Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаОдбојка

Звезда без среће!

Имале су одбојкашице Црвене звезде победу у рукама, прву у Лиги шампиона, али та фортуна као да одбија да их погледа, славила је Локомотива резултатом 3-2. Далеко од тога да врло добра екипа из Бакуа није заслужила тријумф, али не би била неправда и да је Звездина младост дошла до прве победе. На крају, ако је за утеху, уписани су први бодови за генерацију чија најстарија играчица има 23 године! Довољно за понос свих звездаша и целокупне српске одбојке!

Почетак првог сета обележио је велики број грешака наших девојака, па су одбојкашице из Азербејџана лако дошле до 5 поена предности. Звезда је играла без блока и са изузетно лошим пријемом, па Локомотиви није било тешко да дође до великих 7 поена предности на другом техничком тајм-ауту. До краја првог сета скуп искусних интернационалки екипе из Бакуа лако је кажњавао сваку грешку најмлађег тима Лиге шампиона и дошао до убедљиво добијеног сета: 25-14!

Други сет су обележиле велике серије поена обе екипе. Проблеме на пријему црвено-белих, екипа Локомотиве ја лако кажњавала  и дошла је до велике предности, али пробудиле су се Кецман на пријему и Бјелица у нападу, коначно је и блок почео да функционише и Црвена звезда је успела да одржи прикључак у сету не дозволивши екипи из Бакуа да се одлепи на више од 2 поена, а затим  сјајним сервисима Маринковићеве и блоковима Стевановићеве и да дође до предности од 23-20. Узвратиле су одмах играчице Локомотиве, дошле до изједначења, ушло се у неизвесну завршницу, али је велико срце младих одбојкашица Црвене звезде однело превагу и други сет је добијен резултатом 27-25!

На крилима добијеног другог сета звездашице су и трећи започеле сјајно, а предност је расла и до 6 поена половином сета. Успела је Локомотива да смањи на 3 разлике, али онда је уследила још једна серија Звезде и предност од 20-14. У овом делу игре екипа из Бакуа није знала шта ју је снашло, црвено-беле су летеле по терену, блок је био попут зида, а пријем беспрекоран. Међутим, успеле су гошће да се тргну и унесу неизвесност у исход овог сета. Спашавале су једну, другу, трећу меч лопту, али не и четврту, довољно за велику радост црвено-белих и 2-1 у сетовима!

У четвртом сету се показало колико значи искуство у тако јаком такмичењу као што је Лига шампиона. Уместо да докусуре већ савладаног ривала, страх од победе се увукао у редове Црвене звезде, сударале су се девојке на терену, гледале збуњено, а противник је повећавао предност и лагано приводио сет крају до 25-18.

У петом сету виђена је велика борба и неизвесност до самог краја. Локомотива би долазила до два поена предности, а онда би Звезда стизала до изједначења, али нажалост само до 11-11. “Скратиле“ су се руке црвено-белих, противник је везао 4 поена и дошао до победе.

Шта рећи на крају? И ова утакмица је доказала да у сали поред Маракане стасавају девојке које ће прославити наш клуб и нашу земљу. Дешавале су се неке грешке које се сигурно не би десиле играчицама Динама из Москве или Фенербахчеа, Кана, али те играчице имају године и године врхунског такмичења иза себе и невероватне услове за развој. У Црвеној звезди се са скромним материјалним могућностима, само захваљујући преданости људи који је годинама воде, стварају шампиони из сезоне у сезону. Можда делује предуго ово чекање на прву победу, али одбојка је један од најпопуларнијих спортова и конкуренција је велика. Имамо пуно разлога да будемо поносни на ове девојке, а оне заслужују много више гледалаца на својим утакмицама. Зато сви у Шумице кад оне играју!

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА-ЛОКОМОТИВ БАКУ 2-3 (14-25, 27-25, 25-23, 17-25, 11-15)

Дворана: СЦ “Шумице“

Гледалаца: 200

Црвена звезда: Јадранка Будровић, Катарина Чанак, Катарина Маринковић 3, Мина Поповић 11, Маја Симић, Теодора Пушић, Сара Војнић Пурчар 3, Ана Бјелица 20, Јована Стевановић 12, Милица Кубура, Љубица Кецман 9, Јулија Миловић 5

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

 

Повезане вести

9 comments

Anka окт 24, 2012 at 11:41

Cestitke devojcicama. Samo tako hrabro neka nastave sa igrama. Mladost je cudo zeljno dokazivanja! Kad bi jednom strateski zadrzali i musku i zensku ekipu bar 4 godine moglo bi onda da se prica o rezultatima u evropi, ovako ostaje zal za propustenim. Mada nase dame su nepredvidive u Moskvi su odigrali muski jak turnir, pa su ovde od Spartaka i Vizure pukle na domacem turniru, ko zna sta do kraja moze da se desi. LOPTA JE OKRUGLA A KOLO SRECE SE OKRECE!

Reply
PAVLE окт 23, 2012 at 23:15

ČESTITKE DEVOJKAMA, MOGU DA IZGUBE SVE UTAKMICE DO KRAJA ŠTO SE MENE TIČE!!!
DOKAZALE SU DA VOLE NAŠU CRVENU ZVEZDU I JA IM JOŠ JEDNOM ČESTITAM!!!

Reply
mojo окт 23, 2012 at 22:31

treba malo brze da se igra, sporo se kombinuje, dizac malo opcija nudi.
kad gledam musku i zensku odbojku, razlika je velika u okretnosti i brzini. jeste da muskarci nemaju grudi da ih usporavaju, ali mnoge devojke imaju i predugu kosu za moj ukus, dalje previse lopti se samo prebacuje posle slabijeg prijema, umesto sa vise hrabrosti da zakucaju, vera i samopouzdanje nisu bili na nivou, iako je zelja bila prisutna, po pogledima se vidi da igracice imaju problematican odnos prema dizacici, sloga i borbeni duh nije na nivou, one igraju za Zvezdu i treba da znaju da je Zvezdin cilj uvek najvisi, osvajanje Lige sampiona! iako su bakuanke kao neki favorit ne moze se spustati gard, Zvezda mora da gazi sve bilo gde i koji sport, sa ili bez navijaca, ovo je moja analiza devojaka i njihove igre, kojoj u sustini nedostaje samo malo nesto da bi bile na muskom nivou,

Reply
voki окт 23, 2012 at 21:46

Svaka cast

Reply
Simic79 окт 23, 2012 at 21:24

Svaka cast na borbenosti i igri koja je pruzena! Interesuje me da li je za nas potpisala ona Madjarska reprezentativka koja se pominjala pre pocetka sezone? Igra na pozicija dizaca. Zna li neko? Hvala unapred!

Reply
Nikola окт 23, 2012 at 21:25

Играла је. Зове се Јулија Миловић.

Reply
Simic79 окт 23, 2012 at 21:35

Hvala Nikola!

Reply
Nikola окт 23, 2012 at 21:37

Нема на чему! 🙂

Reply
bob окт 23, 2012 at 21:11

Ima vremena. Bitno da se bore za grb. Zasijaće Zvezdina mladost 😀

Reply

Leave a Comment