZDA: Stamenković,  Ninkov, Ćosić, Tošić, Mikić (od 58. Vilotić),  Mijailović, Kadu, Evandro,  Borha, Jevtić (od 72. Lazović), Koroman (od 83. Kaluđerović).

SUDIJA: Milan Karadžić (Beograd).

[poll id=“30″]

Повезане вести

87 comments

Comments are closed.