Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Prof. Dr Zoran Ivošević:“Šta će biti predmet privatizacije?“

Prof. Dr Zoran Ivošević - član UO FK Crvena zvezda

Novi zakon o sportu, za koji se očekuje vrlo brzo bude usvojen od strane Skupštine Republike Srbije izaziva mnogo polemika, ali ono oko čega se svi sportski radnici slažu svedeno je na samo jedno:“Zakon ima mnogo mana“.

Pravni tim Crvene zvezde podneo je 15 amandmana na predlog zakona o sportu, a oni se u najvećem broju odnose na privatizaciju klubova.

Povodom predloga zakona, Predsednik pravne komisije FK Crvena zvezda Prof. Dr Zoran Ivošević rekao je novinarima u parlamentu:

– Predloženi zakon ima mnogo mana. Sportski klubovi nisu privredna društva, već udruženja građana i oni su kao pravno lice vlasnici stadiona i objekata, te je upitno šta će onda biti predmet privatizacije. Zakon predviđa da će sportski klubovi biti otvorena akcionarska društva, a pitanje je i ko može zabraniti klubovima da budu udruženja građana.

Takođe, diskutabilno je i delegiranje predstavnika države u klubovima. Prof. Dr Ivošević na to pitanje odgovara:

– Država ima za cilj da delegira svoje predstavnike u klubove sa društvenim kapitalom. Od njih će zavisiti zaključenje bilo kog ugovora, a bez njihove saglasnosti neće moći da bude donet ili promenjen statut klubova.

Ostaje da sačekamo i vidimo da li će se konačno država opredeliti da ne naruši vrhunski sport. Ali mora se naglasiti da ko nam sve sedi u Ministarstvu omladine i sporta i nismo ništa bolje mogli da očekujemo.

Повезане вести

3 comments

Comments are closed.