Moja Crvena Zvezda
АтлетикаОстало

Бурна Скупштина АК Црвена звезда

У суботу 27. октобра у просторијама СД Црвена звезда одржана је редовна Скупштина Атлетског клуба Црвена звезда. Од самог почетка Скупштина је била, благо је рећи „бурна“, а све је започело чињеницом да некадашњим члановима АК Црвена звезда, спортским радницима и атлетичарима обезбеђење није дозволило присуство на Скупштини клуба.

Током седнице страсти су се узбуркале још током избора радног председништва, а након тога дошла је на дневни ред и тема која је неизбежна у српском спорту, финансије. ПРедседник АК Црвена звезда, Миодраг Јакшић је тим поводом изјавио:

– Када сам долазио нисам знао колики су дугови клуба и колико је клуб оптерећен. Сада смо на пола пута у ревизији свега тога и поносан сам на досадашњи рад Управног одбора. У 2012. години још нисмо добили средства која нам градски секретаријат дугује, а ти дугови су у нивоу 2 милиона динара. Уговор је потписан и у наредним данима очекујем и исплату. Након тога приоритет ће бити исплата дугова тренерима и атлетичарима. У плану имамо довођење спонзора чиме клуб не би више зависио од од града Београда. Када обезбедимо редовно финансирање кренуће се и у обнову тунела.

Након Јакшићевог излагања ситуацију у клубу изнела је Олга Ацић, почасна председница АК Црвена звезда:

– Годинама бележим резултате клуба и сваког атлетичара понаособ. Учинак у овој сезони је застрашујући. Плаше ме ови резултати. У 2011. години имали мсо 29 репрезентативаца узевши у обзир све узрасте. У 2012. имамо их 15. Никада се нији догодило да велики клуб као што је Црвена звезда заврши на последњем месту Купа шампиона као што се то догодило у 2012. години.

Бурна Скупштина АК Црвена звезда имала је и свој наставак. Наиме, група чланова клуба којој је забрањено присуство Скупштини клуба издала је јавно саопштење које преносимо у целости:

– Ми, пријатељи и чланови АК Црвена звезда, заслужни спортисти и спортски радници спречени смо да присуствујемо Скупштини клуба 27.10.2012. године што представља преседан од када клуб постоји, с`обзиром да је седница отвореног типа и да могу присуствовати сви заинтересовани.

Дочекало нас је обезбеђење које су ангажовали за ову прилику.

Наша жеља је била да помогнемо клубу који је угушен организационо, финансијски, резултатски и стручно. Најавили смо долазак на време, а они су спречили наше присуство како би заташкали своју бруку. Ови спортисти и спортски радници су повређени и понижени од људи којима одавно није место у клубу и који иза себе немају никакву спортску биографију.

АК Црвена звезда је током свог постојања била сениорски и јуниорски првак Европе, девојке су биле вицешампионке Европе, а сада је клуб на последњем месту и зато је наше ангажовање оправдано.

Наша једина жеља је да помогнемо клубу у чије пословање и морал људи који га воде сумњамо!

Саопштење су потписали: Гојко Мићуновић, Бора Писић, Цвијан Писић, Васо Комненић, Горан Деспотовић, Бојан Илић, Милутин Јегдић, Милан Стошић, Дмитар Марчета, Александар Момировски, Никола Гачић и Миленко Гордић. Потписницима су се придружили и Драган Перић и Јелена Радиновић Васић.

Ситуација у АК Црвена звезда у сваком случају није ни мало једноставна. Клуб који је пре готово две и по деценије био на самом врху Европе сада је у незавидном положају и сви они који желе добро клубу морају се уједнити како би клуб изашао из „блата“ и вратио се на место које му припада.

Повезане вести

4 comments

Djoksonidis окт 29, 2012 at 18:58

Mrs iz Zvezde svi koji su doprineli tome da Bekric i Kolasinac predju u redove vecitog rivala!

Reply
veliki pravi zvezdas окт 29, 2012 at 12:30

Tu je potrebna potpuna promjena uprave AK Crvena Zvezda poslat ljude sve u zatvor i vratit u AK Crvena Zvezda sve legende AK Crvena Zvezda potrebna je cistka u AK Crvena Zvezda i FK Crvena Zvezda i povratak legendi ta dva sporta u Crvenoj Zvezdi to Vucic treba da napravi jer ne smije da nestanu AK i FK Crvena Zvezda mora Vucic da rece drzavnim organima da udju u ova dva kolektiva SD Crvena Zvezda da bi Crvena Zvezda napredovala a to ne vazi samo za Crvenu Zvezdu u svakom klubu to treba da se napravi potrebana je svugdje reorganizacija domaceg srpskog sporta

Reply
.o окт 29, 2012 at 10:33

STOOKA! PARDON brane im da udju zato sto su sve smuljali,isto kao i Lukic i Vesic!

Reply
.o окт 29, 2012 at 10:32

SKOTA!

Reply

Leave a Comment