Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатДруги пишуКлупска дешавањаФудбал

Вешовић: „Свим срцем уз Црну Гору и Србију“

 

Marko Vešović

Остало је још два дана до повратка играча који „служе отаџбини“ у своје клубове. Конкретно, у случају Црвене звезде то значи повратак чак 13 репрезентативаца, од којих двојица наступају под заставом Црне Горе и једанаесторица у националним обележијма Србије.

Помало неуобичајену слику ових дана на тренинзима ствара и присуство Марка Вешовића, стандардног члана младе црногорске репрезентације, и кандидата за најјачи тим селектора Бранка Брновића.

„Нисам имао репрезентативних обавеза, јер нисмо успели да се квалификујемо за бараж. Уједно долази нова генерација на наше место, којој желим много успеха. Надам се позиву у сениорску рeпрезентацију, и верујем да ћу га добрим играма у клубу заслужити “ – рекао је брзоноги крилни играч који са пажњом прати наступе својих клупских другова.

„Нисам се чуо са Касалицом и Јовановићем, али верујем да Црна Гора може да се врати из Украјине непоражена, ако се укаже прилика, што да не и са сва три бода“ – оценио је Вешовић.

Првотимац црвено-белих нада се и повољним резултатима селекције Србије, како „орлова“, тако и „орлића“.

„Млада репрезентација у којој игра велики број мојих другова показала је у Енглеској да може равноправно да се носи са једним таквим тимом као што је „Горди Албион“. У Крушевцу је све отворено, и верујем у пласман Србије на европско првенство у Израелу. Такође, у Скопљу А селекција игра врло важан меч са Македонијом, и навијаћу из све снаге да изабраници селектора Михајловића забележе победу, која би им много значила у наставку борбе за одлазак на Мондијал у Бразил“ – истиче Веша.

По завршетку сусрета националних тимова, следи наставак домаћег шампионата. Црвено-бели после пораза у Суботици, пред својим навијачима желе да се искупе за кикс против Спартака, у сусрету са БСК-ом на Маракани у суботу 20. октобра.

„Надам се да ће се репрезентативци вратити у добром расположењу, и да ће остварити резултате који ће допринети још бољој атмосфери у екипи. Ми који смо ту, максимално озбиљно радимо са тренером Катићем, и спремамо се за наставак сезоне. На личном плану очекујем да постанем још стандарднији него што сам до сада био, да пружам добре игре и да полусезону завршимо као јесењи прваци. Желимо да надиграмо и победимо све ривале“ – закључио је Марко Вешовић.

 

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

 

Повезане вести

17 comments

ssss окт 16, 2012 at 23:46

zvezda duguje 62 M heheh jel ste culi ovo svaki mesec skace dokle li ce da dogura reko ja ne gine nam sudbina rendzersa

Reply
Cira окт 16, 2012 at 22:19

Ovo je potvrda mog predhodnog komentara na ovu temu.O Mihajlovicu ne bih da komentarisem,jer je Tole toliko jurio selektora zvanog dno dna,koji je selektirao sasvim prosecne igrace,pa mu taj prosek igra,a ekstra igraci sede na klupi(Subotic,Ivanovic)Njemu ne treba Zigic,a trebaju mu Djuricic i Lekic…Srbija igra staromodno i nadam se da cemo u ovom mraku konacno progledati i shvatitu da na reprezentativnu klupu i klupu Crvene Zvezde ne sme da sedi covek koji nije nista osvojio i za koga nema nikakvog osnova da se nadje tu.Nas trener Jankovic je vec ogrezao u glupostima kada kaze da je zadovoljan igrom…nisam siguran tacno sa cime je zadovoljan,jer sem borbenosti mladi reprezentativci nisu mnogo toga pokazali,ali ajde neka je on nama to tako video,a kada ce uprava shvatiti da mu nije mesto na klupi Zvezde i da li ce to shvatiti kada prvenstvo vec bude izgubljeno…to je pitanje koje me muci.

Reply
. окт 16, 2012 at 18:09

Често задиркујем Милоша Нинковића, бившег саиграча из кијевског Динама на ту тему. Таквог звездаша још нисам упознао, причам му „ма каква Звезда, Партизан је највећи”. А он да полуди. Чак је, и кад је постао отац, детету обезбедио црвено-белу опрему. Невиђен лик.

Reply
Delija окт 17, 2012 at 10:26

Kad je toliki Zvezdas onda neka dodje na kraju sezone kad mu istekne ugovor iako mu je kijevski Dinamo mnogo dao,ali imaju oni novca i mogu bez tih dva miliona koliko im je nudio Stutgart,ali bitnije im je bilo da imaju jos jednog proverenog igraca u timu nego novac,ali realno da bi mogli protiv Sahtjora moraju dovesti bolje igrace od Ninkovica,Vukojevica,Kranjcara.Lukmana,Popova … tako da im ne treba Ninkovic koliko nama,ali dok je ova uprava ne treba ocekivati ni dolazak Rodica,Causica,na pozajmicu Medojevica,a kamoli angazovanje Bosancica,Ninkovica,Dejana Damjanovica,Pantelica,Ljuboje,Stankovica i ostalih Zvezdasa,koje nije nemoguce dovesti da je uprava prava i da se izbori plasman u kvalifikacije za Ligu Sampiona.

Reply
veliki pravi zvezdas окт 16, 2012 at 17:15

Uprava napolje na celu sa Vesicem i Lukicem ,zelimo povratak Dzaje ,sportskog direktora Zorana Stojadinovica ,ostalih legendi Crvene Zvezde da ostane Gasprom da dodju i strani strucnjaci ako treba da vode mladje kategorije Crvene Zvezde da se popravi skauting svugdje u Svetu Crvene Zvezde jer nam ne trebaju nesposobni ljudi u upravi Crvene Zvezde i oni koji nam mazu oci svaki prelazni rok hocemo prave ljude u nasu Crvenu Zvezdu ili ce Crvena Zvezda otic u bankrot a znamo da ima dosta timova koji su tako zavrsili ,zato Dzajo pomazi vracaj nam u Crvenu Zvezdu prave ljude dovedi ih sa sobom napravi ti Dzajo novu upravu bez njih jer jedino ti mozes da spasis Crvenu Zvezdu

Reply
madness2233 окт 16, 2012 at 16:11

Rodic,Abu i Luka-bilo bi extra + vracaju se Ozegovic i Stojkovic.Dakle dovoljna su samo ta prva 3 igraca.
A sto se tice prodaje Miric,Mikic,Vesovic,Dimitrijevic,Bajkovic u prvom redu.
Sto se tice boljih igraca…
Lazovic je realno u Zvezdi 4 godine,jedan od retkih koji je cak i toliko bio(Djuricic,Cosic,Djordjevic…) svakako on odlazi na leto hteli mi ili ne.
Maksimovic-po meni dobar je i Pantic,uz Jovanovica i Spajica verujem da ce Sale Jankovic naci jos jednog mladog stopera.
Micko-fali mu duel igra,jeste solidan,ali zadnjih veznih imamo jos u omladinskoj skoli.
Kasalica npr ako ode tu su Mudri,Ozegovic,Asamoa verujem i Abu.
Uz povratak Kadua ,i malo vecu minutazu Savicevica mozda Cikica ilI Simica to bi bila dobra ekipa za narednu sezonu.

Reply
Chinez окт 16, 2012 at 23:04

Ma kakav Stojkovic taj decko ne moze da igra ni u nizim rangovima. OD njega je bolji i Bojan Djordjevic.
Mi cemo kvalitetnog desnog beka naci u inostranstvu, za 10ak godina u nasim mladjim kategorijama, na kraju krajeva i u Marku Vesovicu. Iz nase lige ne mozemo dovesti mnogo boljeg od Stojkovica koji je ocajan.

Reply
Беране ЦГ окт 16, 2012 at 13:02

Crna Gora i Srbija-jedna familija.Bilo i biće! Braća ostaju braća! Srpske zemlje sve ,opet bice slozne!

Reply
Cira окт 16, 2012 at 12:42

Nazalost Belgija nam je odrzala lekciju iz modernog fudbala…u njihovoj ekipi nema sporog igraca i mogli smo videti da kada osvoje loptu tacno se zna ko gde trci(otvara) i to deluje toliko jednostavno i brzo da smo mogli samo da uzivamo.U modernom fudbali je nezamislivo da igra spor igrac,jer ce usporiti celu ekipu…znaci kada se selektuju mladi igraci osnovni kriterijum koji se gleda je BRZINA i samo BRZINA,tek ako igrac zadovolji prvi kriterijum gledaju se tehnika i snaga(duel igra,visina i sl) Ako igrac ima ekstra brzinu i fenomenalnu tehniku dobijete jednog Mesija,ako igrac ispunjava sva tri kriterijuma dobijete jednog Ronalda(pa i dvojicu) Obicno igraci koji igraju u vodecim klubovima ispunjavaju bar dva kriterjuma od kojih je BRZINA obavezna.Nasi treneri su u velikoj zabludi,jer jos uvek gledaju staromodnim ocima na ovu lepu i mnogo unapredjenu igru…
Prosinecki je recimo forsirao Borhu i pravio od njega vodeceg igraca Zvezde pravdajuci to da Borha drzi 3 igraca na ledjima…on uopste u modernom fudbalu ni ne treba da drzi nekoga na ledjima,vec da ih pretrci i da gol.Isti je slucaj i sa Evandrom…MAESTRO,ali samo za uzimanje nicim zaradjenih ogromnih para,a g.Goabel po modernom kriterijumu fudbala zadovoljava pola kriterijuma svojom polovicnom tehnikom.Sale Jankovic je napravio glupost nezamislivu u bilo kakvom fudbalu(pa i nizerazrednom)veznjaci,kreatori igre,srce tima u Subotici su bili Milijas i Dimitrijevic osvedoceno najsporiji igraci u JSL i kada pridoda ipak nimalo brze Miailovica i Milivojevica dobije se rezultat od 3 – 0 sa sasvim prosecnom ali brzom ekipom Spartaka(bar na sredini)To bi svaki ozbiljan trener morao da primeti,a takvih neoprostivih gresaka ima more,pa mu zbog toga ne mogu verovati.Robi je taj nedostatak resavao pas igrom i zgusnutom sredinom terena,a Sale jednostavno ne ume da napravi igru,jer da ume napravio bi je u reprezentaciji za koju je igrace sam birao.Taman posla da zelim da ne prodjemo baraz,ali taktika u engleskoj-SVI U 16 M i lopta sto dalje, ne donosi nista dobro.Imam utisak da Aleksandar Jankovic ne vidi svoje ekipe kako stoje na terenu(vazi i za Robija) pa odatle i proizilazi i da nema potrebe da bilo sta menja…kao da ne gledaju vodece lige i klubove,kao da ne znaju makar da prepisu nesto od njih.Sinisa Mihajlovic…sta je on i sa kim nesto osvojio,pa smo ga toliko jurili da nam bude selektor? Secanje me dobro sluzi i dobro ga poznajem i kao igraca,bio je solidan igrac,ali mu je ubedljivo najjaci adut bio slobodnjak.Da li se neko zapitao da li taj isti Mihajlovic zasluzuje selektorsko mesto i na osnovu cega?
Cime je Sale zasluzio klupu mlade reprezentacije i Crvene Zvezde ? Zbog toga sto je bio Muslinov pomocnik ? Kao da je bio Murinjov ili Gvardiolin pomocnik, pa je mogao da nauci nesto o selektiranju igraca i igri u modernom fudbalu.Dokle god se tako bahato ponasamo prema najpopularnijem sportu bicemo na dnu…
P.S. Slazem se da nemamo para za uvoz kvalitetnih igraca,ali platimo bar vrhunske trenete da nas nauce modernom fudbalu.

Reply
Urk3 окт 16, 2012 at 12:23

Milijas, Zigic, Kolarov, Ivanovic u Zvezdi u isto vreme
Lepo bi bilo!!!!!! 😀
http://www.mozzartsport.com/vesti/milijas-raspalio-mastu-delija-bane-kolarov-zigic-u-zvezdi

Reply
qwery окт 16, 2012 at 11:14

http://www.youtube.com/watch?v=rtWiee0mlKI
Zvezdaska javnost mora znati pravu istinu o Robiju i o Lukicu i tako dalje. Ako se nesto hitno ne preduzme i drzava ne krene u resavanje fk Crvena Zvezda mislim da uskoro necemo postojati kao klub.

Reply
Zvezda mi je sve окт 16, 2012 at 09:31

SCG i dalje zivi u nasim srcima…!

Reply
ggfgf окт 16, 2012 at 09:54

Ne bi reko 😀

Reply
Nema povlacenja, nema predaje окт 17, 2012 at 00:03

Ja bi rekao da je tvoje srce premalo da bi nesto u njega stalo

Reply

Leave a Comment