Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

NLB: C.zvezda-Olimpija 92:70 konačan rezultat

Crvena zvezda : Olimpija

NLB liga 25. kolo

Hala „Pionir“

Gledalaca:  4.000

Crvena zvezda : Olimpija 92:70 (26:12, 17:16, 30:25, 19:17)

CRVENA ZVEZDA: Cvetković 13, Subotić 13, Lešić 2, Marš 30, Bakić 16, Drča, Radosavljević 2, Nikolić 11, Nedović 2, Milošević, Marinković, Jang 3.

Pet ličnih grešaka: Nedović (CZV) 29`, Šermadini (OLI) 33`, Ožbolt (OLI) 35`

Prva četvrtina protekla je u fantastičnoj igri našeg tima, koji je neočekivano lako došao i do maksimalnih +14. Gosti iz Ljubljane nemaju rešenja za fantastične Rikarda Marša i Uroša Nikolića kome u reketu Slovenci ne mogu ništa. Marš je prvu četvrtinu završio sa 14 postignutih poena, a Nikolić je ostvario 6 skokova, od toga čak pet ofanzivnih.

U drugoj četvrtini malo mirnija igra, ali i dalje Rikardo Marš teroriše igrače Olimpije. Više od polovine naših poena postigao je Marš. Dobra je stvar da se njemu polako priključuju i Nikolić, Cvetković i Subotić. Zvezda je imala i +16. Sada treba biti miran i iskusno privoditi utakmicu kraju. Kod gostiju jedini raspoložen u prvom poluvremenu bio je Sašo Ožbolt sa 10 poena.

Treća četvrtina je donela i prvu krizu u našim redovima, ali je ona na sreću prebrođena buđenjem kapitana Borisa Bakića. Rikardo Marš je do sada postigao 30 poena. Loša stvar je što Nedović ima 5 ličnih grešaka.

Sve u svemu, fantastična igra celog tima. U poslednjoj četvrtini u potpunosti se razigrao Boris Bakić koji je u odlučujućim trenucima pogađao iz svih pozicija. Tri minuta pre kraja, trener Uvalin je u igru uveo gotovo juniorsku postavu našeg tima. Jedino razočarenje današnje fenomenalne pobede bio je Džamar Jang.

Ovom pobedom Zvezda se oprostila od Pionira u NLB ligi i gotovo sigurno je obezbeđen opstanak.

Bravo momci.


Повезане вести

39 comments

Comments are closed.