Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Predstavljamo vam… FK Inđija

Fudbalski klub „Inđija“ osnovan je kao klub železničkih radnika 1933. godine (godina osnivanja je i u gornjem desnom delu grba). Klupske boje su zelena i bela. Dresovi su vertikalno podeljeni na zelene i bele linije, pa im je nadimak „zebre“.

Fudbaleri "Železničara"

Prvi lokalni klub iz ovog vojvođanskog naselja je osnovan 1933. kao klub železničkih radnika, i zvao se ŽAK. Ubrzo po osnivanju, klub menja ime u FK „Železničar„. Do 1969. nosilo se ime Železničar da bi se te, 69′ promenilo u FK PIK „Inđija„. Ovo ime se nosilo svega šest godina, da bi 1975. novo ime bilo FK „Agrounija„(Po imenu generalnog sponzora). 1994. klub dobija današnje ime, koje se nosilo do 2001., a od te godine do 2003. klub se zvao FK „Brazda-coop„. 2003., klub konačno dobija ime FК „Inđija“.

Klub je najčešće boravio u nižim ligama, većinom slučajeva u trećem rangu. Tek 92′, posle mnogo pokušaja, Inđija je uspela da se domogne druge lige. Iste sezone, obezbeđen je i plasman i četvrtinu finala Kupa, što je najbolji uspeh kluba u ovom takmičenju tokom istorije.

Fudabelri Inđije iz 2005.

2005. „zebre“ ulaze u Prvu „Telekom“  ligu Srbije, da bi se godinu dana kasnije vratili u Srpsku ligu-grupe Vojvodine. To je  poslednji put da je klub boravio sezonu u trećem rangu. Plasman u Jelen Super Ligu je zabeležen prošle godine, kada su zeleno-beli završila na prvom mestu u Prvoj Telekom Ligi Srbije.

Klub se ove sezone bori za opstanak i ima skromnih 13 poena, sbega četiri više od predpolednjeplasiranog Hajduka iz Kule.

Prvi, i poslednji put Zvezda je savladala Inđiju na Gradskom stadionu u Inđiji, sa 1:0, golom Miloša Trifunovića, novog fudbalera azerbejdžanskog Bundjokora. Zvezda je u toj utakmici bila dominantna u prvom poluvremenu. Ipak, izabranici Aleksandra Kristića su se grčevito borili da sačuvaju prednost u drugom poluvremenu, što su i uspeli.

Ekipa je doživela puno promena tokom zimskog prelaznog roka, mnogi prvotimci su otišli, došlo je dosta novih igrača, a za šefa stručnog štaba postavljen je Zoran Janković.

Protiv Partizana Indjija je igrala u sledećem sastavu:Poleksić, Novаković, Joksimović, Tаnаsijević, Jаkšić, Slović, Dаvidov, Vučetić, Vukobrаtović, Dubаjić, Bubаlo.

Klupа: Vujаsinović, Misini, Tomаnović, Dimitrov, Jovаnović, Kostić,  Isidorović.

Повезане вести

4 comments

Comments are closed.