Moja Crvena Zvezda
Најновије

Analiza igre tima i igrača posle Jagodine (uz ocene)

Početak utakmice

Crvena zvezda je „protutnjala“ Jagodinom u subotu i ubeležila tri nova boda, postignuvši šest golova u nastavku šampionata i primivši samo jedan.

Međutim ono što je najvažnije u ovom susretu, jeste da je sada jasno da Robert Prosinečki zaista ima (kako on već duže vreme govori) na raspolaganju 16-17 fudbalera na koje može najozboljnije da računa, kao i da je ekipa konačno pružila igru kakva se od Crvene zvezde očekuje.

Samo prividno, na terenu su bili mahom „rezervisti“, međutim, i kapiten Jevtić, i Vešović, Vilotić, Mijailović.. će gotovo sigurno startovati u velikom broju utakmica ovog proleća, te „prvih 11“ praktično ne postoji, Prosinečki je oformio grupu od „prvih 16-17 “ fudbalera, koji će igrati u rotaciji tokom drugog dela sezone.

Evandro proslavlja gol

Pred susret sa Partizanom u Kupu Robi će imati prave „slatke muke“ oko sastavljanja tima, obzirom da su fudbaleri koji su igrali u Jagodini pružili fenomenalnu partiju, uputivši čak 21 šut ka golu rivala, izveli su 11 kornera, i imali loptu u posedu 60% vremena, ali i najvažnije – bili su značajno opasniji po gol protivnika nego sastav koji je igrao protiv Smedereva i Inđije. Bila je to prava „rapsodija“ u crveno-belom, igra kakvu nismo gledali ni kada su naš dres nosila mnogo poznatija imena, pre recimo 5-6 godina (Janković, Basta, Kovačević, Žigić).

Izveštači su se i ovaj put „frljali“ sa ocenama, možda i više nego do sada. Kadu je ocenjen sa 7.5, 7 i 6.5, Mijailović sa 8, 7 i 6.5 (?!), a Vešović dva puta po 7.5 i jednom 6.5.  Reljić je, iako odigrao svega 25. minuta, dobio tri sedmice.

Zvonko Milojević i Prosinečki

Prema izveštačima, kao i u našem izboru, igrač utakmice je svakako bio „karioka“ Evandro, koji iako igra sve bolje i pruža odlične partije, ne dobija ni približnu pažnju u medijima u skladu sa samim igrama. Na ovom susretu dobio je tri osmice, i zasluženo poneo epitet igrača utakmice.

Uz Evandra ponajbolji su bili svakako i na ovom susretu kapiten, Aleksandar Jevtić, koji je postigao gol i igrao veoma dobro, pokazavši da se nalazi u odličnoj formi. Jevtić je povratak na „staze“ uspeha najavio još na susretu sa Borcem iz Banja Luka, kada je imao uknjižene dve asistencije za 20-tak minuta na terenu. Uz Jevtića, odlični su bili i Pavle Ninkov i svakako „mali“ Mijailović,  koji je opravdao poverenje i pokazao da bi „žuta traka“ veoma lako za godinu-dve mogla na njegovu ruku.

Milan Vilotić
Milan Vilotić

Odlični su bili i „komandanti“ odbrane Tošić, i naravno Vilotić, koji je igrao kao da iza njega nije šestomesečna pauza.  Da mi je neko rekao jesenas da će Vilota biti u najužoj konkurenciji i verovatno startovati u prvoj utakmici polufinala Kupa, sigurno mu ne bih verovao. U vreme kada se borio sa opakom bolesti, kada mu je u najboljem slučaju prognozirana godina pauze, ali čak i kraj karijere, verovatno je samo Milan znao kako mu je. Sada, posle utakmice u Jagodini, naš najveći dobitak i najveći pobednik je upravo Vilota, koji je pobedio u životnoj borbi i na velika „vrata“ se vratio Crvenoj zvezdi i fudbalu.

Susret u polufinalu Kupa je za svega tri dana, a naš trener Prosinečki će verovatno izvesti sledeći sastav:

Stamenković – Ninkov, Vilotić, Adi, Tošić – Isah (Mijailović), Kadu, Evandro – Borha, Koroman (Jevtić) i Kaluđerović.

Promene su sasvim moguće, i veoma izvesne.

Ocene izveštača:

Novosti:

JAGODINA: Šimić 8 – Nastić 5 (od 76. Dragićević -), Ilić 5, Vasiljević 5, Projić 5 – Stojkov 5, Beljić 6, Đorđević 5 (od 70. i. Jovanović -), Đenić 5 (od 62. M. Stojanović -), Vusljanin 6 – Đilas 5,5.
CRVENA ZVEZDA: Bajković 7 – Mikić 7, Vilotić 7, Tošić 7,5, Reljić 7 (od 25. Ninkov 7,5) – Mijailović 8, Kadu 7,5, Evandro 8 (od 61. Lazović -)- Vešović 7,5, Jevtić 8, Kaluđerović 7 (od 78. Koroman -).

Žurnal:

JAGODINA (4–4–2): Šimić 8, Nаstić 5,5, (od 76. Drаgićević –), Vаsiljević 5, Ilić 5, Projić 6,5, Đorđević 5,5, (od 70. Jovаnović      –), Stojkov 5,5, Beljić 5,5, Vusljаnin 6, Đenić 5,5, (od 62. Stojаnović 6), Đilаs 6.
CRVENA ZVEZDA (4–3–3): Bаjković 7, Mikić 7, Vilotić 7, Tošić 7, Reljić 7, (od 25. Ninkov 7,5), Kаdu 6,5, Mijаilović 6,5, Evаndro 8 (od 61. Lаzović 7, Vešović 7,5, Kаluđerović 6,5 (od 78. Koromаn –), Jevtić 7,5.

Politika:

JAGODINA: Šimić 7, Nаstić 6 (od 76. Drаgićević –), Projić 6,5, Ilić 6, Vаsiljević 5,5, Stojkov 6, Beljić 6, Vusljаnin 6, Đorđević 5,5 (od 70. Jovаnović 6), Đenić 6,5 (od 62. Stojаnović 6), Đilаs 6,5.
CRVENA ZVEZDA: Bаjković 7,5, Mikić 7, Reljić 7 (od 25. Ninkov 7,5), Vilotić 7, Tošić 7, Mijаilović 7, Evаndro 8 (od 62. Lаzović 7), Kаdu 7, Vešović 6,5, Jevtić 7,5, Kаluđerović 6,5 (od 78. Koromаn –).

Повезане вести

7 comments

Leave a Comment