Moja Crvena Zvezda
РепрезентацијаФудбал

Огњен Мудрински и Срђан Максимовић добили казне

Дисциплинска комисија ФСС донела је одлуку о казнама за учеснике у нередима у Крушевцу после утакмице Србија – Енглеска, а резултат је забрана играња за било коју селекцију Србије играчима Огњену Мудинском и Николи Нинковићу на годину дана. Поред њих забрану на две године добили су тренер голмана репрезентације и нашег клуба Срђан Максимовић и кондициони тренер Андреја Милутиновић.

„Поменути играчи и чланови Стручног штаба наше Младе репрезентације су кажњени због кршења Етичког кодекса ФС Србије, чиме су нарушили основне принципе и постулате фер-плеја. Као што смо и обећали, чланови Дисциплинске комисије су обавили брзу, али потпуну истрагу, независно од поступака који ће бити вођени пред органима УЕФА и тужилаштва наше земље. Приликом изрицања одређених казни водили смо рачуна и о чињеници да код неких има речи о понављању грешака и без обзира што они нису процесуирани код горе поменутих органа казнена мера је морала да буде управо оваква“, рекао је председник дисциплинаца Слободан Пајовић.

Дисциплинска комсија је након гледања видео амтеријала закључила да и део одговорности и кривице сносе и члановим еглеске репрезентације али они не мгу да утичу на њих.

„Током истраге смо дошли до закључака и доказа о учествовању у инциденту и одређених играча и чланова Стручног штаба Младе репрезентације Енглеске. Наравно, ми њих због тога не можемо да кажњавамо. Ипак, имамо добру вољу да све те доказе доставимо нашим колегама у ФА Енглеске, како би и они спровели сопствени дисциплински поступак. Сматрамо да је потез сређивања ствари у сопственој кући особина истинских џентлмена“

Занимљиво је да се на снимку са YouTube-a  види потпуно друга слика јер Огњен Мудрински није учестовао у нередима већ је чак и добио ударац у главу од једног играча Енглеске(или члана стручног штаба) што се може видети нa овим сликама. Исто тако се види да је наш играч са бројем 22 (Филип Малбашић) шутнуо некога у тунелу али то по дисцплинцима није толико тежак прекршај као примљен ударац Мудринског!

Повезане вести

33 comments

Zmaj ognjeni vuk окт 25, 2012 at 23:16

Ponovo se uvlacimo Evropi i prodajemo mlade za jeftine pare. Dokle!!! Nemoj da uzdizemo one koji su nekada bili gori od nas! Ustani Srbijo i pokazi da i klubski i reprezativno mozes da gazis druge. Nismo mi tolko losi koliko drugi plasiraju i zele da budemo!!!

Reply
Бранимир окт 25, 2012 at 22:28

Можда су одлучили да заведу ред па стадион у Новом Пазару суспендују због геноцидне логистике.

Reply
bob окт 25, 2012 at 21:39

Naravno da nekulturi i svemu što nema veze sa sportom treba stati na put. Smatram da smo previše ocrnjeni u Evropi (pre svega mislim na Đenovu), da je usled pritiska iz Engleske trebalo povuću neke poteze. Nisam imao priliku da gledam ni celu utakmicu ni detalje sa iste, ali vidim da tu nešto nije u redu. Mislim da možemo da se složimo da je nešto trulo u državi Srbiji… ❓

Reply
Igor окт 25, 2012 at 21:15

Ma zabole ih ova kazna ne vazi za Zvezdu a nekako kad te lopov Karadzic kazni to dodje kao kompliment. 🙂

Reply
vlll окт 25, 2012 at 19:04

mihajlovic izjavio: scepovic je kao ibrahimovic.. samo kad bih ga puko jednom u glavu, ne bi mi bilo krivo sta bude posle.. da mu ne trebaju igracine kao jankovic i kuzmanovic! ma ajde bre. bolje za mudrinskog da se ne nervira badava, da moze da igra, a da umesto njega igra ono drvo.. da se ne uvredi drvo, mozda je pre i trska..

Reply
Aleksandar окт 25, 2012 at 18:46

Nije nas kaznila fifa pa smo kaznili sami sebe!?!?
Izgleda su sa ovim postupcima hteli da sprece novcanu kaznu od fife. A oni ce pre dva najbolja igraca da izbace nego da izvade pare iz svojih dzepova.

Reply
Kastro окт 25, 2012 at 18:44

Sta ocekivati od ljudi iz fudbalskog saveza. Kada nam najvise skripi u napadu, najbolje je resenje zabraniti najboljem napadacu lige da igra u reprezentaciji, da slucajno ne bi popravili efikasnost ili zato sto mu Ramadani nije menadzer

Reply
era окт 25, 2012 at 17:57

Mudri veruj mi, bolje za tebe. Koji ces kur*ac u toletovoj i ramadanijevoj selekciji.

Reply
Djolle окт 25, 2012 at 20:33

Ovo i ja htedoh da napišem. Posveti se ti Mudri Zvezdi i samo cepaj…

Reply
Goran окт 25, 2012 at 17:54

Pročitajte ovaj tekst. To je za one koji misle da navijači ne mogu da promene tabor 🙂 E sad mi ovakvi određuju da li će se pratiti recimo ABA liga. Užas koliko su potkupljeni.
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.291.html:402931-Ukinuta-presuda-vodji-quotAlkatrazaquot

Reply
Rasta zna ! окт 25, 2012 at 17:52

Ako nas UEFA kazni zbog rasizma Engleze trebaju kazniti zbog cinizma,ovakvu hajku protiv Srba ne pamtim jos od Milosrdnog andjela… Nije im dosta sto su nas zasipali uranijumom i kasetnim bombama, sto su ubijali decu zene i starce, sada ce jos i da nam drze predavanja o moralu,vitestvu i lepom ponasanju iako pola planete zna o kakvim se tiranim i zavojevacima radi. A pogledajte njihove navijace, vecih provokatora svet nije video.

Reply
czovac окт 25, 2012 at 17:40

Sada samo pravnici iz naseg kluba treba da procene da li je zaista Mudrinski ucestvovao u neredu u Krusevcu i u kojoj meri!
Ako utvrde i dokazu da nije, trebalo bi da tuze FSS (dis komisiju), i traze novcanu odstetu!
Ako je pak Mudrinski negde nekog udario, neka cuti i istrpi kaznu, i neka mu to bude za nauk!
Ne bi ovo bilo prvi put da neko lezi zbog tudjih grehova!

Reply
bob окт 25, 2012 at 21:54

Fakat:)

Reply
mariachi окт 25, 2012 at 17:14

Mogu Mudri samo k**** da ti popuse! ❗

Reply
cvija окт 25, 2012 at 17:01

FUDBALSKI SAVEZ STRPATI U KAVEZ ❗

Reply
Nekac окт 25, 2012 at 16:50

Pravda za Mudrog i Ninkovica!!!!

Reply
pop окт 25, 2012 at 16:39

Ogiju nesto fali da bi igrao u A reprezentaciji,a ja znam sta mu fali,njemu fali ramadani 😀

Reply
bojan окт 25, 2012 at 16:03

a sta kao Mihajlovic bi ga zvao da igra???? pored „velikog scepovica“ „rasnog strelca“?????? mozda je i bolje ovako, moci ce da se skoncentrisu na Zvezdu, a i izbeci ce potencijalne povrede…

Reply
Laki окт 25, 2012 at 16:14

Ako si meni odgovorio(cini mi se da jesi) 😀 da ti odgovorim,svaki igrac koji dobro igra u timu zasluzuje poziv u reprezentaciju,a sto se tice koncentrisanja na zvezdu mislim da je i ovako okej.a takodje i sma znas da zvezda zivi od prodaje igraca…..Kad bi igrao za reprezentaciju sigurno bi bio skuplji….(ne mislim da treba da ga prodamom,al kad tad ce mo to morati. 💡

Reply
Stankela окт 25, 2012 at 16:39

Naravno da zaslužuje poziv ali u ozbiljnim zemljama.Kod nas se selektor najmanje pita oko sastava tima.Ljudi,kada će vam to biti jasno? ❗

Reply
Laki окт 25, 2012 at 15:55

Oni meni nisu jasni….kolki god bio onaj Ninkovic grobar iskreno,mislim da im je najbolji igrac…jeste malo naku.cen al odlicno igra…a za mudrinskog nemam komentar….samo idiot moze da mladom igracu koji na 7 utakmica da 7 golova da suspenziju ne igranja (u svim selekcijama) a realno je bolji od svih napadaca A tima….sramota…

Reply
Vladimir окт 25, 2012 at 15:54

E pa mudri, da bi igrao u Partizanu, ne bi te sigurno kaznili. A ovako zele da ti ubiju cenu i da zvezda sto manje na tebi zaradi.

Reply
Chinez окт 25, 2012 at 15:32

Sto ce Crnogorci da se ovajde za vrhunskog napadaca.

Reply
Luka окт 25, 2012 at 15:07

http://www.youtube.com/watch?v=H5xz6hoEwbY

Ok znam da ovo nije ceo snimak, i ceo dogadjaj ali Mudrinski ovde APSOLUTNO NISTA nije uradio… Cak sta vise neko ga je lupio u glavu kod tunela pred kraj snimka… Pitaj boga sta se onda izdesavalo u tunelu, posto zaista ne vidim da je u interesu FSS-a da kazni naseg igraca sa godinu dana na osnovu malo guranja. U svakom slucaju mogli smo da prebacimo Kojica ili Mudrinskog u A reprezentaciju i resimo problem spica, ali ovako nema nade :facepalm:

Reply
aleksandar sd окт 25, 2012 at 15:03

A zabole ga tuki…

Reply
Бранимир окт 25, 2012 at 22:21

А може и да им га тури…

Reply
CZHN окт 25, 2012 at 15:01

Ovo je sjajno šta sam od njih očekivao.Mislio sam suspendovaće ga iz svih takmičenja. 🙂

Reply
Аца ВКЦЗ окт 25, 2012 at 14:53

На кога другог него као и увек на Србе? Докле више ћемо да трпимо овакве ствари…

Reply
Goran окт 25, 2012 at 14:50

Ovo je neverovatno! Ninković sve zakuvao a Mudrinski dobio kaznu. Bruka !

Reply
atza87 окт 25, 2012 at 15:01

Kakve veze ima ko je zakuvao? Pa ja koliko sam video svi su se tukli a nije samo Ninkovic. Po meni je ovo glupa kazna, ali realno nije nikakva kazna za Mudrinskog i Ninkovica jer oni i ovako nigde nece igrati narednih god dana, tj. ni za jednu selekciju jer nisu nista izborili, osim sto ce propustiti mozda 2-3 prijateljske utakmice.. 🙂

Reply
Chinez окт 25, 2012 at 15:50

Stim sto bi Mudrinski u situaciji gde A reprezentacija nema napadaca trebao da bude pozvan bar za prijateljsku sa Cileom. Ovako ce ga Crnogorci uzeti i mi cemo gledati Marka Scepovica.

Reply
Goran окт 25, 2012 at 16:44

Kako bre nema veze ko je zakuvao??? Pa Mudrinski ništa nije ni uradio, ček je dobio udarac u glavu. Šta bre vi klinci bulaznite? Da li ste uopšte normalni?

Reply
PredragKs окт 25, 2012 at 14:42

FSS – bruka Srbije!

Reply

Leave a Comment