Moja Crvena Zvezda
Џудо

Тријумф џудиста у „вечитом дербију“

Џудисти Црвене звезде како су и обећали, тријумфом су почели учешће у најјачем домаћем клупском такмичењу Суперлиги Србије одржаном у Спортској дворани Шумице у Београду.

У мечу са Безбедношћу из Новог Сада црвено бели су славили са 10 : 2. Тријумфални низ трофејна екипа из Љутице Богдана наставила је и у вечитом дербију са екипом Партизана који је завршен 7:3 у корист црвено белих џусита.

-Одличан резултат управо онако како смо и планирали и најављивали. У првом колу смо као и увек применили наш систем да полако, корак по корак идемо из меча у меч из победе у победу. Наравно да је меч са вечитим ривалом увек изазов више, али као што се види по резултату, наш квалитет и рад су и овога пута превагнули. Сви момци су у потпуности испунили план за прво коло Суперлиге Србије на чему им још једном честитам -рекао је Саша Трпковић, тренер прве екипе ЏК Црвена звезда.

У дуелу са вечитима, победу Звезде запечатио је капитен Црвене звезде Божидар Божинић ( преко 90 кг). Меч са искусним и прекаљеним борцем Небојшом Мандићем из Партизана решио је већ у првом контакту.

-Решио сам меч за мање од десет секунди. У првом контакту, у првом гарду бацио сам га на леђа и држао у захвату чиме сам решио борбу ипоном. То је уједно био још један допринос нашем тријумфу– истакао је Божидар Божинић.

Српски олимпијац Дмитри Герасименко ( до 90 кг ), у свом стилу елегантно и технички савршено у два меча забележио је две победе.

-Још увек нисам у оној форми као што је то било пред Лондон, што је и нормално. Тато и покушавам да економишем са утрошком снаге и енергије. Најважније је да сам мојој Звезди донео два важна бода и да сада са максималним учинком идемо у друго коло- био је искрен Герасименко.

Максималан учинак остварио је и Дарко Иванчик ( до 66 кг) победама над Немањом Малбашким ( Безбедност) и Бојаном Цвејићем ( Партизан).

-Одличан старт Суперлиге Србије . Честитао бих свим момцима на одличним мечевима. Ово је тек почетак – истакао је Дарко Иванчик.

Бошко Остојић ( до 81 кг ) је још једном показао да је сигурна плоча Црвене звезде. Тријумф у мечу са Вукашином Ковачевићем и нерешен резултат са искусним такмичаром Партизана Урошем Ненковићем.

-Ипон у првом мечу и нерешен резултат у другом је одличан резултат. Треба имати на уму да су у категорији до 81 килограма мечеви са Ненковићем, Ивезићем увек неизвесни. Овога пута Ненковић је јурио резултат јер је Партизан губио. Тактички меч сам завршио онако како је нама највише одговарало- истакао је Бошко Остојић.

Све похвале заслужује и прекаљени ас Црвене звезде Андрија Ђуришић који је у дуелу са супертешкашем Тодићем из Безбедности још једном демонстрирао квалитет и искуство.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

5 comments

aikido окт 14, 2012 at 20:52

ma i u ribolovu kad bi bio,bio bi derbi i zanimao bi me….

Reply
Luka окт 14, 2012 at 18:28

Mlatimo sve redom 😎

Reply
Aleksandar Kotor окт 14, 2012 at 10:12

Bravo majstori

Reply
Petarr окт 13, 2012 at 18:57

pa kaze: INDIJA,PAKISTAN… 😎

Reply
***DeLiJa***1OO% окт 13, 2012 at 16:04

pocelo je pocelo 😎

Reply

Leave a Comment