Moja Crvena Zvezda
ОсталоТенис

Година Звездиних тенисера

Slobodan Vojinovic, direktor TK C.zvezda

Убедљиво најтрофејнији клуб Спортског друштва Црвена звезда у 2012. години је црвено бели Тениски клуб. Поводом свих остварених успеха јавности је рецепт црвено-белог успеха на страницама „Спортског журнала“ изнео директор ТК Црвена звезда, Слободан Војиновић:

– Тениски клуб Црвена звезда је пре пет година започео трансформацију у тениску академију. Тај процес је очигледно у овој години почео да даје и велике резултате. ТК Црвена звезда данас има најбројнији такмичарски кадар. У наш клуб не само да долазе деца из Београда и Србије, већ имамо у последње време и пуно страних играча који долазе да уче и раде у Црвеној звезди. Долазе нам играчи из Румуније, Мађарске, Хрватске, тако да слободно можемо рећи да смо већ прерасли нашу средину. Звезда је и у региону преузела примат од традиционално тениских центара као што су Букурешт и Загреб. Ми данас имамо између 160 и 200 рангираних такмичара што нам је омогућило да уђемо у круг академије „Принц“. Малу корист имали смо и од сарадње са Ником Болитијеријем, али је најважније да данас функционишемо као тениска академија у којој се све централно води и сви тренери раде координисано међусобно.

Највећу корист наш клуб је имао из сарадње а ИМГ академијом са Флориде. Научили смо како да радимо у оквиру система, како да већи број тренера ради по једној тениској филозофији. Ми смо једнини клуб који поседује правилник о раду тренера и сви тренери су дужни да на исти начин тумаче основе тениса. Ускоро крећемо и са новом акцијом. Она стартује од децембра, а базираће се на сталном праћењу играча и на међународним турнирима. Црвено-бели такмичари ће одлазити на турнире у пратњи тренера који су задужени за њих. У првом кораку то ће бити гостовања по околним земљама, али врло брзо ће се то проширити и на подручје централне Европе.

Све наведено дало је резултате у 2012. години. Освојили смо пет екипних титула и то све прилично опуштено. Освојили смо сва мушка првенства од пионирског до сениорског и једно женско. Само један меч смо изгубили у једном финалу, а све остало смо освајали са нулом. Сениорску титулу смо освојили са чак 4:0. Јуниорску титулу до 16 година смо освојили такође са 4:0 изгубивши само шест гемова, без иједног изгубљеног сета. Једино смо код пионира изгубили један меч и до титуле стигли резултатом 5:1. Пионирке Црвене звезде су такође првакиње Србије, а наступали смо и у још два финала.

Планови клуба нису мали. Тренажни процес у Звезди иде до врхунског јуниорског нивоа и до средње професионалног. Да ли ћемо успети да направимо искорак у врхунски профи ниво остаје да се види. То је свакоко правац којим би желели да идемо, али за такве резултате потребни су и услови. Морали би да имамо далеко већи број терена и то терена са различитим подлогама. Ипак су финансијски проблеми кочница у многим плановима.

Повезане вести

3 comments

dejan antonijevic окт 27, 2012 at 21:37

Samo jedno obavestenje za sve zvezdase. Poznajem odlicno taj klub, Tosa je srce kluba i skoro svi uspesi u poslednjih petnaestak godina pripadaju najvise njemu. Znam koliko voli Zvezdu, kakav je Zvezdas, koliko voli teniski klub, ali naravno cestitke i Goranu, Bobi, Daci i ostalima u klubu. Veliko BRAVO za prave zvezdase iz teniskog kluba. Procitao sam negde u novinima da je teniski klub prvi i jedini klub u Sportskom Drustvu Crvena Zvezda sa 30 titula, i oni jedini mogu da stave tri zvezdice na grb. Predlazem da se svi ostali nasi klubovi ugledaju na teniski klub. Jos jednom BRAVO za nase tenisere. To su pravi zvezdasi. Zvezda je zivot, sve ostalo su sitnice

Reply
aki окт 27, 2012 at 18:53

Sta da vam se jos pozeli a da vi niste uradili……………………………………………………?
Zgazili ste sve,uzeli ste sve,SAMO TAKO NASTAVITE .
UPRAVA NAJBOLJA a TENISERI JOS BOLJI.

Reply
monako окт 27, 2012 at 18:45

Svaka cast.
Jos samo da niste skromni i necete da kazete ZVANICNO JE TK CRVENA ZVEZDA najtrofejniji klub u SD CRVENA ZVEZDA ne samo ove nego i predhodnih godina.Toga naravno ne bi bilo da nemate dobru upravu na koju bi se trebalo ugledati -KAKO SA SMESNIM PRIHODIMA NAPRAVITI ODLICNE REZULTATE.SVIM teniserima TK CRVENA ZVEZDA sve cestitke.
TO JE TK ZVEZDA
V E L I K I POZDRAV -TOSI,GORANU,BOBI-tako se voli i vodi ZVEZDA

Reply

Leave a Comment