Moja Crvena Zvezda
МачевањеОстало

Ljubici i Mariji prvi bodovi na juniorskoj listi

Sa leva na desno - Marija Kovačević i Ljubica Branković

Za ljubitelje mačevanja, nedelja je bila praznik. Imali su priliku da u našem gradu uživaju u reviji mačevanja. U SC Šumice održan je Star Kup koji je juniorski svetski kup u floretu za žene i koji se boduje za svetsku juniorsku rang listu. Učestvovale su takmičarke iz devet zemalja.

Za našu zemlju nastupilo je šest takmičarki i nakon grupa u dalji tok takmičenja uspele su da se plasiraju Ljubica Branković i Marija Kovačević. Za prolaz u najboljih 16 Marija je izgubila od takmičarke iz Rusije Shavcenko rezultatom 3:15, a Ljubica od takmičarke Lavrenove ( RUS) rezultatom 9:14.

Rashidova (RUS), Volpi (ITA), Shavcenko (RUS), Lavrenova (RUS)

Plasmanom u 32, Ljubica i Marija su osvojile svoje prve bodove za juniorsku rang listu. Sa po četiri boda Ljubica Branković je na 145. mestu, a Marija Kovačević na 148. mestu svetske juniorske rang liste. Obzirom da su obe kadeti i da im je ovo prvi nastup na nekom juniorskom svetskom kupu, razloga za zadovoiljstvo ima, jer su svojim nastupom pokazale da imaju mesta za dalji napredak.

Prvo mesto na turniru osvojila je Volpi Alice ( ITA), drugo mesto Rashidova (RUS), dok su dva treća mesta podelile Lavrenova (RUS) i Shavcenko (RUS).

Priredila Branković Aleksandra

Повезане вести