Moja Crvena Zvezda
Куп СрбијеФудбал

Robi i Ninkov pred derbi

Robert Prosinečki

Uoči prve polufinalne utakmice Kupa Srbije u kojoj Crvena zvezda gostuje Partizanu u sredu 16. marta, trener Robert Prosinečki i kapiten ekipe Pavle Ninkov najavili su ofanzivu.

Nadam se da će ovo biti otvorena utakmica sa puno golova, a ko je igrao derbi zna da je to praznik za Beograd i Srbiju. Mi smo spremni i željni da u Kupu prekinemo dominaciju Partizana u poslednje vreme, i da nešto napravimo. Imamo 180 minuta, nije samo prva utakmica presudna. Daćemo sve od sebe da odigramo dobru utakmicu – rekao je Robert Prosinečki, a zatim izdiktirao i sastav tima. – Jedini problem su mi dvojica povređenih igrača, Adi i Ćosić, ali ako budu zdravi igraće od starta. Evo, igraćemo ovako: Stamenković, Ninkov, Ćosić, Adi, Tošić, Mijailović, Kadu, Evandro, Borha, Koroman i Jevtić.

Pavle Ninkov smatra da je Zvezda dorasla izazovu.

– Derbi je uvek nešto posebno, donosi neizvesnost i nadam se da će tako biti i ovog puta. Bolji neka pobedi. Videli smo da su njihovi stranci ušli u seriju golova, pred nama je težak zadatak, ali verujem da možemo da ih zaustavimo – rekao je Pavle Ninkov.

Nije želeo Prosinečki da komentariše izostanak Kaluđerovića iz prve postave.

– Razmišljao sam o tome i ranije, pre to spornog penala i problema, ako je to uopšte problem. Više je nepoštovanje nekog dogovora. On će biti na klupi, spreman da uđe u drugom poluvremenu ako bude potrebno, pa možda čak i u prvom. Što da ne? – zagonetan je Prosinečki.

20-torica u karantinu

Posle treninga fudbalera Crvene zvezde u ponedeljak, pred prvu utakmicu polufinala Kupa Srbije protiv ekipe Partizana, šef stručnog štaba crveno-belih Robert Prosinečki odlučio je da u karantin povede 20 igrača.

U konkurenciji za startnih 11 u sredu biće sledeći igrači:

Stamenković, Bajković
Ćosić, Adi, Vilotić, Ninkov, Mikić, Reljić, Tošić,
Lazović, Isah, Mijailović, Evandro, Kadu, Koroman, Srnić,
Kaluđerović, Borha, Perović i Jevtić.

Повезане вести

3 comments

Comments are closed.