Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Најава: Спартак – Црвена звезда

Spartak - Crvena zvezda
Spartak - Crvena zvezda
Spartak – Crvena zvezda

Моја Црвена звезда је шампион, увек прва. Деси се свакоме да је некад на петом месту, десетом, али се увек врати на своје место. „Вест“ да је Црвена звезда прва на табели после две године скоро, после 23. октобра 2010. године.,  је била главна претходних дана, сензација. Био сам задовољан, али и тужан. На какве смо гране спали и докле смо стигли, говори податак да је постала велика вест да је Црвена звезда прва на табели шампионата. Пет година без титуле, без Лиге Европе, без запаженијег резултата, играча до данас. Са трагичним и смехотресним ситуацијама. Али, ми смо Црвена звезда! Искрено се надам, да више неће бити сензација када будемо први на табели. Већ, као и увек, задовољство и чињеница. Пред улазак у последњу паузу ове једење сезоне, долазимо до краја јако тешке серије гостовања. У шест утакмица, пет гостовања. Крај је на Северу, Суботица.

Фискултурно омладинско спортско друштво “Јован Микић Спартак” основано је 21. Априла 1945. године. Назив Спартак је револуционарно име познатог Суботичког атлетичара између два светска рата Јована Микића Спартака. У послератним данима другог светског рата, формирању фудбалске секције предходио је низ догађања. Као огранак тадашњих постојећих фудбалских клубова ”Жак”, „Грађански” и „Раднички” оснивачка Скупштина формирала је нови клуб под називом – СЏ “Спартак”. Суботичани су учествовали у првом званичном првенству СФР Југославије, 1946. године, као шампион Војводине. Клуб са реномеом је од оснивања био на клацкалици највишег ранга и ранг ниже, а током своје историје и најнижих рангова. 2007. године компанија Златибор Вода спашава, како они то воле да кажу, северног гиганта или други клуб Војводине од гашења. Данас, Спартак има високу улогу у српском фудбалу.

ЦЗ Н С
Београд :         28 26 2 0   91:21
Суботица :     27 14 9 4   42:20
укупно :          55 40 11 4 133:41

• укључујући и утакмице у Купу

Први међусобни меч одигран је 25. августа 1946. године у Суботици. Победили смо 3:1. У реваншу у Београду, два дана пре нашег другог рођендана – 2. марта 1947., резултат је био 0:0. На „Маракани“ први меч је одигран у сезони 72/73 и победили смо 3:1. Нисмо по лепом запамтили прошло гостовање, прошли меч са Спартаком. Пораз од 2:0 на старту прошле сезоне, боли.

Наша најубедљивија победа је 1951. године, 6:0. А дословно смо „малтретирали“ Спартак више пута резултатима – 6:1, 5:1, 5:0, 4:0…

Од заједничких играча најпознатији, најзанимљивији и најбољи су – Коста Томашевић, Немања Видић, Никола Жигић, Тихомир Огњанов, Антон Рудински, Душан Маравић, Андрија Калуђеровић, Огњен Короман, Немања Николић и Марко Мирић.

Крагујевац, Кула, Ниш, Ивањица, Суботица. Километри сви због тебе пређени, створили су причу о највећој љубави. Између ње и нас. Нема тог закона, који може да ме од тебе отера.

Спартак – Црвена звезда, 7. октобар 2012. 15:00, Јелен Супер Лига 8.коло , стадион : „Градски“, Суботица. Директан пренос,  Аренаспорт 1.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Какво је Ваше мишљење о овој теми?

Повезане вести

5 comments

Vladimir окт 7, 2012 at 12:23

Da ih dobijemo pa lagano na odmor………..mislim da je ovo jedno od poslednjih težih gostovanja 😉

Reply
cira окт 6, 2012 at 18:08

Mnogo vazna utakmica,ocekujem odlicnu igru Crvene Zvezde,pobedu kroz igru i optimistican odlazak na pauzu.Fali nam igra i smatram da je doslo vreme da nas i na tom polju struka i igraci obraduju.

Reply
dexy122 окт 6, 2012 at 17:04

Potpuno se slazem sa tobom. Prosto sam bio iznenadjen koliko je bila propracena vest da je Zvezda 1. Mislim, sta su drugo ocekivali? Kao da je neki Donji Srem prvi posle skoro cetvrtine sezone.

Reply
Djoksonidis окт 6, 2012 at 16:51

Moram ovde, jer nema najave vaterpola .. Ima li tv prenosa? Hvala unapred. Moja prognoza je 15:3 😎

Reply
era окт 6, 2012 at 16:53

Trebalo je na b92, ali izgleda da ni tu nece biti. 😥

Reply

Leave a Comment