Moja Crvena Zvezda
БлоговиСвета

Danas žirafa, u sredu „lavor“

Kapiten Jevtić, foto "Novosti"

Danas je subota, 12. Mart. Danas je igrala Zvezda, i pobedila. Mnogo toga smo videli, pored pobede našeg tima, i možemo doneti neke zaključke.

Bez ikakvog padanja u euforiju, igra protiv prosečne Jagodine je bila dobra. Na mahove se činilo da se gubi pas igra, ali smo se vrlo brzo vraćali u ritam. Primetio bih da se Evandro sve više prilagođava igri na ovom podneblju, i samo je svoju kontinuirano dobru igru začinio- golčinom. I Vilota se vratio. Imao jedan šut na gol, i to iz skoka, dribling na sredini terena, kada je iznudio žuti karton, standardno dobar. Ali najbitnije – vratio nam se Vilota!

Kadu je dosta vremena imao loptu u nogama, upošljavao saigrače, ali opet se stiče utisak da bi moglo bolje. Jevtić, danas kapiten, u pravo vreme na pravom mestu. Lepo odigrao na strani, ubacivao se u sredinu, dao predivan gol. Od jednog ’’rezerviste’’, više nego dosta, a ova utakmica lako možda bude i „karta“ za standardno mesto u prvih 11.

Mijailović nekako neprimetno odradio svoj deo posla, dok je Vešoviću startnih 11 dobro došlo. Trudio se, ispromašivao, ali posle jedne ovakve utakmice, verujem da mu neće niko zameriti. Mikić lepo izneo utakmicu, na više pozicija i pokazao da se na njega ipak može računati.

Andrija Kaluđerović…..Andrija, Andrija….. Čovek ima kredita kod navijača, ali glad za golovima se vidi. Znatno agilniji, nego na prethodnim utakmicama, kada se ruku na srce, malo video. Danas zapažen, i to ne samo zbog promašenog penala.

Pun stadion je takođe nešto, na šta se moramo osvrnuti. Zaista, ambijent iznad proseka za naše uslove. Navijači standardno na svom nivou, ali to je nešto na šta smo se svi navikli, i mnogo toga je rečeno o tome i mnogo pre ove utakmice. Jagodina je tradicionalno gostoljubiv grad za naše navijače, pa je i sve ovo na tribinama prava potvrda toga.

U sredu je nova utakmica. Znamo je kao – ’’večiti derbi’’. Prva utakmica u polufinalu kupa. Komšijska predigra je već počela deljenjem besplatnih karata za utkamicu protiv OFK-a, za sve one koji dolaze na derbi. Činjenica je da znaju da nas dolazi više nego što njihov stadion može da primi, pa se trude da popune što više svoje tribine. Marketing na nivou, nema šta.

Ostaje nam da u svom maniru, boreći se protiv svih prepreka i dosta neobjektivnog izveštavanja u medijima, dođemo u što većem broju, ignorišući zvučnike pod severnom tribinom, gužve na ulazima, i sve ostale moguće vrste provokacija koje će tek da uslede. Daleko je sreda.

Poruka i za sve one koji su rešili da se baš na derbi u sredu priključe Zvezdinim pristalicama u istorijskoj sezoni – dođite ranije na stadion, bez obzira na kojoj se tribini nalazili, da bi izbegli gužvu, jer stadion ima veoma malo ulaza. Priđite svi severnoj tribini, neka vide koliko nas ima!

Zvezda je život, sve drugo su sitnice!

Повезане вести

8 comments

Leave a Comment