Moja Crvena Zvezda
ОдбојкаРепрезентација

Pavličević o imenovanju na mesto selektora juniorki

Ratko Pavličević

Ratko Pavličević, dugogodišnji trener Crvene zvezde zvanično je proglašen za novog selektora ženske juniorske reprezentacije Srbije. Iako do sada nije bio trener ni jedne nacionalne ekipe, popularni Rale je uvek u toku. Pomno prati sva učešća naših reprezentacija, pogotovo ženskih koje mahom igraju u Zvezdi, tako da mu dolazak na klupu juniorki neće biti stran:

Velika je čast voditi bilo koju selekciju Srbije tako da ja kao i svi treneri, imam ambicije da se nadogradim u tom pravcu.

Predvođenje jedne od selekcije je sigurno uspeh. Ono što je meni vrlo zanimljivo jeste da dosta juniorki iz reprezentacije igraju baš u Zvezdi. Mislim da postoji jedna sistem rada i da ga treba slediti, kao i ideje koje postoje – ističe Pavličević da je rad u reprezentaciji velika obaveza:

Gde god da se Srbija pojavi ide na najviša odličja, tako da će nam trebati jedan dobar program rada, a pre svega i dobra atmosfera u timu. Važno je da će sve devojke, bez razlike u kom klubu igraju, biti kao jedna, jer moramo da budemo celina, a ono što je najznačajnije igramo za Srbiju.

Pred vama je možda i najveći izazov, prvo slede kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, a ako sve bude kako treba i Mundijal u Peruu?

– Uvek je tako kada nešto počinjete, idete u neku neizvesnost. Mi sigurno imamo velike ambicije, tu mislim i na devojke koje su svesne velikih obaveza. Ali ako verujemo, a mislim da smo i sposobni i da imamo kvalitete, uz dobar i kvalitetan rad uspećemo mnogo toga da napravimo.

Da li ste već razmišljali o pomoćnicima, ostaju li isti ili dovodite nove?

– To još ne znam. Sve zavisi od ljudi koji vode Odbojkaški savez Srbije. Sigurno da će me pitati za neko mišljenje, ali još konkretno o tome nismo pričali. Bilo kako bilo, ulazim u jedna sistem u kojem svi znaju ko šta radi, radiću sa ljudima koji su od velikog iskustva. Naravno, ja imam poverenja u ljude iz Saveza, a samim tim što su me izabrali za selektora pokazali su da i oni imaju poverenje u mene. Tek nam sledi razgovor, ali verujem da ćemo doneti najbolje rešenje – rekao je novi selektor aktuelnih vicešampionki Evrope.

Повезане вести