Moja Crvena Zvezda
БлоговиТима

Приче са трибине: Звезда-Олимпик, 5.део: Црвена звезда је шампион Европе!

<— Четврти део

У претходном делу приче Зорана Тимића Тиме, некадашњег вође „Делија“, који је за све навијаче за МЦЗ испричао доживљаје из најславнијих дана наше прошлости, читали сте о уласку наших навијача на стадион Св.Никола у Барију. Данас имате прилику да прочитате наставак, који доноси много емоција и причу о највећем тренутку у историји нашег клуба. „Црвена звезда је шампион Европе! Црвена звезда је победник Купа Европских Шампиона“ Прочитајте како је то изгледало са трибина стадиона у Барију. Уживајте!

Утакмица је била историјски важна а поред тога на трибини је била и маса навијачки необразованих навијача и било је веома тешко организовати добро навијање. Покушали смо у првом полувремену, али није баш најбоље ишло. На полувремену смо се растрчали по трибини покушавајући да објаснимо људима зашто је потребно да навијама све време. У другом смо све време форсирали ону песму: „Напред Звездо, само напред…“ На моменте су је људи прихватали а на моменте је тешко ишло.

Мислим ипак да је најзаслужнија за то била сама важност утакмице. Била је тврда утакмица и људи су много гледали и као да нису имали снаге за навијање. Завршили су се и продужеци и у свима нама је кључало. Још само мало и знаћемо да ли смо освојили историју. Били смо свесни да је то историја, која се вероватно никад у историји неће поновити. Ако га (КУП) сад не освојимо никад нећемо. То су тренуци кад и код најтврдокорнијег УЛТРАСА (за шта себе сматрам) постаје важнији интерес клуба од интереса моје групе. Сви смо били као у трансу. Како су пенали одмицали и како је бивало све јасније да освајамо КЕШ, тензија и узбуђење је било све јаче. И онда је Панчев кренуо да изведе последњи пенал.

Ми смо већ били у таквом трансу да ту више неке навијачке организације није могло да буде. Ја сам био у делиријуму и сузе су саме почеле да иду на очи. Стајао сам скоро непомичан у делиријуму. Сузе су ишле све време док је Панчев узимао лопту и кретао да изведе пенал. А кад је и последња лопта за то вече ушла у гол и наша трибина експлодирала на трибини је настала тотална екстаза. Ја и даље нисам ни видео ни чуо много тога око себе. Сузе су и даље ишле као потоцима сав сам био у трансу и можда први пут осетио комплетнији и јачи осећај чак и од секса. Комплетан делиријум у једном доста мирном стојећем ставу. Нисам имао снаге да се много покрећем и скачем сигурно пар минута. Онда сам се мало повратио, сузе су стале и своју радост сам поделио са својим друговима. Славило се на трибини сигурно још сат времена.. Певало се, славило, радовало. Када се све мало примирило скупили смо шта је остало од наших реквизита (много првенствено барјака су људи однели, вероватно, кућама за успомену).

Полако смо кренули на паркинг где нам је био бус и тамо је настало друго полувреме славља. Маса аутобуса који су довезли наше навијаче били су паркирани ту на том паркингу. Можете замислити како је изгледало кад је на окупу било бар сто бусева са тотално откаченим и веселим путницима. Певало се опет, махало заставама, палиле бакље… Остали смо и ту сигурно бар два сата.

(ФОТО: Делије.нет)

(Следећи наставак: Даља дешавања у Барију и повратак у Југославију)

Своје приче можете коментарисати и на нашем форуму.

 

Повезане вести

8 comments

zvezdas окт 13, 2012 at 23:27

Ajde ljudi dajte i taj poslednji deo 😀

Reply
mile окт 12, 2012 at 04:42

Hehehe Nismo ni mi onda poumirali, zasto bi sad vi 🙂
Ali, ne berite brigu. Nece to da bude za vasih zivota. Niko nece umreti:)

Reply
zvezdas окт 12, 2012 at 10:02

ma brate ja verujem da ce se jednog dana desiti to opet,a ti ako hoces slobodno reci da sam lud ili budala 😀

Reply
zvezdas окт 11, 2012 at 15:36

Sve bih dao da to dozivim,ako se to ponovo desi tad cu odmah nakon toga moci da umrem 😀

Reply
Armija 5 окт 12, 2012 at 00:16

Što se mene tiče nek se desi sutra i da umrem odmah prekosutra… 🙂

Reply
STANKE21 окт 11, 2012 at 14:07

Brate, citam ovo i meni suze oci od neke uzbudjenosti. Sve bi dao da sam stariji 10 godina tad bi me ćale sigurno vodio ovako sam imao samo 2 🙁

Reply
Luka окт 11, 2012 at 12:40

Suze su i dalje išle kao potocima sav sam bio u transu i možda prvi put osetio kompletniji i jači osećaj čak i od seksa. :mrgreen:

Reply
ULTRA_BOYS окт 11, 2012 at 11:17

Нек нам Бог да среће да се врате дани,славни дани наше прошлости….

Reply

Leave a Comment